16 noiembrie 2016

Salata de legume

Retete De Post Salata De Legume Fierte Cu Masline Si Ceapa Rosie


retete salata orientala de cartofi, retete de post, mancaruri de post, retete de mancare, mancaruri cu legume, salata de legume fierte,

Un fel de mancare gustos preparata indeosebi atunci cand vrei sa mananci sanatos sau in perioadele de post deoarece este o reteta de post, este salata de legume fierte sau salata orientala (salata de cartofi). Daca vrei mancaruri cu legume sau retete de salate, atunci prepara aceasta reteta simpla si foarte usor de preparat care merge servita atat la masa de pranz cat si la cina
retete salata de cartofi, salata orientala, salata de legume, retete de post, mancaruri cu legume, mancaruri de post,

Pentru 4 portii o sa folosim: 8 cartofi, 2 morcovi, ¼ telina radacina, 2 cepe galbene, 2 cepe rosii, 15 masline kalamata uscate, 10 masline verzi cu gogosari, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare, 2 linguri otet de mere sau zeama de lamaie. Salata este gata in 40 de minute, sare si otet se pun dupa gust, iar salata se mai poate servi cu hrean in otet fiind foarte gustoasa. 

Cum se face salata de legume. Salata orientala de cartofi se face obligatoriu din cartofi fierti in coaja, dar in cazul nostru pentru ca vom folosi mai multe legume ii vom curata de coaja si ii vom fierbe impreuna cu celelalte legume pentru a-si lasa gustul impreuna. Cum procedam, in primul rand curatam cartofii de coaja, apoi ceapa, morcovii si telina. Punem la fiert cartofii intregi sau taiati pe jumatate daca sunt mari, cu telina si morcovii bucati si o ceapa galbena pe care o putem taia in doua. Adaugam in apa putina sare si fierbem legumele acoperite cu capac la foc mic pana cand sunt gata. Cand sunt fierte le scoatem cu o paleta din zeama, taiem cartofii bucati iar morcovii si telina feliute. Ceapa rosie si ceapa galbena ramasa o taiem solzisori si ii frecam putin in mana dupa care ii punem peste legume. Adaugam maslinele verzi taiate in doua si maslinele uscate kalamata curatate de samburi si taiate la fel si ele. 

Adaugam putina sare, ulei de masline si otet peste legume si le amestecam usor cu o paleta pana cand sunt amestecate bine si au gustul dorit. Punem salata in boluri sau farfurii adanci, ornam cu feliute de lamaie si stropim cu putina zeama de lamaie sau sos de hrean. 
Salata de legume fierte, un preparat simplu, gustos si sanatos foarte potrivit in timpul postului sau ca si garnitura alaturi de o bucata de carne. 
Pofta Buna! 
retete salata orientala, salata de legume fierte, retete de post, mancaruri cu legume, retete de mancare,

retete salata de legume fierte, retete de post, salata de legume, salate, mancaruri de post,

retete salate, reteta salata, salata orientala de post cu legume fierte, retete culinare de post, mancaruri cu legume,

14 noiembrie 2016

Tuica fiarta

Reteta Tuica Fiarta Cu Piper Pentru Raceala Si Gripa


tuica fiarta cu piper, bautura, bauturi, alcool, tuica, remediu si leac pentru raceala si gripa, retete,

Cine nu a auzit si nu a consumat macar o ceasca de tuica fiarta. Una dintre cele mai populare bauturi consumate de romani in anotimpul rece este tuica fiarta. Sunt mai multe variante de a prepara tuica fiarta, o poti face cu chimen, cuisoare, scortisoara, coaja de portocala, zahar ars, miere de albine, miez de nuca, etc …dar cea mai populara este tuica fiarta cu zahar si piper.
retete, tuica fiarta cu piper, tuica fiarta, bautura alcoolica, bautura romaneasca, raceala, gripa, remediu, leac, tuica,

Reteta de tuica fiarta se prepara foarte simplu si usor in maxim 5 minute, iar bautura este un renumit remediu natural pentru raceala si gripa, un tratament naturist si un leac babesc cunoscut din batrani, care consumat cu moderatie ca orice alta bautura alcoolica are efecte benefice organismului. 
Cum se face tuica fiarta de casa. Cum facem cea mai buna tuica fiarta. Pentru 2 portii (2 cesti) avem nevoie de 300ml tuica de casa naturala 35-40% alcool, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de piper boabe. Intr-un ibric punem tuica, zaharul si boabele de piper, amestecam ca zaharul sa se dizolve si fierbem tuica pana cand da primul clocot, apoi oprim focul si servim tuica calda

Daca vrei tuica fiarta cu zahar ars atunci pui intai in ibric zaharul si il topesti pe foc, apoi adaugi tuica si boabele de piper, amesteci bine pana cand zaharul este dizolvat si dai tuica in fiert. 
Cum se face tuica naturala de casa citeste si aici
Tuica fiarta, o bautura romaneasca, aromata si parfumata, cu un miros si o aroma imbietoare, cu un gust delicios care te da pe spate! Daca vrei o protectie naturala impotriva racelii si gripei atunci consuma cu incredere si cu masura țuică fiarta alaturi de o mancare sanatoasa traditional romaneasca! 
Degustare placuta! 
tuica fiarta, bauturi alcoolice, tarie, alcool, tuica romaneasca, raceala, gripa, dureri de gat, retete,

retete tuica fiarta, bauturi, raceala, gripa, gat, remediu, tratament, natural, naturist, alcool, tarie, rachie,