11 iunie 2017

Ciuperci la cuptor infasurate in bacon

Ciuperci infasurate in bacon reteta,

O reteta de aperitiv rapid, un preparat cald sau rece, un fel de mancare foarte simplu de preparat la cuptor in doar 15 minute, este reteta de ciuperci umplute sau ciuperci la cuptor. Indiferent de umplutura ciupercile sunt gustoase si satioase, se prepara repede si merg servite aproape la orice si cu orice.

Ingrediente
  • 10 ciuperci champignon
  • 11 felii de bacon 
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras galben
  • 2 catei de usturoi 
  • 2 linguri vin alb 
  • ½ lingurita sare (dupa gust)
  • ½ lingurita piper macinat (dupa gust) 

Mod de preparare
Baconul feliat se rumeneste intr-o tigaie incinsa fara unt sau ulei, iar cand feliile de bacon sunt rumene se scot intr-o farfurioara. Daca nu avem bacon putem folosi orice alt mezel ne place. 
Mezel prajit la tigaie reteta,

In grasimea lasata de bacon se prajeste timp de 2 minute usturoiul si ceapa rosie taiata marunt si o felie de bacon taiata bucatele, apoi se adauga si ardeiul gras tocat marunt si se amesteca. Se stropeste cu vin cand incepe sa sfaraie iar dupa inca 3 minute se opreste focul si se condimenteaza compozitia dupa gust cu sare si piper. 
Ceapa calita la tigaie reteta,

Ceapa si ardei calite la tigaie reteta,

Umplutura pentru ciuperci reteta,

Ciupercile se curata de picioruse, se spala sub jet de apa si se tamponeaza cu un servet, fiecare ciuperca se umple cu umplutura din tigaie, apoi se infasoara in bacon care se fixeaza cu ajutorul scobitorilor. 
Reteta ciuperci umplute preparare,

Reteta ciuperci infasurate in bacon preparare,

Se asaza intr-o tava si se coc la cuptor timp de 15 minute la 180 grade. Se servesc calde sau reci fiind un aperitiv sau o garnitura excelenta. 
Ciuperci la cuptor infasurate in bacon reteta,

Alte retete cu ciuperci si preparate din ciuperci: ciuperci sote, ciuperci pane, ciuperci umplute, ciuperci la cuptor, ciuperci conservateciuperci cu oua de prepelitastevie cu ciuperci, spanac cu ciuperci, sarmalute cu ciuperci
Pofta Buna! 
Ciuperci umplute la cuptor reteta,

Retete mancare reteta pilaf cu ou ochi si ciuperci umplute,

Retete de mancare reteta pilaf cu ou ochi si ciuperci umplute la cuptor,

5 iunie 2017

Parjoale cu sos

Retete Mancare Parjoale Moldovenesti Cu Sos De Bulion


Parjoale moldovenesti cu sos reteta,

Un preparat din bucataria romaneasca, o mancare gustoasa si satioasa care merge servita cu un piure de cartofi sau paste fainoase, este reteta de parjoale cu sos, in cazul de fata parjoale moldovenesti cu sos de bulion dulce, picant sau marinat. 

Ingrediente
  • 12 parjoale moldovenesti
  • 1 ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri vin rosu
  • 3 cani de apa
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita piper boabe

Mod de preparare
Avem parjoalele pregatite cu o zi inainte, reteta si modul de preparare foarte simplu este aici
Pârjoale reteta,

Pârjoale moldoveneşti reteta,

Intr-o craticioara facem un sos pentru parjoale preparat dupa preferinta dulce sau marinat. Calim la inceput o ceapa taiata marunt cu o lingurita de sare iar cand aceasta devine sticloasa punem o lingurita de zahar. 
Ceapa calita reteta,

Ceapa si usturoi calite reteta,

Caramelizam foarte usor ceapa apoi adaugam usturoiul taiat feliute pe care il tinem 2 minute in uleiul incins, apoi adaugam pe rand pasta de tomate si faina dizolvata in putina apa, restul condimentelor si 3 cani de apa. 
Sos de bulion preparare reteta,

Sos marinat preparare reteta,

Lasam sa fiarba 5-10 minute pana cand sosul se leaga, apoi punem parjoalele si lasam sa fiarba la foc moderat timp de 15 minute, la final mai potrivim gustul mancarii daca mai este nevoie si oprim focul. 
Retete parjoale cu sos preparare,

Parjoale cu sos de bulion reteta,

Pârjoale moldoveneşti cu sos, o mancare din bucataria traditionala romaneasca care-ti aduce bucuria in suflet si te face sa te gandesti mai frumos pe masura ce gusti tot mai mult din ele si iti plac, o mancare reusita si apreciata de cei dragi din jurul mesei. 
Pofta Buna! 
Parjoale cu sos reteta,

Parjoale cu sos si piure reteta,