20 noiembrie 2017

Salata de cruditati cu ciuperci

Salata de cruditati cu ciuperci retete culinare,

Ce mai mancam simplu si usor in perioada postului. O reteta rapida si sanatoasa pentru zilele de post este urmatoarea reteta de ciuperci preparate foarte putin la cuptor servite cu salata de cruditati. O mancare usoara, gustoasa si satioasa, un preparat bogat in vitamine care o sa-ti placa imediat, iar combinatia o poti diversifica. 
Ciuperci cu salata de cruditati retete culinare,

Ingrediente
  • 250g ciuperci champignon
  • morcov
  • telina
  • varza
  • sfecla rosie
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 lingura miez de nuca

Mod de preparare
Ciupercile proaspete le spalam foarte bine sub jet de apa si le asezam intr-o tava de cuptor cu piciorusul in sus apoi le dam la cuptor pentru 10 minute la 250 grade. In acest timp facem salata de cruditati. 
Salata de cruditati retete culinare,

Alegem cantitati egale de legume proaspete: morcovi, telina, varza si sfecla rosie. Le curatam si le dam pe razatoarea mica, punem legumele rase intr-un castron si le stropim cu zeama de lamaie, apoi adaugam dupa gust seminte de susan si miez de nuca si amestecam usor. 

Servim salata de cruditati cu ciuperci tinute foarte putin in cuptor astfel incat sa fie zemoase si cat mai naturale. Alte retete de salate: salata de hrisca, salata de gulii, salata de vinete, salata de castraveti, salata de legume, salata de leurdasalata de pastai, salata de sfecla rosiesalata cu peste afumat, salata de surimisalata de telina cu pui.  
Pofta Buna! 
Retete salate,

19 noiembrie 2017

Salata de hrisca

Salata de hrisca retete culinare,

Ce retete de salate mai facem. O salata naturista raw vegan sanatoasa pentru diete si cure de slabire este salata de hrisca cu legume, o salata foarte gustoasa si consistenta plina de vitamine, minerale si proteine, ingredientele sunt pentru 2-3 portii de sanatate
Salata naturista de hrisca retete culinare,

Ingrediente
  • 150g boabe de hrisca
  • 150g masline
  • 150g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 1 lamaie
  • 1 lingura miez de nuca
  • ¼ lingurita sare de mare
  • condimente dupa gust
Ingrediente salata de hrisca retete culinare,

Mod de preparare
Cum se face salata de hrisca
-hrisca se pune la inmuiat timp de 3 ore in apa suficienta, apoi se scurge usor de zeama si se rastoarna intr-un castron incapator, 
-ceapa se curata si se taie julien, apoi se freaca usor cu putina sare de mare, 
-rosiile se spala si se taie feliute subtiri ca pentru salata, 
-de preferat se aleg ciuperci micute, se spala foarte bine sub jet de apa si se lasa intregi cu tot cu coaja si piciorus, daca ciupercile sunt mari atunci se taie felii. Ciupercile mai merg timp de 10 minute bagate la cuptor daca nu ne plac crude, se asaza intr-o tava cu piciorusul in sus ca sa nu curga zeama din ele si se tin 10 minute la 250 grade. 
-se amesteca usor toate ingredientele intr-un castron si se stropesc cu zeama de la o lamaie, se serveste asa cum este sau se condimenteaza dupa gust cu piper, nucsoara, etc, 
-se lasa salata 5 minute sa prinda gust apoi se serveste. 
Alte retete de salate si aici
Pofta Buna! 
Preparare salata de hrisca retete culinare,

Salata de hrisca cu legume retete culinare,

Salata de hrisca raw vegan retete culinare,