5 decembrie 2017

Supa densa de fasole si rosii

Supa consistenta de fasole si rosii retete culinare de post,

O mancare de post rapida este urmatoarea reteta de supa scazuta de fasole si rosii. Supa de fasole se prepara foarte simplu si rapid si are un gust minunat iar pentru un plus de aroma si culoare vom folosi un mix de fasole, urmareste reteta mea pas cu pas pentru o mancare de fasole reusita.
Mancare de fasole de post retete culinare,

Ingrediente
  • 420g fasole alba la cutie 
  • 420g fasole rosie la cutie 
  • 400g rosii pentru pizza la cutie (cubulete) 
  • 900ml apa sau supa de legume 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 1 ceapa mare sau 2-3 mici 
  • 1 ardei gras mare 
  • 1 morcov mic 
  • ¼ telina radacina mica (optional) 
  • 3 catei de usturoi 
  • 2 linguri faina 
  • 1 lingurita boia de ardei iute 
  • 1 lingurita sare grunjoasa neiodata 
  • patrunjel si marar proaspat pentru servit 

Mod de preparare
Cum facem supa consistenta de fasole traditional romaneasca. Toate legumele se spala si se toaca marunt. Se incinge putin ulei intr-o tigaie mare si se caleste cateva minute ceapa pana isi schimba culoarea, apoi se adauga si celelalte legume. 
Ceapa calita la tigaie retete culinare,

Legume la tigaie retete culinare,

Dupa inca 2 minute se pune usturoiul zdrobit si se presara faina in ploaie amestecand continuu, se adauga cutia cu rosii conservate si supa de legume apoi se amesteca. 
Tigaie de legume retete culinare,

Preparare supa de fasole retete culinare,

Se da in fiert apoi se pun cutiile cu fasole conservata si se fierbe timp de 20 minute la foc moderat, se potriveste gustul de sare si se opreste focul. 
Supa de fasole boabe retete culinare,

Supa rapida de fasole la tigaie retete culinare,

Mancarea se serveste imediat dar si dupa ce s-a racit ornata dupa gust cu patrunjel si marar verde alaturi de crutoane sau paine de casa proaspata. 
Alte retete de fasole: fasole batuta, fasole in paine, costita cu fasole, tartine cu fasole, fasole cu carnati, fasole cu ciolan
Pofta Buna! 
Supa de fasole cu rosii retete culinare,

Supa scazuta de fasole si rosii retete culinare,

1 decembrie 2017

Scrumbie cu cartofi la cuptor

Retete Cu Scrumbie Reteta Scrumbie La Cuptor Cu Cartofi


Scrumbie cu cartofi la cuptor retete culinare,

O masa de peste mai deosebita pentru zilele de post cu dezlegare la peste este urmatoarea reteta de scrumbie la cuptor cu cartofi aromati. Reteta cu scrumbie se prepara foarte simplu iar ingredientele sunt pentru doua portii. 
Scrumbie la cuptor retete culinare,

Retete de peste la cuptor,

Ingrediente
  • 2 scrumbii mari (400g bucata)
  • 300g cartofi rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita piper macinat negru
  • 1 lingurita piper boabe
  • ½ lingurita cimbru macinat
  • 2 foi de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • ½ lingurita marar uscat
  • ½ lingurita patrunjel uscat
  • 4 linguri vin alb demisec

Mod de preparare
In primul rand se prepara o marinata pentru peste astfel: se amesteca bine zeama de la ½ lamaie, 2 linguri ulei de masline, ½ lingurita marar si patrunjel uscat, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita boia de ardei, 3 catei de usturoi zdrobiti si apoi tocati marunt, ½ lingurita cimbru macinat, se lasa marinata timp de 30 minute sa i se amestece aromele. 
Marinata peste retete,

Separat se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja, se aleg niste cartofi de marime medie si se spala bine sub jet de apa apoi se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, in apa se mai pun 2 foi de dafin, 1 lingurita sare si 1 lingurita piper boabe. Se fierb cartofii timp de 20 minute apoi se curata de coaja cat sunt calduti. 
Preparare cartofi rosii retete,

Scrumbia se curata ca orice alt peste, se spala bine sub jet de apa si se lasa putin sa se zvinte. Se cresteaza cu un cutit subtire si se unge bine cu marinata preparata anterior, se pune cu o lingurita marinata si in burtile pestilor astfel incat pestele sa fie bine uns peste tot. Se asaza fiecare scrumbie intr-o tava de cuptor unsa cu ulei asezat pe rondele de ceapa rosie, in burtile lor se pun felii de lamaie iar pestii se mai stropesc cu marinata ramasa. De jur imprejur se asaza cartofii taiati rondele stropiti cu ulei si presarati cu boia si piper. 
Preparare scrumbie cu cartofi la cuptor retete culinare,

Preparate din peste,

Se lasa tava asa timp de 10 minute apoi se da la cuptor pentru 15 minute la 200 grade, dupa acest timp se intoarce pestele cu grija, se stropeste cu vin si se da iar la cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand pestele si cartofii prind o culoare placuta. Se serveste scrumbia la cuptor imediat cat este calda cu paine de casa, se asaza pe farfurii cate un peste iar alaturi se pun cartofi aromati, dar sa nu uitam de mujdei de usturoi si un vin bun alaturi. 

Alte retete de peste: scrumbie la gratar, scrumbie la cuptor, pastrav in aluat, saramura de hamsii, peste prajit in malai, bors de peste, ardei umpluti cu peste, chiftele de peste
Pofta Buna! 
Retete cu scrumbie,

Scrumbie la cupror la cuptor retete culinare,

Mancaruri cu peste retete culinare,