Inghetata de cacao cu lapte

Retete Inghetata De Cacao Cu Lapte



Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • 1 baton vanilie
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare:

     Intr-o cratita fierbem laptele la foc mic si dupa ce a fiert adaugam zaharul, vanilia si il mai lasam sa dea in clocot inca 2-3 minute. Intr-un vas batem bine cu mixerul ouale intregi si turnam treptat peste ele laptele fierbinte. Amestecam continuu cu mixerul, dupa care turnam compozitia obtinuta intr-o cratita si o mai punem putin pe foc, dar avand grija sa nu mai dea in clocot, cand este aproape de fierbere oprim focul. Strecuram compozitia printr-o sita si o punem la racit. 
Dizolvam cacaoa cu 2 linguri de apa calduta si o incorporam in compozitie. Taiem ciocolata in bucatele mici, sau o taiem in fasii dupa preferinta. Cand compozitia de inghetata s-a racit complet adaugam bucatelele de ciocolata si amestecam bine dupa care o turnam in caserole si o dam la congelator. 
POFTA BUNA!

Inghetata de capsuni cu mascarpone

Retete Inghetata De Capsuni Cu Mascarpone



Ingrediente:

  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100-120g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 300 g capsuni
  • ½ lingurita sare
  • zeama de la ½ lamaie


Mod de preparare:

     Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza intr-un blender vertical pana se obtine o pasta. Se strecoara siropul de capsuni obtinut printr-o sita ca sa eliminam semintele. Smantana lichida se mixeaza pana cand se obtine o frisca consistenta. Separat mixam crema mascarpone cu zahar. Amestecam frisca cu crema mascarpone, siropul de capsuni si zeama de lamaie pana se omogenizeaza complet. 
Turnam compozitia obtinuta in tavi pentru inghetata si o introducem in congelator. Daca dorim o inghetata cremoasa fara ace de gheata, scoatem inghetata din congelator dupa un timp, o mixam cateva minute dupa care o introducem din nou in congelator si mai repetam inca o data operatiunea la interval de o ora. La sfarsit punem inghetata in congelator si o lasam sa inghete complet. 
POFTA BUNA!