Parfe de capsuni

Retete Inghetata Parfe De Capsuni



Ingrediente:

  • 500 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 500 g capsuni
  • ½ lingurita sare


Mod de preparare:

     Smantana trebuie sa fie o smantana de calitate, gustoasa, cumparata foarte proaspata pentru a avea un gust bun frisca. Batem bine smantana cu mixerul pana cand obtinem frisca. Spalam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare se bat bine cu mixerul (sau telul) pana cand se intaresc si devin spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi maresc volumul si isi schimba culoarea. Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza cu blenderul pana devin ca un sirop mai gros, dupa care se strecoara de seminte cu ajutorul unei site. Intr-un vas incapator amestecam bine frisca, albusurile, galbenusurile si siropul de capsuni. Turnam compozitia obtinuta intr-o caserola cu capac si o lasam sa inghete la congelator. Dupa o ora, o scoatem din congelator si o mai batem putin cu mixerul, dupa care o introducem din nou la congelator. Dupa inca o ora, repetam din nou operatiunea si o lasam sa inghete de tot. Se poate servi cu bucatele capsuni presarate deasupra, sau stropita cu sirop de capsuni. 
POFTA BUNA!

Inghetata de cacao cu smantana

Retete Inghetata De Cacao Cu Smantana



Ingrediente:

  • 250 g smantana
  • 1 ceasca lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura cacao
  • nuci/alune/fructe de padure

Mod de preparare:

     Intr-un castron se bate bine smantana pana cand devine frisca. Separam ouale in albusuri si galbenusuri. Amestecam intr-o cratita pe foc laptele, cacao, zaharul si galbenusurile. Compozitia trebuie sa fiarba la foc mic, avand grija sa nu se lipeasca si continuam sa amestecam pana cand se ingroasa, apoi o lasam sa se raceasca.  
Batem albusurile cu un praf de sare pana cand devin spuma. Cand compozitia este racita complet adaugam in ea albusurile spuma si frisca batuta, amestecand bine pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Se toarna compozitia in cutii de inghetata cu capac, se orneaza cu bucati de nuci (alune, fructe de padure, bucati de ciocolata) si se da la congelator pentru cateva ore. Se poate servi ornata cu dulceata de trandafiri, dulceata de caise...
POFTA BUNA!





inghetata, inghetata de cacao, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

inghetata, inghetata de casa, inghetata de cacao, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

inghetata de cacao, inghetata de casa, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

inghetata, inghetata de casa, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

inghetata de cacao, inghetata de casa, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,