25 februarie 2013

Ciorba de perisoare

Reteta Ciorba De Perisoare Cu Bors Acru De Casa


Ciorba de perisoare reteta,

Ingrediente ciorba de perisoare
  • 400g carne de porc tocata
  • 5 cepe (2 pentru perisoare, 3 pentru ciorba)
  • 6 oua (4 pentru perisoare, 2 pentru ciorba)
  • 5 linguri orez ( 3 pentru perisoare, 2 pentru ciorba)
  • 1 lingurita piper macinat 
  • 2l bors acru de casa
  • 1l apa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • ¼ telina radacina
  • 5 cartofi
  • 1 legatura leustean verde
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare bors de perisoare
Zarzavatul pentru ciorba se curata si se taie cubulete, apoi se caleste in putin ulei si un praf de sare. Se adauga apa cat sa-l acopere si se fierbe la foc mic timp de zece minute. Separat se pune borsul la fiert intr-o oala. 
Ceapa pentru perisoare se curata, se spala si se taie marunt. Se amesteca bine carnea tocata intr-un castron cu ceapa tocata marunt, sarea, piperul macinat, orezul si ouale. Perisoarele trebuie sa fie putin mai piperate ca sa fie gustoase, iar pentru niste perisoare tari si bine legate continutul trebuie sa fie moale, aproape sa curga printre degete. 
Dupa ce a fiert zarzavatul se adauga borsul si se lasa sa dea un clocot. Se da focul mic si se adauga perisoarele una cate una fara sa se amestece, ele vor iesi singure la suprafata. Se ia putina carne in palme, se modeleaza perisoarele dupa marimea si forma dorita si se dau drumul in oala. Se continua fierberea timp de 15 minute la foc mic fara sa faramam perisoarele. Se mai adauga putin orez, ouale batute spuma, verdeata taiata marunt, se potriveste gustul de sare si se opreste focul. Se serveste ciorba de perisoare calda cu un ardei iute alaturi. Pofta Buna! 
Zarzavat pentru ciorba reteta,

Zarzavat calit pentru ciorba reteta,

Compozitie pentru perisoare reteta,

Ciorba de perisoare reteta,

Bors de perisoare reteta,

Ciorba de perisoare reteta,

Crema de branza cu chimen Retete Culinare

Retete Crema De Branza Cu Chimen Sau Branza Frecata


Crema de branza cu chimen reteta,
Ingrediente crema de branza
  • 300g branza de vaci
  • 200g branza sarata 
  • 25g unt la temperatura camerei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri seminte de chimen
  • piper macinat dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare crema de branza cu chimen
Se amesteca branza de vaci cu branza sarata rasa fin, se adauga untul la temperatura camerei, smantana, chimenul, condimentele dupa gust si se mixeaza compozitia. Se obtine o pasta de branza foarte gustoasa. O poti servi simpla, sau intinsa pe felii de paine sau pe diverse legume cum ar fi ardei gras, ardei kapia sau felii de rosii. Pofta Buna!
Branza sarata reteta,

Branza de vaci reteta,

Unt si chimen reteta,

Branza telemea rasa reteta,

Unt la temperatura camerei reteta,

Crema de branza reteta,

Crema de branza aperitiv reteta,

Branza frecata cu chimen reteta,

Crema de branza cu chimen reteta,