22 iunie 2013

Varza dulce cu cotlet de porc

Cum Se Prepara Varza Dulce Calita Cu Cotlet De Porc - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Varza Noua Cu Cotlet



Ingrediente:

  • 3 verze proaspete
  • 5 linguri ulei
  • 1,5-2 kg rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita boia
  • 2  foi dafin
  • 4-6 felii cotlet de porc
  • 1 legatura marar verde


Mod de preparare:

     Varza se curata, se spala, se toaca fideluta. Cotletul de porc se taie felii de 2 cm grosime(la dimensiunea dorita), se condimenteaza cu putina sare si piper. Rosiile se curata de coaja si se taie cubulete, sau se dau prin razatoare. Ceapa si ardeiul, se curata, se spala si se taie marunt. Mararul se spala si se taie marunt. Incingem ulei intr-un ceaun, prajim putin cotletul(2-3 minute) pentru gust si il scoatem intr-o farfurioara, adaugam ceapa si ardeiul si le calim. Adaugam rosiile si amestecam de cateva ori. Adaugam varza, cimbru, piper, boia si continuam fierberea 25-30 minute amestecand din cand in cand. Adaugam cotletul de porc si introducem ceaunul la cuptor(sau rasturnam intr-o tava) pentru inca 15 minute. Cand varza este gata, se adauga mararul. 
POFTA BUNA!












20 iunie 2013

Mancare de fasole pastai cu carne de pui

Cum Se Prepara Mancarea De Fasole Pastai Cu Carne - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Pastai Cu Carne



Ingrediente:

  • 1 kg fasole pastai
  • carne pui
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel
  • 2-3 rosii
  • 2 linguri bulion
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia


Mod de preparare:

     Fasolea pastai se curata de codite, se rupe pe jumatate si se spala. Carnea de pui se curata daca este nevoie, se spala si se proportioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Dovlecelul o sa se farame prin fierbere, o sa lege sosul si o sa-i dea un gust foarte bun. Rosiile se curata de coaja si se taie cubulete. Daca nu avem rosii se poate pune numai bulion. Mararul si patrunjelul se spala si se taie martunt. Inabusim carnea cateva minute intr-un vas cu putin ulei, sare si un strop de apa. Scoatem carnea si calim ceapa. Adaugam fasolea pastai si amestecam de cateva ori pana incepe sa sfaraie. Adaugam dovlecelul si rosiile si completam cu apa cat sa acopere putin fasolea. Acoperim vasul si fierbem aproximativ 30 minute, pana cand fasolea este aproape fiarta. Cand fasolea este fiarta, adaugam bulionul si condimentam dupa gust cu sare, piper si boia. Daca am adaugat mai multa apa iar sosul nu este legat, atunci adaugam 1-2 lingurite de faina, dar cu grija sa nu facem cocoloase. Dupa 10 minute mancarea de fole pastai este gata. La sfarsit adaugam mararul si patrunjelul. 
POFTA BUNA!