1 septembrie 2013

Sos Tabasco

Retete Sos Tabasco - Reteta Sos Picant Pentru Fripturi Si Pizza


sosuri, dressiguri, sos picant din ardei iute pentru fripturi si pizza, retete culinare, ardei iute pasat cu otet zahar si sare, tabasco, retete sos tabasco, reteta sos tabasco, sos tabasco original, cum se face sosul tabasco,

Ingrediente:

  • 400-500 g de ardei iuti rosii (ciusca rosie iute)
  • 2 cesti cu otet alb
  • 2 lingurite de sare

Mod de preparare: 

     Ardeii iuti proaspeti, se spala, se curata de seminte si se taie bucatele. Intr-o tigaie sau craticioara fierbem la foc mic ciusca iute in otet. Dupa 15 minute (cand ardeii s-au inmuiat) adaugam sarea, mai dam in cateva clocote si oprim. Optional mai putem adauga o lingurita de zahar, iar in loc de doua cesti cu otet putem adauga doar o singura ceasca cu otet si o ceasca cu apa, dupa gustul fiecaruia. Sosul Tabasco se mai poate prepara si din ciusca verde foarte iute, dar mult mai aspectuos si mai gustos este cel din ciusca rosie iute.
     Dupa ce compozitia de sos tabasco s-a racit, dam compozitia prin blender sau pur si simplu o pisam (o pasam) foarte bine, o turnam in sticlute sau borcanase si o pastram la rece. Gustul final o sa-l capete dupa 1-2 saptamani. Sosul Tabasco este picant, cu un gust aparte, ideal (in cantitati mici) in sosuri de fripturi sau pizza, dand o savoare deosebita preparatului. In prepararea retetei saksuka, putin sos tabasco este obligatoriu. 
POFTA BUNA! 

ciusca, ciusca iute, ciusca rosie, ciusca iute rosie, retete cu ciusca, retete si preparate culinare straine, ciusca iute pentru sosul tabasco, ciusca pentru sos tabasco,

ciusca, ciusca iute, ciusca rosie, ciusca iute rosie, retete cu ciusca, retete si preparate culinare straine, ciusca iute pentru sosul tabasco, ciusca pentru sos tabasco,

ciusca, ciusca iute, ciusca rosie, ciusca iute rosie, retete cu ciusca, retete si preparate culinare straine, ciusca iute pentru sosul tabasco, ciusca pentru sos tabasco,

preparare sos tabasco, ciusca, ciusca iute, ciusca rosie, ciusca iute rosie, retete cu ciusca, retete si preparate culinare straine, ciusca iute pentru sosul tabasco, ciusca pentru sos tabasco,

preparare sos tabasco, cum se prepara sosul tabasco, cum se face sos tabasco, retete si preparate culinare straine, sos iute, sos din ciusca,

preparare sos tabasco, cum se prepara sosul tabasco, cum se face sos tabasco, retete si preparate culinare straine, sos iute, sos din ciusca,

preparare sos tabasco, cum se prepara sosul tabasco, cum se face sos tabasco, retete si preparate culinare straine, sos iute, sos din ciusca,

sos tabasco, retete sos tabasco, reteta sos tabasco, sos tabasco reteta, sos tabasco retete, retete straine, retete si preparate culinare straine, sosuri pentru fripturi, sos din ciusca, sos iute, sos picant,

sos tabasco, retete sos tabasco, reteta sos tabasco, sos tabasco reteta, sos tabasco retete, retete straine, retete si preparate culinare straine, sosuri pentru fripturi, sos din ciusca, sos iute, sos picant, sos din ciusca iute, sos pentru pizza si fripturi,

sos tabasco, retete sos tabasco, reteta sos tabasco, sos tabasco cu ciusca verde, sos tabasco din ciusca verde iute, retete straine, sos picant, sosuri picante, sosuri pentru pizza si fripturi, retete sosuri, reteta sosuri, sosuri straine, sos din ciusca iute, sos iute, sosuri iuti, tabasco,

Icre de crap

Cum Se Prepara Salata De Icre De Crap - Salata De Icre


icre, salata de icre, icre de crap, icre de peste, salata de icre de peste, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, salate, salata, aperitive, aperitiv, retete, retete de mancare,
Ingrediente:

  • 2 linguri icre de crap
  • ½ lingurita de sare
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri de apa minerala
  • 300 ml de ulei
  • 1 ceapa mica


Mod de preparare:

     Este de preferat sa folosim icre de crap, care sunt cele mai gustoase dupa parerea mea. Icrele de crap nu trebuie sa se prepare imediat cand sunt proaspete, ele trebuie sa se pastreze cu putina sare la congelator, sau pastrate la frigider intr-un borcanel cu putina sare si ulei deasupra. Este foarte important ca icrele sa nu fie reci pentru ca altfel se vor taia. 
     Intr-un bol special, inalt punem icrele, adaugam putina sare si o lingura de apa, dupa care le amestecam pana cand se desfac si inlaturam eventualele “ate” . Vom folosi un blender vertical (eu folosesc Mixy Zepter). Adaugam peste icre ulei putin cate putin si mixam usor de jos in sus pana cand icrele se leaga si isi maresc volumul. Adaugam treptat tot uleiul, zeama de lamaie si putina apa minerala. Icrele se vor albi si mai tare de la apa minerala. La sfarsit mai adaugam putin ulei si le mai batem inca putin. 
     Ceapa se curata si se toaca foarte mic, dupa care se amesteca cu icrele. Salata de icre de crap, se lasa sa se mai intareasca la frigider si sa-si ia gustul, dupa care se servesc cu felii de paine (eventual prajita). 
POFTA BUNA! 

icre, icre de crap, retete cu icre de crap, preparate din icre de crap, icre de crap pentru salata de icre, cum se prepara salata de icre, icre crap, icre de peste, icre peste, icre crude,

icre, icre de crap, retete cu icre de crap, preparate din icre de crap, icre de crap pentru salata de icre, cum se prepara salata de icre, icre crap, icre de peste, icre peste,


preparare icre la blender, preparare salata de icre la blender, preparare salata de icre de crap, preparare icre, cum se fac icrele,

preparare salata de icre, icre de crap, salata de icre, salata de icre de crap, salate, salata, aperitiv, aperitive, retete culinare, retete de mancare, icre pe paine, cum se fac icrele de crap, icre la blender,

icre de crap, salata de icre, salata de icre de crap, salate, salata, aperitiv, aperitive, retete culinare, retete de mancare, icre pe paine, cum se fac icrele de crap, icre la blender,

icre de crap, salata de icre, salata de icre de crap, salate, salata, aperitiv, aperitive, retete culinare, retete de mancare, icre pe paine, cum se fac icrele de crap, icre la blender,