13 septembrie 2013

Varza dulce calita cu piept de porc

Cum Se Prepara Varza Calita Cu Carne De Porc - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Varza Dulce Calita Cu Piept De Porc



Ingrediente:

  • 1-2 verze mari proaspete
  • 500g piept de porc
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 1-2 cepe
  • ulei
  • 5 rosii coapte bine
  • 2 linguri bulion
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita cimbru
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 1 legatura marar verde


Mod de preparare:

     Varza se curata, se spala si se toaca fideluta. Rosiile se spala si se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul se curata, se spala si se taie cubulete. Pieptul de porc se taie felii. Mararul se spala si se taie marunt.
     Pregatim o tava de cuptor in care o sa punem varza. Prajim cateva minute pieptul de porc intr-un ceaun cu ulei pentru gust si il scoatem intr-o farfurioara. Calim ceapa in uleiul cu gust de carne, dupa care adaugam ardeiul.  Adaugam varza si o amestecam 5-10 minute pana cand se inmoaie si scade in volum. Adaugam bulion, cimbru, dafin, sare, piper, rosiile taiate cubulete si amestecam. Se poate pune si putina sare de lamaie dupa gust. Rasturnam compozitia in tava de cuptor si o introducem in cuptorul incins pentru 30 minute. Scoatem tava, amestecam, gustam si mai potrivim de gust, adaugam pieptul de porc si introducem tava la cuptor pentru inca 30 minute. Cand varza este gata, adaugam mararul verde tocat marunt. 
POFTA BUNA! 












6 septembrie 2013

Saksuka Reteta Turceasca


  • 1 vanata 
  • 1 dovlecel 
  • 1 cartof mare 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 ceapa galbena  
  • 3 rosii mari bine coapte 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 ardei kapia mare 
  • 1 ardei gras mare 
  • 1 ardei iute sau 2 lingurite de sos tabasco 
  • sare dupa gust 
  • piper dupa gust 
  • cimbru 
  • 1 lamaie sau 1 lingurita de otet 


Mod de preparare: 

     Vanata se spala si se curata de coaja. Se taie felii, se presara cu sare si se lasa 30 minute intr-o strecuratoare sa se scurga. Cat timp lasam vanata la scurs, curatam cartoful, ardeii si dovlecelul, ii spalam, ii taiem cubulete si presaram putina sare peste ei. Vanata si dovlecelul putem sa nu-i curatam integral de coaja. Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim intai cartofii. Cand s-au rumenit ii scoatem intr-un castron si continuam prajind dovleceii, apoi ardeii. Vanata se spala, se scurge de zeama, se sterge cu un servetel, se taie cubulete si se prajeste. Cand este gata si vanata, amestecam cele patru legume intr-un platou si stoarcem o lamaie peste ele. 
     Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Rosiile se spala, se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei de masline, adaugam rosiile, usturoiul, condimentam dupa gust si continuam fieberea 20 minute la foc mic, pana cand sosul se leaga. Adaugam dupa gust putin ardei iute taiat marunt, daca avem sos tabasco care este iute acrisor este si mai bun. Cand sosul este gata il turnam in platou peste legume. Este o mancare tarditionala turceasaca care se mananca in special rece, este mai buna rece decat calda. 
POFTA BUNA!












saksuka reteta turceasca si tatareasca, retete culinare, retete de mancare, retete traditionale turcesti si tataresti, salata de vinete turceasca si tatareasca, saksuka turceasca,

saksuka reteta turceasca si tatareasca, retete culinare, retete de mancare, retete traditionale turcesti si tataresti, salata de vinete turceasca si tatareasca, saksuka turceasca,

saksuka reteta turceasca si tatareasca, retete culinare, retete de mancare, retete traditionale turcesti si tataresti, salata de vinete turceasca si tatareasca, saksuka turceasca,

saksuka reteta turceasca si tatareasca, retete culinare, retete de mancare, retete traditionale turcesti si tataresti, salata de vinete turceasca si tatareasca, saksuka turceasca,

saksuka reteta turceasca si tatareasca, retete culinare, retete de mancare, retete traditionale turcesti si tataresti, salata de vinete turceasca si tatareasca, saksuka turceasca,

saksuka reteta turceasca si tatareasca, retete culinare, retete de mancare, retete traditionale turcesti si tataresti, salata de vinete turceasca si tatareasca, saksuka turceasca,


saksuka reteta turceasca si tatareasca, retete culinare, retete de mancare, retete traditionale turcesti si tataresti, salata de vinete turceasca si tatareasca, saksuka turceasca,

saksuka reteta turceasca si tatareasca, retete culinare, retete de mancare, retete traditionale turcesti si tataresti, salata de vinete turceasca si tatareasca, saksuka turceasca,