15 octombrie 2013

Foi de placinta cu carne

Reteta Aluat Placinta Cu Carne


Aluat placinta cu carne reteta,
Ingrediente:
  • 1 ou
  • 15 linguri ulei
  • 4 linguri apa sau iaurt
  • drojdie cat o nuca
  • 1 lingura otet 
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • faina cat cuprinde (500-600g)

Mod de preparare:
Punem drojdia faramitata intr-o farfurie si presaram deasupra putin zahar pentru a se topi in timp scurt. Intr-un vas mai incapator punem faina, facem o gropita la mijloc in care punem drojdia topita, sare, apa calduta sau iaurt, un ou, ulei si otet dupa care amestecam bine pana cand sunt incorporate toate ingredientele. Adaugam faina cat cuprinde si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini, dar ramane destul de uleios datorita uleiului, pentru ca aluatul nostru trebuie sa fie fraged. Se lasa acoperit 20-30 de minute sa se linisteasca inainte sa-l folosim. 

Ingrediente aluat fraged reteta,

Drojdie cu zahar reteta,

Aluat placinta cu carne reteta,

Aluat fraged placinta cu carne retete,

13 octombrie 2013

Lapte de pasare

Cum Se Prepara Laptele De Pasare - Reteta Lapte De Pasare



Ingrediente: 

  • 1,5 l lapte 
  • 5 oua 
  • 200 g de zahar 
  • 2 pliculete mari de zahar vanilat 
  • coaja de la o lamaie rasa 
  • 1-2 lingurite esenta de rom 

Mod de preparare: 

     Intr-o cratita mai larga fierbem laptele. Pana cand laptele incepe sa fiarba, separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma, adaugam 100g zahar si continuam sa le batem pana cand zaharul se dizolva si albusurile se intaresc. Putem folosi zahar pudra pentru a fi mai usor. Galbenusurile le frecam cu 100g zahar pana devin cremoase.
     Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam zaharul vanilat si mutam cratita la ochiul cel mai mic, astfel incat laptele sa fiarba cat mai incet posibil(daca laptele fierbe mai tare, albusurile nu vor ramane pufoase si frumos umflate). Cu o lingura luam din albusul spuma si cu ajutorul unei lingurite rasturnam albusul in laptele care fierbe foarte incet. Formam astfel cateva oua din albus, nu punem prea multe deodata in cratita ca sa aiba loc sa fiarba si sa ne fie mai usor sa le intoarcem. Le fierbem cate 1-2 minute pe ambele parti( daca fierbem mai mult albusurile, se for intarii si nu vor mai fi pufoase). Le scoatem cu o spumiera si le punem intr-o sita la scurs.
     Dupa ce am terminat tot albusul de fiert, adaugam coaja de lamaie rasa si turnam laptele putin cate putin peste galbenusuri amestecand continu. Se fierbe la foc mic pana cand se leaga. Se adauga esenta de rom. Este foarte gustoasa rece, se serveste cu albusuri deasupra. 
POFTA BUNA! 










dulciuri, deserturi, retete culinare, retete pentru copii, retete de mancare, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare, lapte de pasare de casa, cum facem lapte de pasare, cum preparam lapte de pasare,

dulciuri, deserturi, retete culinare, retete pentru copii, retete de mancare, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare, lapte de pasare de casa, cum facem lapte de pasare, cum preparam lapte de pasare,

dulciuri, deserturi, retete culinare, retete pentru copii, retete de mancare, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare, lapte de pasare de casa, cum facem lapte de pasare, cum preparam lapte de pasare,

dulciuri, deserturi, retete culinare, retete pentru copii, retete de mancare, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare, lapte de pasare de casa, cum facem lapte de pasare, cum preparam lapte de pasare,

dulciuri, deserturi, retete culinare, retete pentru copii, retete de mancare, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare, lapte de pasare de casa, cum facem lapte de pasare, cum preparam lapte de pasare,