30 noiembrie 2013

Tort de biscuiti Retete Tort de biscuiti de post

Retete Culinare - Retete De Post - Retete De Prajituri



Ingrediente:

  • ½ kg de biscuiti populari
  • 1 pachet de margarina
  • 150 g de zahar pudra
  • 150 g de nuca macinata
  • 3 linguri de cacao
  • 2 lingurite de esenta de rom
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 linguri de apa
  • 1 ciocolata (de menaj sau neagra de post)

Mod de preparare:

     Lasam putin margarina sa se topeasca la temperatura camerei. Se prepara pe foc o esenta de cacao din 2 linguri de apa si 3 linguri de cacao, cand s-a legat compozitia se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza margarina impreuna cu zaharul pudra pana se obtine o crema. Se adauga esenta de cacao, nucile macinate, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca bine. 
     Pe un platou se aseaza un strat de biscuiti, se acopera cu un strat de crema si se continua la fel pana obtinem un tort de biscuiti format din cinci straturi de biscuiti si patru straturi de crema. Se toarna deasupra o glazura obtinuta din ciocolata topita amestecata cu o lingurita de unt sau margarina. Se decoreaza cu bucati de ciocolata, nuci sau frisca. Reteta de tort de biscuiti este un delicios desert de post, este o reteta simpla, o reteta usoara, o reteta rapida, la indemana oricui.
POFTA BUNA! 














29 noiembrie 2013

Rulada

Retete Rulada Desert - Cum Facem Rulada Cu Crema Si Gem


Ingrediente penreu blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • esenta de vanile
  • esenta de lamaie
  • sare

Ingrediente pentru crema:

  • 1 pachet unt
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare:

     Prima data se prepara crema: untul la temperatura camerei se bate (cu mixerul) cu zaharul pudra si se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Ca sa nu se taie untul cand adaugam cacao, preparam o esenta din cacao din putina apa si cacao amestecate pe foc. Cand este gata esenta de cacao, se adauga putin cate putin in crema de unt pana incorporam toata esenta de cacao. 
     Blatul pentru rulada se prepara asemanator ca la pandispan: se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul cu putina sare pana devin spuma. Se bat in continuare cu trei linguri de zahar pana se intaresc. Galbenusurile se bat bine cu mixerul, se adauga celelalte trei linguri de zahar si se bat pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Se amesteca faina cu praful de copt. Peste galbenusuri se adauga putin cate putin uleiul si apa fierbinte amestecand cu mixerul. Se adauga si faina treptat amestecand cu furculita de jos in sus. Peste compozitie se adauga si albusurile amestecand usor cu furculita de jos in sus. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul incins bine aproximativ 15 minute. 
     Modul de ornare: se intinde pe masa o hartie de copt, se presara zahar peste ea si se rastoarna blatul proaspat scos din cuptor. Se ruleaza cu tot cu hartie ca sa nu se lipeasca si se lasa 15 minute sa prinda forma si sa se raceasca putin. Cand s-a mai racit putin, se desface, se intinde crema pe toata suprafata blatului si se ruleaza. Se impacheteaza la fel ca salamul de biscuiti intr-o tipla si se da la rece. Dupa ce s-a racit, se desface din tipla si se taie felii. Blatul se poate prepara si alb si negru (in cel negru se adauga cacao), iar crema se poate prepara si din gem si nuci. 
POFTA BUNA! 

Retete rulada desert cu crema si gem,

Reteta rulada desert cu crema si gem,