6 aprilie 2014

Saratele de post cu chimen


saratele, retete saratele, reteta saratele, retete de saratele, saratele de post, saratele cu chimen, saratele fragede, saratele retete, saratele reteta, retete de post, aluaturi, aluaturi de post, aluat de saratele, aluat cu chimen, retete culinare, preparate culinare, saratele crocante,

Ingrediente:

  • 400g faina
  • 75g margarina (ulei)
  • 150ml apa
  • 25g drojdie (1cub de drojdie)
  • ½ lingurita zahar
  • 2-3 linguri de ulei pentru uns
  • 1 lingurita sare
  • 50g chimen

Mod de preparare:

     Faina se pune intr-un castron mare si se amesteca cu sare. Margarina se taie cubulete si se topeste pe foc pana cand devine lichida. Drojdia de bere se farama intr-o farfurie si se presara deasupra ei putin zahar, dupa care se lasa sa se topeasca. Dupa ce drojdia s-a inmuiat se pune in castron si se amesteca cu faina. Se adauga margarina topita si apa calduta. Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta pana cand se obtine un aluat de post foarte elastic. Se presara pe blatul de lucru chimen si se mai framanta pana cand se incorporeaza tot chimenul. Se presara putina faina in castron si se asaza aluatul, se mai presara si deasupra faina si se acopera cu un prosop, dupa care se lasa la crescut 15-20 de minute. 
     Dupa ce aluatul de saratele a crescut se intinde o foaie de dimensiunea dorita si cu un cutit special de patiserie se taie fasii potrivit de mari, dupa preferinta. Se ung saratelele obtinute cu putin ulei si se presara deasupra cu chimen. Se ia o tava de cuptor, se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza saratelele in tava, dupa care se coc in cuptorul incins timp de 20-25 de minute. Cand saratelele sunt rumene si frumoase se scot din tava si se pot servi atat fierbinti, cat si reci. Saratele de post cu chimen, deosebit de gustoase si crocante, o reteta de post foarte buna pentru zilele in care tinem post
POFTA BUNA! 

saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele retete, saratele reteta, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, preparate culinare, deserturi, aluat saratele, saratele crocante,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen, aluat de post,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen, aluat de post,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen, aluat de post,

saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele retete, saratele reteta, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, preparate culinare, deserturi, aluat saratele, saratele crocante,

saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele retete, saratele reteta, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, preparate culinare, deserturi, aluat saratele, saratele crocante,

saratele, retete saratele, reteta saratele, retete de saratele, saratele de post, saratele cu chimen, saratele fragede, saratele retete, saratele reteta, retete de post, aluaturi, aluaturi de post, aluat de saratele, aluat cu chimen, retete culinare, preparate culinare, saratele crocante,

saratele, retete saratele, reteta saratele, retete de saratele, saratele de post, saratele cu chimen, saratele fragede, saratele retete, saratele reteta, retete de post, aluaturi, aluaturi de post, aluat de saratele, aluat cu chimen, retete culinare, preparate culinare, saratele crocante,

4 aprilie 2014

Salata de leurda

Retete De Salate - Salata - Salate De Leurda Cu Ridichi


salata, salate, retete salate, salate retete, salata de leurda, leurda, leurda retete, retete de salate, salate dietetice, salate de vara, reteta salata, retete culinare, preparate culinare, retete de slabit, garnituri, retete garnituri, salate de primavara,

Ingrediente:

  • 1 legatura de leurda
  • 1 salata verde mare
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de ridichi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ½  legatura de patrunjel verde
  • ½  legatura de marar verde
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare (dupa gust)
  • piper dupa gust (obtional)

Mod de preparare:

     Salata de leurda, o salata de sezon de post deosebit de gustoasa. leurda cu gustul si mirosul ei asemanator usturoiului, este un tonic pentru inima natural. In bolile de inima, o cura de cateva zile in fiecare primavara cu leurda este indicata si benefica. Leurda ca si celelalte verdeturi de primavara (salata verde, papadia…) ne dau un plus de energie si vitalitate, ne curata si ne intineresc organismul dupa mesele mai grele din timpul iernii. 
     O reteta de salata cu leurda este urmatoarea: Leurda proaspata, salata verde, ceapa verde, ridichiile, mararul si patrunjelul se curata si se spala bine cu apa din ambundenta. Se taie toate ingredientele dupa preferinta, marunt sau mai mare. Mararul verde si patrunjelul verde se taie marunt, iar ridichiile se pot taia rondele. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline. Se condimenteaza salata dupa gust cu un praf de sare si piper, dar nu cred ca mai este nevoie deoarece zeama de lamaie suplineste cu succes gustul de sare. Salata de leurda merge servita si ca o garnitura la o mancare de post
POFTA BUNA! 

salata, salate, retete salate, salate retete, salata de leurda, leurda, leurda retete, retete de salate, salate dietetice, salate de vara, reteta salata, retete culinare, preparate culinare, retete de slabit, garnituri, retete garnituri, salate de primavara,

leurda, leurda retete, salata, salate, retete salate, salate retete, salata de leurda, retete de salate, salate dietetice, salate de vara, reteta salata, retete culinare, preparate culinare, retete de slabit, garnituri, retete garnituri, plante tonice,

salata, salate, retete salate, salate retete, salata de leurda, leurda, leurda retete, retete de salate, salate dietetice, salate de vara, reteta salata, retete culinare, preparate culinare, retete de slabit, garnituri, retete garnituri, salate de primavara,

salata, salate, retete salate, salate retete, salata de leurda, leurda, leurda retete, retete de salate, salate dietetice, salate de vara, reteta salata, retete culinare, preparate culinare, retete de slabit, garnituri, retete garnituri, salate de primavara,

salata, salate, retete salate, salate retete, salata de leurda, leurda, leurda retete, retete de salate, salate dietetice, salate de vara, reteta salata, retete culinare, preparate culinare, retete de slabit, garnituri, retete garnituri, salate de primavara,

salata, salate, retete salate, salate retete, salata de leurda, leurda, leurda retete, retete de salate, salate dietetice, salate de vara, reteta salata, retete culinare, preparate culinare, retete de slabit, garnituri, retete garnituri, salate de primavara,