5 mai 2014

Ciorba de porc

Ciorba Din Oase De Porc - Ciorba De Potroace


ciorba de porc, ciorba de potroace, ciorba din carne de porc, ciorba din oase de porc, ciorba de porc cu bors, retete cu porc, retete cu oase de porc, retete cu carne de porc, retete de mancare, reteta ciorba, retete si preparate culinare cu carne de porc,
Ingrediente:

  • 1 kg de carne de porc cu os
  • 2 litri de bors acru de casa
  • 2 morcovi
  • 3 ceapa galbena
  • 3 cartofi
  • ¼ telina
  • 1 lingura cu orez
  • 1-2 lingurite de sare
  • 2 oua
  • 1 legatura de leustean verde


Mod de preparare:

     Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul si telina se curata, se spala si se taie cubulete. Cartofii se curata, se spala si se taie bucati. Carnea de porc cu os se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere, iar cand au dat in fiert se spumeaza. Se adauga ceapa si se continua fierberea pana cand bucatile de carne de porc sunt aproape fierte. Morcovul si telina se adauga pe parcurs, iar cartofii aproape de final. Borsul de casa se fierbe intr-o oala separat.
    Dupa ce carnea de porc si legumele sunt fierte, se adauga borsul fiert, orezul, sare dupa gust si se mai continua fierberea inca 5 minute. Cand ciorba de porc este gata, se adauga ouale batute spuma si leusteanul verde tocat. Ciorba din oase de porc sau ciorba de potroace se serveste fierbinte cu ciusca iute. Ciorba de porc este o reteta de mancare care se prepara destul de des si se serveste in special dupa petrecerea de Revelion, fiind foarte apreciata de toata lumea. Ciorba din carne de porc este un preparat traditional, foarte gustos, cu un gust adevarat romanesc.
POFTA BUNA! 

carne de porc, oase de porc, carne de porc cu os, retete cu porc, retete si preparateculinare cu carne de porc, retete de mancare, reteta mancaruri cu carne de porc, carne de porc pentru mancare, oase de porc pentru ciorba de potroace,

legume, legume pentru mancare, legume pentru ciorba, legume proaspete, cartofi, ceapa, morcovi, telina, retete cu legume, retete si preparate culinare cu legume, retete de mancare,

ciorba de porc, ciorba de potroace, ciorba din carne de porc, ciorba din oase de porc, ciorba de porc cu bors, retete cu porc, retete cu oase de porc, retete cu carne de porc, retete de mancare, reteta ciorba, retete si preparate culinare cu carne de porc,

bors, bors de casa, bors acru, bors pentru ciorba, retete cu bors, retete si preparate culinare cu bors, mancare cu bors, ciorba cu bors,

ciorba de porc, ciorba de potroace, ciorba din carne de porc, ciorba din oase de porc, ciorba de porc cu bors, retete cu porc, retete cu oase de porc, retete cu carne de porc, retete de mancare, reteta ciorba, retete si preparate culinare cu carne de porc,

ciorba de porc, ciorba de potroace, ciorba din carne de porc, ciorba din oase de porc, ciorba de porc cu bors, retete cu porc, retete cu oase de porc, retete cu carne de porc, retete de mancare, reteta ciorba, retete si preparate culinare cu carne de porc,

4 mai 2014

Stufat de miel

Reteta Stufat De Miel La Cuptor Gatit Traditional Pentru Masa De Paști


Stufat de miel la cuptor reteta,

Ingrediente stufat de miel

  • carne de miel (pulpe, coaste)
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana suc de rosii (250ml)
  • 1 cana vin alb demisec (250ml)
  • 1 cana apa sau supa de carne (250ml)
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare stufat de miel la cuptor

Pentru stufatul de miel la cuptor se alege o pulpa de miel mare si coaste de miel. Deoarece preparam reteta de stufat la cuptor, lasam bucatile de carne de miel cu os cat mai intregi. Se curata carnea, se spala si se impaneaza cu fire de usturoi verde si ceapa verde. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, cimbru si se asaza intr-o tava de cuptor unsa cu ulei. Se adauga in tava de friptura o cana cu vin si o cana de supa, se presara cateva bucati de ceapa si usturoi verde si se introduce in cuptorul incins pentru aproximativ 60 minute. Friptura se coace la foc mediu, iar pe parcurs pana cand friptura de miel este gata se mai intorc din cand in cand bucatile de carne si se stropesc cu sosul din tava format. 
Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie bucati de 4 cm. Mararul si patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se caleste ceapa si usturoiul verde. Cand ceapa si usturoiul aproape s-au inmuiat, se adauga cana cu suc de rosii si se amesteca. Dupa cateva clocote se adauga mararul si patrunjelul verde, un strop de vin pentru aroma, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se ia de pe foc. 
Cand carnea de miel este facuta (bine patrunsa), se asaza de jur imprejurul carnii compozitia de stufat de ceapa si usturoi verde. Se introduce tava cu friptura de miel in cuptor pentru inca 10 minute. Stufat de miel, un preparat culinar delicios, o reteta de friptura la cuptor preparat in special pentru masa de Paști dar si cu diverse alte ocazii, o mancare cu un gust deosebit. Alte retete traditionale, retete de fripturi aici, retete cu miel aici, retete pentru Paște aici. Pofta Buna! 
Carne de miel cu os reteta,

Ceapa si usturoi verde pentru stufat reteta,

Pulpa de miel reteta,

Condimente pentru carne de miel reteta,

Stufat de miel preparare reteta,

Friptura de miel reteta,

Stufat de ceapa si usturoi verde reteta,

Stufat de miel reteta,