10 mai 2014

Chiftele cu sos

Reteta Chiftele Cu Sos - Retete De Mancare - Chiftele Marinate


chiftelute marinate, chiftele cu sos, reteta chiftele, chiftele, chiftelute, chiftele marinate, retete de mancare, sos cu chiftele, retete si preparate culinare cu carne de porc, chiftele cu carne de porc, mancaruri cu sos, chiftelute cu sos, retete chiftele,
Ingrediente chiftele:

  • 1 kg carne tocata de porc (pulpa de porc, fleica de porc)
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi (usturoi nou)
  • 3 oua
  • 1-2 lingurite de sare
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita cmbru
  • 1 legatura mare de marar verde
  • 4 felii de paine
  • 2-3 linguri de faina

Ingrediente sos marinat:

  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura de bulion
  • 2-3 cani cu apa
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • 1-2 lingurita de otet
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 lingurita cu piper boabe
  • 1 lingurita de sare (dupa gust)
  • ½ lingurita de piper
  • ½ lingurita de cimbru

Mod de preparare chiftele:

     Vom folosi fleica de porc cu putina grasime, pe care o vom taia bucati si o vom toca prin masina de tocat, obtinand o carne de porc tocata foarte buna pentru chiftele. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se spala si se taie mic. Usturoiul se curata si se piseaza. Se amesteca bine toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Compozitia pentru chiftele se lasa 15 minute sa prinda gust, inainte sa modelam chiftelele.
     Intr-o farfurie intinsa presaram faina si incepem sa modelam chiftelutele. Luam carne tocata in palma si modelam chiftelele cu ambele maini sub forma dorita, inmuiem in faina, netezim, scuturam de surplusul de faina si prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Chiftelutele se scurg de ulei si se scot intr-un vas acoperit cu un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei. Chiftele de porc, un aperitiv binevenit oricand, cu un gust bun si o aroma deosebita. 

Mod de preparare sos pentru chiftele:
     
     Intr-o cratita incingem putin ulei, adaugam 2-3 catei de usturoi taiat feliute si amestecam 1-2 minute. Se adauga si restul de ingrediente, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si otet  si se continua fierberea pana cand sosul format este de consistenta dorita. Sosul trebuie sa fie usor acrisor si mai legat, asemanator la consistenta cu un nectar. Se adauga chiftelele si se continua fierberea la foc mic inca 15 minute.
     Chiftele cu sos, un preparat traditional romanesc, o reteta de mancare gustoasa. Aceste chiftele marinate merg sevite simple dar si alaturi de un piure de cartofi. 

fleica de porc, carne porc, retete si preparate culinare cu carne de porc, carne de porc, carne pentru mancare, retete cu carne, retete cu porc, retete cu carne de porc, retete cu fleica de porc, carne pentru chiftele,

ingrediente chiftele, reteta chiftele, retete chiftele, cum se prepara chiftelele, cum se fac chiftelele, cum facem chiftele, cum facem chiftelute, cum modelam chiftelele, retete si preparate culinare cu carne de porc, retete de mancare,

carne de porc tocata, retete cu carne tocata, reteta cu carne tocata, fleica de porc, carne porc, retete si preparate culinare cu carne de porc, carne de porc, carne pentru mancare, retete cu carne, retete cu porc, retete cu carne de porc, retete cu fleica,

preparare chiftele, reteta chiftele, retete chiftele, cum se prepara chiftelele, cum se fac chiftelele, cum facem chiftele, cum facem chiftelute, cum modelam chiftelele, retete si preparate culinare cu carne de porc, retete de mancare,

carne chiftele, amestec chiftele, amestec pentru chiftele, carne tocata pentru chiftele, carne de porc pentru chiftele, cum se prepara chiftelele, retete de mancare, retete si preparate culinare,

chiftelute, chiftele, reteta chiftele, retete chiftele, cum se prepara chiftelele, cum se fac chiftelele, cum facem chiftele, cum facem chiftelute, cum modelam chiftelele, retete si preparate culinare cu carne de porc, retete cu carne tocata,

chiftelute, chiftele, reteta chiftele, retete chiftele, cum se prajesc chiftelele, cum se prepara chiftelele, cum se fac chiftelele, cum facem chiftele, cum facem chiftelute, cum modelam chiftelele, retete si preparate culinare cu carne de porc,

chiftele, chiftele de porc, chiftelute, chiftelute de porc, reteta chiftele, retete chiftele, chiftele retete, chiftele reteta, retete cu porc, retete si preparate culinare cu carne de porc, retete de mancare, mancaruri cu carne tocata,

cum se prepara sos marinat pentru chiftele

sos, sos chiftele, sos pentru chiftele, sos marinat, retete sos, reteta sos, sos retete, sos reteta, retete si preparate culinare, retete de mancare, mancaruri cu sos,

chiftele, chiftelute, chiftele de porc, chiftelute de porc, reteta chiftele, retete chiftele, chiftele retete, chiftele reteta, retete cu porc, retete si preparate culinare cu carne de porc, retete de mancare, mancaruri cu carne tocata,

chiftele marinate, sos chiftele, sos pentru chiftele, sos marinat, retete sos, reteta sos, sos retete, sos reteta, retete si preparate culinare, retete de mancare, mancaruri cu sos,
chiftele, chiftele marinate, chiftelute marinate, retete mancare, retete de mancare, chiftele cu sos, chiftelute cu sos, chiftele cu sos si piure de cartofi, chiftele marinate cu piure de cartofi, retete culinare,

chiftelute marinate, chiftele cu sos, reteta chiftele, chiftele, chiftele de porc, chiftele marinate, retete de mancare, sos cu chiftele, retete si preparate culinare cu carne de porc, chiftele cu carne de porc, mancaruri cu sos, chiftelute cu sos, retete chiftele, chiftelute,

chiftele cu sos, reteta chiftele, chiftele, chiftele marinate, retete de mancare, sos cu chiftele, retete si preparate culinare cu carne de porc, chiftele cu carne de porc, mancaruri cu sos, chiftelute cu sos, retete chiftele,

chiftele cu sos, reteta chiftele, chiftele, chiftele marinate, retete de mancare, sos cu chiftele, retete si preparate culinare cu carne de porc, chiftele cu carne de porc, mancaruri cu sos, chiftelute cu sos, retete chiftele,

Alte retete:  Chiftelute cu susan  

6 mai 2014

Papanasi

Reteta Papanasi - Dulciuri - Papanasi Cu Dulceata - Papanasi Prajiti


papanasi, dulciuri, prajituri, reteta papanasi, papanasi prajiti, papanasi cu dulceata, papanasi cu branza, deserturi, retete papanasi, papanasi reteta, papanasi retete, reteta de papanasi, retete si preparate culinare, retete culinare,
Ingrediente:

  • 15 linguri de faina alba
  • 2 oua
  • 400 g de branza dulce
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 200 g de smantana
  • 1 borcan mic cu dulceata de visine

Mod de preparare:

     Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile impreuna cu un praf de sare. Punem intr-un castron branza de vaci, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si adaugam bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam compozitia si incepem sa adaugam si albusurile batute spuma, dupa care adaugam si faina, continuand sa amestecam bine pana cand compozitia nu se mai lipeste de maini. Compozitia de papanasi nu trebuie sa fie tare. Lasam 10-20 minute aluatul sa se odihneasca la frigider, sau putem sa-i facem imediat. 
     Formam din aluat 6 bile mari si 6 bile mici. Presaram blatul cu faina si asezam bilele pana cand punem intr-o tigaie ulei suficient de mult sa se incinga bine. In fiecare bila mare vom face o gaura pe mijloc cu degetul mare, rasucindu-l pana cand gaura este suficient de mare. Papanasii se prajesc in tigaia cu ulei incins pana cand devin aurii, apoi se scot si se lasa putin sa se raceasca si sa se scurga de ulei. Pe fiecare papanas se pune in gaura dulceata, iar deasupra smantana, apoi se acopera cu bila mica si se mai orneaza cu putina smantana si dulceata de visine
     Papanasi cu dulceata, un desert delicios, foarte gustosi si aspectuosi, o reteta de papanasi prajiti indragita de toata lumea, facand parte din bucataria traditionala romaneasca. O alta reteta de papanasi, o reteta mai dietetica: papanasi fierti.
POFTA BUNA! 

papanasi ingrediente, ingrediente pentru papanasi, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasi, ce ne trebuie pentru papanasi, ingrediente pentru dulciuri, ingrediente pentru prajituri, ingrediente pentru deserturi,

compozitie pentru papanasi, coca papanasi, aluat papanasi, coca de papanasi, aluat de papanasi, coca pentru papanasi, aluat pentru papanasi, reteta papanasi, retete papanasi, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasii,

coca papanasi, aluat papanasi, coca de papanasi, aluat de papanasi, coca pentru papanasi, aluat pentru papanasi, reteta papanasi, retete papanasi, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasii, rereta de papanasi prajiti,

coca papanasi, aluat papanasi, coca de papanasi, aluat de papanasi, coca pentru papanasi, aluat pentru papanasi, reteta papanasi, retete papanasi, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasii, rereta de papanasi prajiti,

papanasi, preparare papanasi, papanasi preparare, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasi, preparare papanasi prajiti, retete de dulciuri si prajituri,

papanasi, preparare papanasi, papanasi preparare, cum se fac papanasii, cum facem papanasi, cum se prepara papanasi, preparare papanasi prajiti, retete de dulciuri si prajituri,

papanasi, dulciuri, prajituri, reteta papanasi, papanasi prajiti, papanasi cu dulceata, papanasi cu branza, deserturi, retete papanasi, papanasi reteta, papanasi retete, reteta de papanasi, retete si preparate culinare, retete culinare,

papanasi, dulciuri, prajituri, reteta papanasi, papanasi prajiti, papanasi cu dulceata, papanasi cu branza, deserturi, retete papanasi, papanasi reteta, papanasi retete, reteta de papanasi, retete si preparate culinare, retete culinare,

papanasi, dulciuri, prajituri, reteta papanasi, papanasi prajiti, papanasi cu dulceata, papanasi cu branza, deserturi, retete papanasi, papanasi reteta, papanasi retete, reteta de papanasi, retete si preparate culinare, retete culinare,