8 iunie 2014

Frunze de vita de vie la saramura

Frunze De Vita De Vie La Saramura Pentru Iarna


Frunze de vita de vie la saramura retete culinare,
Ingrediente:

  • frunze de vita de vie proaspete 
  • marar verde 
  • apa 
  • sare grunjoasa 

Mod de preparare 
Se aleg frunze de vita de vie fragede, cele mai bune sunt cele din varful corzilor de vie. De preferat frunza de vita pentru murat se culege pana de RusaliiFrunzele de vita de vie se asaza pe masa in grupe de cate zece, peste fiecare grupa de frunze se pune cate o crenguta mica de marar proaspat si se ruleaza cat mai strans fiecare grup de frunze in suluri de cate zece. Obtional fiecare sul in parte se poate lega cu o ata ca sa ne fie mai usor. Se asaza frumos sulurile in borcane unele langa altele de preferinta in picioare (nu culcate) si cat mai apropiate unele de altele ca sa nu se desfaca. 

Separat se pregateste o saramura tare (ca saramura pentru branza) care se incearca cu un ou. Se pune sare si se dizolva in apa pana cand oul pluteste si se ridica deasupra apei. Cand saramura este gata se toarna in borcane peste frunza de vita de vie. Borcanele se acopera cu capace si se fierb doar cinci minute la foc mic intr-un vas cu apa. Dupa acest timp se scot, se acopera cu un prosop gros si se tin asa pana cand se racesc. 
Frunze de vita de vie pentru iarna, o reteta de frunze de vita conservate ideala oricand ne este pofta de o delicioasa mancare de sarmalute in foi de vita de post sau cu carne pe tot parcursul anului. 
POFTA BUNA! 

Frunza de vie murata pentru iarna retete culinare,

Frunze de vita de vie conservate retete culinare,

Frunze de vita de vie pentru iarna retete culinare,

Frunza de vita pentru iarna retete culinare,

7 iunie 2014

Prajitura cu nuca de cocos


Retete dulciuri, prajituri, deserturi, reteta prajitura cu nuca de cocos,

Ingrediente pentru primul blat:

  • 3 oua
  • 50 g cacao
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt mic

Mod de preparare primul blat:

Praful de copt se amesteca in faina, tot in faina se amesteca si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, iar cand nu se mai simte zaharul se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine o coca nu prea tare. Coca pentru blat se imparte in doua bilute, din ele se vor intinde doua foi pentru prajituri despre care vorbim mai tarziu. 


Ingrediente pentru al doilea blat (din bezea):

  • 5 albusuri (cele 5 galbenuse se pastreaza pentru crema fiarta)
  • 200 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 150 g nuca de cocos

Mod de preparare al doilea blat:

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga si zaharul pudra si se bat pana cand se obtine o bezea tare. In bezea se adauga amestecand usor cu o lingura de jos in sus nuca de cocos si se pune la rece. 

In continuare se procedeaza astfel: se unge o tava de cuptor potrivita cu putin unt. Pe masura tavii se taie o foaie de copt care se lasa pe masa. Pe hartia de copt se presara putina faina si direct pe ea se intinde dintr-una din bilute prima foaie de prajitura de marimea tavii. Se ia hartia cu foaia de prajitura pe ea si se aseaza in tava. Peste aceasta foaie se intinde blatul de bezea cu nuca de cocos. Peste blatul de bezea se pune a doua biluta de blat. Aceasta a doua foaie pentru prajitura se intinde pe masa presarata cu putina faina. Ea nu se va putea ridica intreaga de pe masa, dar nu conteaza. Se vor lua bucati si se vor aseza peste bezea. Chiar daca nu se acopera toata suprafata si mai raman locuri goale nu este nici o problema, coapta o sa arate interesant. Tava se introduce in cuptor si se va coace foarte repede. Dupa 15-20 de minute se scoate tava din cuptor si se observa foarte usor daca bezeaua s-a intarit si prajitura e coapta. Prajitura cu cocos se rastoarna pe un platou si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit prajitura se pune deasupra si crema. 

  
Ingrediente pentru crema fiarta:

  • 75 g faina
  • 300 ml de lapte
  • 5 galbenuse
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Mod de preparare crema fiarta:

Galbenusurile se bat cu zaharul. In laptele rece se dizolva faina si pe foc se fierbe continutul 5-10 minute si apoi se lasa la rece. Nu este nevoie sa fie rece de tot, doar atat cat sa punem si ouale si sa nu se taie. Deci in compozitia de lapte se adauga galbenusurile frecate cu zahar si cu mixerul se bate totul foarte bine. Abia acum se lasa la racit foarte bine. 


Ingrediente pentru crema rece:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare crema rece:

Se mixeaza untul cu zaharul foarte bine pana cand nu se mai simte zaharul. Acum se amesteca prima crema pentru prajitura care s-a racit cu crema de unt si se mixeaza bine. Crema rezultata se intinde deasupra prajiturii si se presara peste ea ciocolata rasa. Prajitura se taie in patrate sau romburi dupa preferinta. Este bine ca prajitura cu nuca de cocos sa fie pregatita cel putin cu o zi inainte de a fi servita. 
Prajitura cu nuca de cocos, o prajitura delicioasa cu multa nuca de cocos si o crema fina de lamaie si vanilie, minunata pentru un desert perfect, un desert reusit. 
POFTA BUNA! 

Prajitura cu nuca de cocos retete culinare,