29 iulie 2014

Baclava

Baclava Cu Nuca - Baclava Din Foi De Placinta - Baclava Turceasca


baclava, baclava turceasca, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, reteta baclava, baclava reteta, baclavale cu foi de placinta, retete culinare, preparate culinare, baclava cu nuca, dulciuri de post, retete turcesti, retete straine, retete de post, prajituri de post, baclava din foi de placinta,
Ingrediente:

  • 1-2 pachete cu foi de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • 200 g de unt

Ingrediente pentru sirop:

  • 500 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:
    
     Foile de placinta se scot din frigider cu 3 ore inainte de folosire. Miezul de nuca se pune dupa preferinta putin sa se prajeasca intr-o tava la cuptor, dupa care se scoate, se lasa sa se raceasca si apoi se marunteste. Pe langa miez de nuca se mai poate adauga fistic, alune, nuca de cocos… maruntite fin sau macinate. Siropul pentru baclavale se prepara pe foc. Intr-un ibric se pune apa, zahar, coaja de lamaie si se fierbe pana cand se obtine un sirop mai legat. Inainte de a opri focul, se adauga dupa gust si zeama de lamaie.
     Se desfac foile de placinta si se pun una peste alta pentru a ne fi mai usor cand pregatim baclavaua. Untul se topeste pe foc si se lasa putin sa se racesca. Pregatim o tava mare de cuptor si o ungem cu putin unt, dupa care asezam in ea patru foi de placinta unse cu unt fiecare in parte, asezate una peste alta. Presaram deasupra un strat de miez de nuca pisat si asezam inca patru foi de placinta unse cu unt, presaram din nou un strat de nuca si continuam la fel pana cand vom obtine patru straturi de foi de placinta si trei straturi de nuca pisata, ultimul strat fiind din foi de placinta. Dupa ce am asezat in tava toate straturile, taiem baclavaua in bucati patrate si ungem bine peste tot cu unt, inclusiv peste marginile taiate, dupa care o punem in cuptorul incins sa se coaca aproximativ 30 de minute, pana cand devine usor aramie.
     Un alt fel de a aseza baclavaua este cel in triunghi, care se obtine asezand opt foi de placinta unse cu unt topit una peste alta, din care apoi se decupeaza cate un patrat, urmand ca din fiecare colt indoit spre interior sa formam 4 triunghiuri. Dupa ce s-au format triunghiurile se adauga nuca pisata in interior, se taie pe margini si se aseaza intr-o tava unsa cu unt, dupa care se coc la cuptor pana cand devin rumene. Dupa ce am scos tava de baclava din cuptor, se toarna deasupra siropul fierbinte si se lasa cateva ore sa se racesca bine si sa absoarba tot siropul. Baclavalele sunt foarte bune atunci cand sunt insiropate foarte bine. Sunt foarte gustoase reci. Bucatile de baclava se poat orna cu miez de nuca sau fistic. 
    Baclava cu nuca, un desert oriental minunat, dulce si insiropat care ne place foarte mult si sunt potrivite oricand dorim ceva bun si foarte dulce. Baclava turceasca, o prajitura de care nu te mai saturi.
POFTA BUNA! 

ingrediente pentru baclava, cum se prepara baclava, cum facem baclava, cum se prepara baclava cu foi de placinta si nuca, cum facem baclavale,

preparare baclavale, cum se prepara baclavale, cum facem baclavale, cum se prepara baclavalele cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclavale, cum se prepara baclava,

preparare baclavale, cum se prepara baclavale, cum facem baclava, cum se prepara baclava cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclava,

preparare baclava, cum se prepara baclavale, cum facem baclavale, cum se prepara baclava cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclava, cum se prepara baclava turceasca,

baclava, baclavale turcesti, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, baclavale cu foi de placinta, retete culinare, preparate culinare, baclavale cu nuca, dulciuri de post, retete turcesti, retete straine, retete de post, prajituri de post, baclavale reteta, reteta baclavale,

preparare baclava, preparare baclavale, cum se prepara baclavale, cum facem baclavale, cum se prepara baclavalele cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclava,

preparare baclavale, preparare baclava, cum se prepara baclavale, cum facem baclavale, cum se prepara baclavalele cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclava, cum se prepara baclava,

baclavale, baclava, baclava turceasca, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava cu foi de placinta, retete culinare, preparate culinare, baclava cu nuca, retete dulciuri de post, retete turcesti, retete straine, prajituri de post, reteta baclava, baclava reteta, retete baclava,

baclava turceasca, baclava, baclavale, reteta baclava, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava reteta, baclava cu foi de placinta, retete culinare, preparate culinare, baclava cu nuca, dulciuri de post, retete turcesti, retete straine, retete de post, prajituri de post, baclavaua turceasca,

27 iulie 2014

Frigarui de porc cu portocale

Frigarui De Porc - Retete Gratar - Frigarui Cu Portocale


frigarui, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui cu carne de porc, retete mancare, retete cu porc, retete gratar, porc cu portocale, friptura de porc cu portocale, frigarui cu carne si legume, retete culinare, preparate culinare, retete pentru gratar, retete gril,
Ingrediente:

  • ½ kg carne de porc (spata de porc)
  • 2 portocale
  • 2 ardei kapia
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:

     Carnea din spata de porc se taie bucatele (cubulete), se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se pastreaza la rece cat timp se pregatesc portocalele si legumele. Legumele se curata, se spala si se taie bucati. Portocalele se curata de coaja, se desface in felii, iar fiecare feliuta de portocala se taie pe jumatate.
     Se iau betisoare speciale pentru frigarui, se uda fiecare betisor cu apa si incep sa se umplu dupa preferinta, cu carne de porc si portocale si cu carne de porc, legume si portocale. Pe primul betisor se formeaza frigaruia din carne de porc si portocala alternand bucatile de carne si bucatile de portocale. Pe al doilea betisor se formeaza frigaruia din carne si legume alternand bucatile de carne de porc cu feliute de ceapa, ardei galben, portocala, ardei kapia si rosie
     Dupa ce frigaruile s-au umplut se stropesc cu ulei de masline si se pun pe gratarul incins, intorcandu-le pe toate partile pana cand frigaruile s-au rumenit frumos. Cand frigaruile de porc sunt gata rumenite, se scot in farfurie si se servesc fierbinti, fiind deosebit de gustoase si de sanatoase. Frigarui de porc cu portocale, o reteta pentru gratar sau gril foarte gustoasa, aromata si usor de preparat. O alta reteta de frigarui de porc cu legume aici.
POFTA BUNA! 
spata de porc, carne, carne de porc, carne pentru frigarui, carne de porc pentru mancare, retete cu porc, retete de mancare, retete si preparate culinare din carne de porc, carne din spata de porc,

ingrediente frigarui, ingrediente pentru frigarui, cum se prepara frigarui, cum facem frigarui, retete gratar, retete gril, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare,

ingrediente frigarui, ingrediente pentru frigarui, cum se prepara frigarui, cum facem frigarui, retete gratar, retete gril, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, ingrediente frigarui de porc cu portocale,

frigarui de porc cu portocale, frigarui, frigarui cu carne de porc, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui de porc cu legume, retete mancare, retete cu porc, retete culinare, preparate culinare, retete gratar, retete gril, retete frigarui,

frigarui de porc cu portocale, frigarui, frigarui cu carne de porc, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui de porc cu legume, retete mancare, retete cu porc, retete culinare, preparate culinare, retete gratar, retete gril, retete frigarui,

preparare frigarui de porc cu portocale, preparare frigarui, frigarui, frigarui cu carne de porc, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui de porc cu legume, retete de mancare, retete cu porc, retete culinare, preparate culinare, retete gril,

preparare frigarui de porc cu portocale, preparare frigarui, frigarui, frigarui cu carne de porc, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui de porc cu legume, retete mancare, retete cu porc, retete culinare, preparate culinare, retete gratar,

frigarui, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui cu carne de porc, retete mancare, retete cu porc, retete gratar, porc cu portocale, friptura de porc cu portocale, frigarui cu carne si legume, retete culinare, preparate culinare, retete gratar, retete gril,

frigarui, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui cu carne de porc, retete mancare, retete cu porc, retete gratar, porc cu portocale, friptura de porc cu portocale, frigarui cu carne si legume, retete culinare, preparate culinare, retete gratar, retete gril,

frigarui, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui cu carne de porc, retete mancare, retete cu porc, retete gratar, porc cu portocale, friptura de porc cu portocale, frigarui cu carne si legume, retete culinare, preparate culinare, retete gratar, retete gril,

frigarui, frigarui de porc, frigarui de porc cu portocale, frigarui cu carne de porc, retete mancare, retete cu porc, retete gratar, porc cu portocale, friptura de porc cu portocale, frigarui cu carne si legume, retete culinare, preparate culinare, retete gratar, retete gril,