22 noiembrie 2014

Saramura de peste la cuptor

Saramura De Peste - Saramura De Caras - Peste Cu Legume La Cuptor


Saramura de peste la cuptor reteta,
Ingrediente: 
  • peste (4 carasi) 
  • 2 cepe 
  • 1 ardei galben 
  • 1 ardei rosu (gogosar) 
  • 1 rosie 
  • 2 catei de usturoi 
  • 2 linguri ulei 
  • 2 lingurite otet 
  • 1 ceasca vin alb (150ml) 
  • 2 cesti apa 
  • 2 lingurite bulion 
  • 2 foi de dafin 
  • ½ lingurita piper macinat 
  • 1 lingurita piper boabe 
  • 1 lingurita sare 
  • patrunjel verde pentru ornat 

Mod de preparare:
O altfel de saramura de peste este urmatoarea reteta de saramura de peste la cuptor, o combinatie dintre saramura de peste si plachie de peste. Pestele caras se curata de solzi, de intestine si branhii, dupa care se spala cu multa apa. Se taie apoi pestele in bucati, iar pentru saramura de peste vom folosi doar bucatile mai bune de peste, fara capete si cozi care sunt mai bune pentru prepararea unui delicios bors de peste sau ciorba de peste. Se cresteaza putin fiecare bucata de peste, pentru a se alege mai bine de oase si se sareaza, dupa care se pastreaza la rece pana cand se pregatesc si legumele. Legumele proaspete se curata de coaja, se spala si apoi se taie astfel: ceapa si ardeii se taie fideluta, usturoiul se taie feliute subtiri, iar rosia se rade pe razatoarea mare indepartand coaja. 

Se prajesc bucatile de peste foarte putin intr-o tigaie cu ulei, dupa care se scot direct in tava de cuptor in care vom face saramura. Se asaza zarzavatul frumos in tava pe langa peste si sub peste, se stropeste cu putin ulei, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si foi de dafin. Bulionul se dizolva in apa si apoi se toarna in tava, impreuna cu vinul. Se toaca putin patrunjel verde deasupra si se da tava la cuptor aproximativ 45-60 minute, pana cand saramura de peste caras la cuptor este gata. Se scoate tava din cuptor cu saramura de peste, se lasa putin sa se raceasca si apoi se poate servi fierbinte traditional cu mamaliguta. Se scot in farfurie bucatile de peste si cateva linguri de legume si mult sos, deasupra se presara patrunjel tocat si se poate servi cu un ardei iute. 

Saramura de peste la cuptor este o combinatie reusita intre saramura de peste si plachie din peste, cu un gust minunat de peste si legume la cuptor, cu o aroma deosebita. Saramura de caras merge foarte bine alaturi de un pahar de vin alb. 
POFTA BUNA!  
Caras reteta,

Saramura de peste ingrediente reteta,

Peste caras reteta,

Saramura de caras ingrediente reteta,

Carne de peste reteta,

Peste prajit reteta,

Peste caras prajit reteta,

Saramura de peste preparare reteta,

Saramura de caras preparare reteta,

Saramura de peste reteta,

Saramura de caras reteta,

Saramura de peste reteta,

21 noiembrie 2014

Ciorba de peste


ciorba de peste, bors de peste, peste, retete cu peste, retete de peste, retete peste, cum se face ciorba de peste, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, preparate din peste, ciorba peste, retete de cioarba, ciorbe, bors peste, bors, ciorba din cap de peste, cum se face borsul de peste,
Ingrediente:

  •  peste ( 4 carasi )
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 ardei (gogosar)
  • 2 linguri de orez
  • 2 l de bors
  • 1 l de apa
  • patrunjel verde
  • leustean verde

Mod de preparare:

     Pentru a prepara o ciorba gustoasa de peste luam 4 carasi pe care ii curatam de solzi, intestine si branhii, dupa care ii spalam bine cu apa rece si ii lasam putin sa se scurga de apa. Taiem apoi pestii in 3 bucati, capetele, cozile si partile din mijloc. Curatam zarzavatul de coaja si il spalam, apoi taiem ceapa si ardeiul bucatele mici, iar morcovul il radem pe razatoarea mare.
     Intr-o oala punem putin ulei si calim zarzavatul, adaugam putina sare si apoi apa, apa nu prea multa, doar cat sa acopere tot zarzavatul. Lasam sa fiarba acoperit si cand zarzavatul a fiert adaugam bucatile de peste si il lasam sa fiarba. Separat intr-o alta craticioara punem borsul acru de casa sa fiarba, iar dupa ce pestele a fiert adaugam deasupra borsul fiert si apoi orezul. Lasam ciorba de peste sa fiarba 5 minute dupa ce a dat in clocot, apoi luam oala de pe foc si adaugam deasupra patrunjel si leustean proaspat tocate marunt. 
     Ciorba de peste se serveste fierbinte si este foarte gustoasa, acra si buna, cu un gust minunat de peste si aroma de leustean, care merge foarte bine cu un ardei iute. Bors de peste, o reteta de ciorba de peste cu un gust minunat romanesc. 
POFTA BUNA! 
peste, caras, peste caras, peste caras pentru mancare, peste caras pentru gatit, peste pentru ciorba de peste, peste proaspat, preparate din peste, retete cu peste, retete de peste, retete culinare, peste de marea neagra, peste romanesc,

legume, legume pentru ciorba de peste, legume pentru borsul de peste, cum se face ciorba de peste, cum se face borsul de peste, legume proaspete, legume pentru gatit, legume pentru mancare, ingrediente ciorba de peste,

peste, caras, peste caras, peste caras pentru mancare, peste caras pentru gatit, peste pentru ciorba de peste, peste proaspat, preparate din peste, retete cu peste, retete de peste, retete culinare, peste de marea neagra, peste romanesc,

legume, legume pentru ciorba de peste, legume pentru borsul de peste, cum se face ciorba de peste, cum se face borsul de peste, legume proaspete, legume pentru gatit, legume pentru mancare, ingrediente ciorba de peste,

preparare ciorba de peste, preparare bors de peste, cum se face ciorba de peste, cum se face borsul de peste, retete cu peste, retete de peste, preparate din peste, retete de ciorbe, retete culinare, preparate culinare, ciorba de peste, bors de peste, ciorba, ciorbe,

ciorba de peste, bors de peste, peste, retete cu peste, retete de peste, retete peste, cum se face ciorba de peste, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, preparate din peste, ciorba peste, retete de cioarba, ciorbe, bors peste, bors, ciorba din cap de peste, cum se face borsul de peste,

ciorba de peste, bors de peste, peste, retete cu peste, retete de peste, retete peste, cum se face ciorba de peste, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, preparate din peste, ciorba peste, retete de cioarba, ciorbe, bors peste, bors, ciorba din cap de peste, cum se face borsul de peste,

ciorba de peste, bors de peste, peste, retete cu peste, retete de peste, retete peste, cum se face ciorba de peste, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, preparate din peste, ciorba peste, retete de cioarba, ciorbe, bors peste, bors, ciorba din cap de peste, cum se face borsul de peste,

ciorba de peste, bors de peste, peste, retete cu peste, retete de peste, retete peste, cum se face ciorba de peste, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, preparate din peste, ciorba peste, retete de cioarba, ciorbe, bors peste, bors, ciorba din cap de peste, cum se face borsul de peste,

Alte Retete:  Ciorba din cap de peste