9 decembrie 2014

Sfecla rosie la borcan

Sfecla Rosie La Borcan Pentru Iarna - Sfecla Rosie Murata


sfecla, sfecla rosie, sfecla rosie pentru iarna, sfecla rosie la borcan pentru iarna, sfecla rosie murata, sfecla rosie pt iarna, muraturi, retete pentru iarna, retete muraturi, reteta muraturi, retete culinare, retete cu sfecla rosie, preparate din sfecla, sfecla rosie fiarta, aperitive si garnituri, garnituri,
Ingrediente:

  • sfecla rosie
  • sare
  • otet
  • apa

Mod de preparare:

     Cand alegem sfecla rosie, e bine sa stim ca cele mai bune si mai gustoase sfecle rosii sunt cele de dimensiune potrivita, nu foarte mari, dar nici prea mici, adica cele care au diametrul de 8-10 cm si sunt de culoare rosu inchis-grena. Dupa ce am ales sfecla cea mai buna, o vom conserva pentru iarna intr-o saramura aproape asemanatoare cu cea de la castraveti in otet. Cum se pune sfecla rosie pentru iarna? Sfecla rosie pentru iarna se poate prepara fiarta sau coapta, dar sa le luam pe rand. 

     Sfecla rosie fiarta. Sfecla rosie se curata de coaja (sau nu), se spala cu apa rece, se aseaza intr-o oala si se toarna deasupra apa cat sa le acoperite, dupa care se pune la fiert la foc potrivit, oala fiind acoperita cu un capac. Sfecla rosie are nevoie de timp mai indelungat sa fiarba, dar pentru aceasta reteta sfecla nu trebuie sa fie fiarta complet, pentru ca va mai fierbe putin si in borcan. Cand sfecla este aproape fiarta, se scoate intr-un castron cu o paleta si se lasa sa se raceasca putin, pentru a nu ne frige cand o taiem. Dupa ce sfecla rosie s-a racit, se taie cubulete potrivit de mari sau feliute, dupa cum dorim. 
     Se pregatesc borcane de 800 ml, spalate cu apa fierbinte si apoi se aseaza in ele cubuletele de sfecla rosie, lasand putin spatiu (cam 2 degete), pentru a avea loc si saramura. In apa in care am fiert sfecla rosie (sau in apa simpla) se adauga sare mare pentru muraturi si se dizolva, se adauga 1 lingura de sare la 1 litru de lichid, dupa care se dau cateva clocote. In saramura se mai poate adauga dupa preferinta si zahar, dar sfecla fiind destul de dulce nu mai este nevoie. Turnam in fiecare borcan aproximativ un deget de otet si saramura calda preparata. Se inchid bine borcanele si se fierb intr-o cratita pe fundul careia am pus un servet subtire de bucatarie, se aseaza borcanele si se fierb la foc mic aproximativ 10 minute. Dupa ce s-au fiert, se scot din apa, se aseaza pe un fund de bucatarie, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se depoziteaza in camara la loc racoros

     Sfecla rosie coapta. Sfecla rosie se mai poate prepara si coapta in coaja la cuptor, daca nu dorim sa o curatam si sa o fierbem in apa. Sfecla rosie se spala bine cu apa rece, sa nu fie murdara, se lasa sa se usuce, dupa care se aseaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptor sa se coaca pana cand este aproape gata, si se incearca cu furculita daca intra aproape usor in ea. Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se curata calduta de coaja. Dupa ce s-a curatat de coaja, se taie dupa preferinta cubulete sau feliute si se aseaza in borcane curate, lasand spatiu vreo 2 degete deasupra, pentru a incapea si zeama. Peste cubuletele de sfecla rosie din borcan se toarna 1 deget de otet si o saramura asemanatoare cu cea de la sfecla rosie fiarta. Se fierbe 1 litru de apa si se amesteca cu 1 lingura de sare mare pentru muraturi si cu 1 lingurita de zahar si apoi se lasa sa dea de cateva ori in clocot. Dupa ce saramura este gata, se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna fierbinte in borcane, lasand putin spatiu deasupra. Se inchid bine capacele de la borcane si se aseaza intr-o cratita cu apa in care am pus pe fundul ei un servet de bucatarie, dupa care se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Dupa ce au fiert, se scot din apa fierbinte, se aseaza pe un fund de bucatarie, se acopera cu un prosop mai gros si se lasa sa se raceasca pana a doua zi. Dupa ce s-au racit, borcanele cu sfecla rosie pentru iarna se aseaza in camara la loc racoros si se pastreaza asa peste iarna in conditii foarte bune. 

     Sfecla rosie la borcan, o reteta de conserve pentru iarna, ideala pentru camara noastra, foarte sanatoasa, simpla si usor de preparat, care merge foarte bine consumata asa cum este impreuna cu cateva lingurite de hrean in otet. 
Sfecla rosie pentru iarna, o reteta de conserve pentru iarna, gustoasa si foarte sanatoasa, cu multe proprietati benefice pentru sanatate, care nu ar trebui sa lipseasca din camara noastra. 
Din sfecla rosie sau "aliment minune" cum mai este numit, se mai poate prepara un delicios si sanatos suc de sfecla rosie si o salata de sfecla rosie fiarta sau salata de sfecla rosie coapta, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. 
POFTA BUNA! 
sfecla rosie, sfecla rosie proaspata, retete sfecla rosie, preparate sfecla rosie, retete si preparate culinare sfecla rosie, retete cu sfecla rosie, preparate din sfecla rosie, tratamente si remedii naturiste cu sfecla rosie,

sfecla, sfecla rosie, sfecla rosie proaspata, retete sfecla rosie, preparate sfecla rosie, retete si preparate culinare sfecla rosie, retete cu sfecla rosie, preparate din sfecla rosie, tratamente si remedii naturiste cu sfecla rosie,

sfecla, sfecla rosie proaspata, retete sfecla rosie, preparate sfecla rosie, retete si preparate culinare sfecla rosie, retete cu sfecla rosie, preparate din sfecla rosie, tratamente si remedii naturiste cu sfecla rosie,

retete si preparate culinare apa in care a fiert sfecla rosie, suc de sfecla rosie, saramura pentru sfecla rosie murata pusa la borcan pentru iarna,

sfecla, sfecla rosie, sfecla rosie proaspata, retete sfecla rosie, preparate sfecla rosie, retete si preparate culinare sfecla rosie, retete cu sfecla rosie, preparate din sfecla rosie, tratamente si remedii naturiste cu sfecla rosie, sfecla rosie taiata cuburi,

sfecla, sfecla rosie, sfecla rosie pentru iarna, sfecla rosie la borcan, sfecla rosie murata, sfecla rosie pt iarna, muraturi, retete pentru iarna, retete muraturi, reteta muraturi, retete culinare, retete cu sfecla rosie, preparate din sfecla rosie, sfecla rosie fiarta, aperitive si garnituri, retete garnituri,

sfecla, sfecla rosie, sfecla rosie pentru iarna, sfecla rosie la borcan pentru iarna, sfecla rosie la borcan, sfecla rosie pt iarna, muraturi, retete pentru iarna, retete muraturi, reteta muraturi, retete culinare, retete cu sfecla rosie, preparate din sfecla rosie, sfecla rosie fiarta, aperitive si garnituri, reteta garnituri,

sfecla, sfecla rosie, sfecla rosie la borcan, sfecla rosie la borcan pentru iarna, sfecla rosie murata, sfecla rosie pt iarna, muraturi, retete pentru iarna, retete muraturi, reteta muraturi, retete culinare, retete cu sfecla rosie, preparate din sfecla rosie, sfecla rosie fiarta, aperitive si garnituri din sfecla rosie, retete culinare garnituri,

6 decembrie 2014

Peste la cuptor

Peste Caras Cu Legume La Cuptor In Hartie De Copt


peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,
Ingrediente:

  • peste ( 2 pesti caras)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu sau gogosar
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper boabe sau macinat
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita de cimbru
  • 1 lamaie 
  • hartie de copt

Mod de preparare:

     Se aleg doi pesti carasi mai marisori. Carasul are carnea foarte dulce, vom folosi si putin ulei de masline deoarece carnea carasului nu este grasa, iar preparat la cuptor alaturi de niste legume proapete de tara o sa aiba un gust delicios. In primul rand pestele se curata de solzi, intestine si branhii, se spala bine sub jet de apa, se cresteaza si li se taie aripioarele si cozile, se sareaza in interior si in exterior si se tine la rece in frigider cateva ore bune sau pana a doua zi. Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele. Lamaia se spala si se taie felii.
     Pestii se scot din frigider si se condimenteaza dupa gust cu piper, cimbru si ulei de masline, se freaca bine atat in interior cat si in exterior. Se intinde o hartie de copt, se aseaza un strat de legume si feliute de lamaie, se presara dupa gust piper si cimbru, se picura putin ulei de masline sau ulei de floarea soarelui si se aseaza un peste deasupra. In burta pestelui se pun legume rondele, 1- 2 felii de lamaie, cateva boabe de piper, ulei de masline, o frunza de dafin si cateva rondele de usturoi. Deasupra pestelui se aseaza cateva rondele de legume si usturoi, se stropeste cu putin ulei si se infasoara pestele in hartia de copt.
     La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea peste. In burta pestelui se mai pot introduce si bucati de peste, iar pentru condimentat se mai pot adauga cateva picaturi de vin alb. Se introduce pestele in cuptorul incins pentru aproximativ 60 de minute, pana cand pestele este bine patruns. Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se desfac cu grija pestii din hartia de copt. Se pun intr-un platou si se servesc fierbinti, inconjurati de legumele preparate alaturi. Peste la cuptor, un preparat din peste deosebit de bun, cu un gust dulce de peste si o aroma de legume inabusite. Peste la cuptor in hartie de copt, o reteta de peste potrivita in zilele cu dezlegare la peste, sau oricand ne e pofta de o mancare de peste preparata la cuptor care merge foarte bine cu un vin alb bun alaturi. Alte retete cu peste caras: peste in crusta de sare, saramura de peste, peste prajit
POFTA BUNA! 
peste, peste de dunare, peste cu carnea rosie, peste cu carnea dulce, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, peste caras, peste romanesc, peste din romania, pesti din dunare romania,

peste, peste de dunare, peste cu carnea rosie, peste cu carnea dulce, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, peste caras, peste romanesc, peste din romania, pesti din dunare romania,

ingrediente peste la cuptor, ingrediente pentru peste caras la cuptor cu legume in hartie de copt, cum se face peste la cuptor, retete de peste, preparate din peste,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,