13 decembrie 2014

Saramura de biban

Saramura De Peste - Saramura De Peste Biban - Preparate Din Peste


saramura de peste, saramura, retete saramura, reteta saramura, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, peste, biban, peste biban, retete de mancare, peste la gratar, peste la gril, retete mancare, biban la gratar, mancaruri cu peste,
Ingrediente:

  • 4 pesti (peste biban)
  • 3 ardei kapia
  • 1 rosie
  • 2 ardei iuti
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare mare
  • ½ lingurita de piper boabe
  • ½ lingurita de piper macinat
  • 3 foi de dafin 
  • 1 lingura de otet
  • 1 litru de apa 
  • patrunjel verde 


Mod de preparare:

     Bibanul este un peste cu carnea alba tare bun, care nu are foarte multe oase si merge foarte bine pregatit la gratar, din acest motiv vom prepara o gustoasa saramura de biban. Pestele se curata de intestine, icre, branhii si obtional de solzi cine poate, dupa care se spala foarte bine cu multa apa rece. Icrele de biban, sunt o delicatesa culinara la fel ca icrele de stiuca, se presara cu putina sare si se pastreaza la rece. A doua zi se poate prepara o salata de icre de biban delicioasa. Dupa ce am spalat pestele, se lasa sa se scurga bine de apa si eventual se poate sterge cu un prosop, apoi presaram putina sare in interiorul pestelui. Daca nu facem saramura imediat, il presaram cu foarte putina sare in interior si il lasam la rece in frigider pana cand il vom pregati. Pregatim un gratar sau grill, il punem sa se incinga bine, dupa care presaram sare mare si punem bibanii pe el intregi, avand grija sa se rumeneasca frumos pe o parte, dupa care ii intoarcem si pe cealalta parte. Lasam bibanii sa se rumeneasca frumos, avand grija sa nu-i rupem cand ii intoarcem.
     Intre timp ne ocupam de saramura. Spalam ardeii, rosia si ardeii iuti dupa care ii stergem de apa. Curatam usturoiul si il spalam, 2 catei ii taiem feliute subtiri iar restul ii zdrobim. Dupa ce bibanii s-au rumenit bine, ii scoatem intr-o tava si ii lasam langa gratar sa se pastreze calzi. Curatam gratarul putin daca este nevoie si punem ardeii kapia, rosia si ciusca iute sa se coaca. Ii intoarcem pe toate partile, iar dupa ce s-au copt ii scoatem intr-un castron si ii acoperim cu o farfurie, lasandu-i sa se raceasca putin si sa se abureasca. Curatam legumemele de coaja si apoi taiem ardeii kapia si ardeii iuti fasii subtiri, iar rosia coapta o zdrobim cu furculita. Punem 1 litru cu apa la fiert, iar cand apa a inceput sa fiarba adaugam dupa gust putina sare, piper boabe, foi de dafin, piper macinat si legumele taiate. Lasam sa fiarba zeama de saramura aproximativ 5 minute pentru a se omogeniza, dupa care luam cratita de pe foc, adaugam si usturoiul si apoi o turnam in tava peste bibani. Patrunjelul verde il spalam, il tocam marunt si il presaram peste peste, acoperim tava cu un capac si o lasam sa se amestece aromele de peste si saramura.
     Saramura de biban, o mancare de peste, cu un gust minunat si o aroma de peste si legume, usor condimentat si picant, care merge foarte bine cu o mamaliguta calda si un vin bun alb sau rosu. Saramura de peste, un preparat din peste biban gustos si hranitor, pe care-l mananci cu placere la ocazii deosebite sau dezlegari la peste in perioada postului. 
POFTA BUNA! 

biban, pesti biban, bibanul, bibanii, peste cu carnea alba, peste de mare, peste fara oase, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, retete peste, reteta peste, retete cu peste, retete cu biban, preparate din biban, preparate culinare,

ingrediente pentru saramura de biban, legume saramura, ingrediente saramura, ardei kapia, marar, patrunjel, foi de dafin, condimente, piper boabe si macinat, ciusca, ardei iute, rosii, rosie, retete culinare, cum facem saramura de peste, cum se face saramura de peste biban,

peste biban, pesti biban, bibanul, bibanii, peste cu carnea alba, peste de mare, peste fara oase, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, retete peste, reteta peste, retete cu peste, retete cu biban, preparate din biban, preparate culinare,

icre peste, icre de biban, icre, retete cu icre, retete de icre, retete din icre, preparate din icre, retete culinare, preparate culinare, retete cu icre de biban, preparate din icre de biban, icre pentru salata de icre, icre delicioase, icre proaspete,

peste la gratar, biban la gratar, biban la gril, peste la gril, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete cu biban, preparate din biban, mancaruri cu peste, retete culinare, gratar de peste, preparate culinare, retete de mancare, biban, peste biban,

peste la gratar, biban la gratar, biban la gril, peste la gril, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete cu biban, preparate din biban, mancaruri cu peste, retete culinare, gratar de peste, preparate culinare, retete de mancare, biban, peste biban,

legume pentru saramura, legume la gril, legume coapte la gril, legume grill, ardei copti, rosii coapte, ciusca coapta, retete culinare, retete pentru gratar, legume coapte pentru saramura, retete culinare, preparate culinare, retete cu legume, legume,

legume coapte la gratar, legume la gril, legume coapte la gril, legume grill, ardei copti, rosii coapte, ciusca coapta, retete culinare, retete pentru gratar, legume coapte pentru saramura, retete culinare, preparate culinare, retete cu legume, legume,

preparare saramura de peste, retete si preparate culinare saramura de peste biban,

preparare saramura de peste, retete si preparate culinare saramura de peste biban, preparare saramura de biban, cum se face saramura de peste, cum facem saramura de peste,

biban la gratar, biban la gril, peste la gril, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete cu biban, preparate din biban, mancaruri cu peste, retete culinare, gratar de peste, preparate culinare, retete de mancare, biban, peste biban,

saramura de peste, saramura de biban, retete saramura, reteta saramura, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, peste, biban, peste biban, retete de mancare, peste la gratar, peste la gril, retete mancare,

saramura de peste, saramura de biban, retete saramura, reteta saramura, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, peste, biban, peste biban, retete de mancare, peste la gratar, peste la gril, retete mancare,

saramura, saramura de biban, retete saramura, reteta saramura, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, peste, biban, peste biban, retete de mancare, peste la gratar, peste la gril, retete mancare,

saramura de peste, saramura de biban, retete saramura, reteta saramura, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, peste, biban, peste biban, retete de mancare, peste la gratar, peste la gril, retete mancare,

10 decembrie 2014

Friptura de post

Cartofi Cu Soia La Cuptor - Retete De Post - Mancare De Post


retete de post, cartofi cu soia la cuptor, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, mancare de post, retete usoare, retete simple, mancaruri rapide, retete cu soia, cartofi copti, cartofi la cuptor, soia la cuptor, friptura, fripturi, preparate culinare, cartofi, soia, soia nemodificata genetic,
Ingrediente:

  • 7 cartofi
  • 100 g de soia felii (soia snitele)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ½ lingurita de sare

Mod de preparare:

     Cartofi cu soia la cuptor, o reteta de mancare de post tare gustoasa si foarte simplu de preparat, o adevarata friptura de post la indemana oricui. Se stie ca soia nemodificata genetic si cartofii copti in coaja la cuptor sunt un dar pentru sanatate, alimente sanatose foarte bogate in proteine si carbohidrati.
     Se aleg niste cartofi potriviti ca marime, se spala foarte bine sub jet de apa si se lasa sa se usuce sau se sterg cu un prosop. Fiecare cartof se taie pe jumatate (pe lung), miezul cartofului se cresteaza usor fara a se taia insa si coaja cartofului, se presara dupa gust cu putina sare si se ung cu ulei de masline (sau cu unt daca nu tinem post). Se aseaza frumos cartofii cu taietura in sus intr-o tava de cuptor (tapetata cu hartie de copt) si se coace in cuptorul incins timp de 50- 60 de minute, pana cand cartofii sunt rumeniti.
     Cat timp cartofii sunt la cuptor se pregateste soia. Soia nemodificata genetic (si mai grosuta daca gasim) se fierbe timp de 20 de minute in apa suficienta in care am pus: 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper macinat, 2 frunze de dafin, 1 lingurita de boia de ardei, 150 ml de vin alb sau rosu, 2 catei de usturoi si o ceapa mica taiata felii. Dupa ce soia a fiert se scurge bine de zeama prin presare si se unge cat este fierbinte cu ulei de masline pe ambele parti.
     Cand cartofii sunt aproape gata, cand deja au inceput sa se rumeneasca, se scoate tava din cuptor si se aseaza peste cartofi bucatile de soia. Se introduce tava in cuptor pentru inca 20- 30 de minute. Cand mancarea este gata, se scoate tava din cuptor si se serveste fierbinte.
Friptura de post la cuptor, o reteta minunata in perioada posturilor formata din cartofi copti la cuptor si soia rumenita in cuptor, o sursa de sanatate, bogata in proteine, fara prea mult colesterol, gustoasa si consistenta, care merge foarte bine si cu o lingura de sos de hrean in otet sau diferite salate de sezon. Sa tinem post si sa mancam sanatos! 
POFTA BUNA! 
ingrediente friptura de post din soia nemodificata genetic si cartofi copti in coaja, retete cu soia, retete cu cartofi, cum se face friptura de post,

preparare soia, soia, soia snitele, soia felii, soia fiarta, retete cu soia, preparate din soia, retete de soia, retete culinare cu soia, soia felii fiarta in apa cu condimente, retete si preparate culinare soia, retete de post, mancaruri de post, mancare,

soia, soia snitele, soia felii, soia fiarta, retete cu soia, preparate din soia, retete de soia, retete culinare cu soia, soia felii fiarta in apa cu condimente, retete si preparate culinare soia, retete de post, mancaruri de post, retete mancare,

friptura de cartofi la cuptor, cartofi copti in coaja la cuptor, retete cu cartofi, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, retete mancare, friptura la cuptor,

retete de post, cartofi cu soia la cuptor, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, mancare de post, retete usoare, retete simple, mancaruri rapide, retete cu soia, cartofi copti, cartofi la cuptor, soia la cuptor, friptura, fripturi, preparate culinare, cartofi, soia, soia nemodificata genetic,

retete de post, cartofi cu soia la cuptor, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, mancare de post, retete usoare, retete simple, mancaruri rapide, retete cu soia, cartofi copti, cartofi la cuptor, soia la cuptor, friptura, fripturi, soia, cartofi,

retete de post, friptura de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, mancare de post, retete usoare, retete simple, mancaruri rapide, retete cu soia, cartofi copti, cartofi la cuptor, soia la cuptor, friptura, fripturi, soia, cartofi, soia nemodificata genetic, mancare,