4 aprilie 2024

Pui cu arpagic si usturoi reteta

Reteta Tocana De Pui Cu Arpagic Si Usturoi Retete De Mancare


Reteta tocana sau tocanita de pui cu arpagic si usturoi retete mancare de casa,

Bucatile de pui intalnesc aroma inconfundabila a arpagicului in aceasta reteta ce va incanta cu siguranta simturile tale. In fiecare lingura din aceasta delicioasa tocana de pui cu arpagic se ascunde o poveste culinara plina de savoare si caldura. Intr-o tigaie incapatoare se imbina in armonie bucatile suculente de pui, invelite intr-un sos tomat aromat si bogat, cu bucatile dulci si parfumate de arpagic. Aromele se intrepatrund, creand un dans gustativ de neuitat, in care gustul fin si delicat al carnii de pui se imbina perfect cu dulceata subtila a arpagicului, dand nastere unei explozii de gusturi in fiecare muscatura.

Textura moale si imbietoare a carnii, imbratisata de sosul patrunzator si parfumat, te imbie sa te lasi rasfatat de aceasta experienta culinara reconfortanta. Fiecare lingura aduce cu sine o senzatie de caldura si comfort, iar fiecare aroma te transporta intr-o calatorie gustativa ce te va cuceri imediat. Aceasta tocana de pui cu arpagic este nu doar o simpla reteta culinara, ci o poveste conturata din arome si gusturi ce iti incanta simturile. In fiecare portie te vei bucura de buchetul de arome ce se desfasoara delicat in gura, oferindu-ti o experienta culinara memorabila, care iti va ramane adanc in amintire.

Ingrediente tocana de pui cu arpagic

-8 ciocanele de pui
-700 g arpagic
-400 g conserva de rosii tocate
-200 ml apa
-100 ml ulei
-1 capatana de usturoi
-1/2 lingurita sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare pui cu arpagic si usturoi

Cum se face tocanita de pui cu arpagic urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc pulpele de pui pana nu mai lasa sange,
-apoi se scot si in uleiul incins se pune arpagicul curatat de coaja,
-se amesteca pe foc pana devine sticlos apoi se adauga cateii de usturoi intregi curatati de coaja,
-se continua prajirea pana cand arpagicul incepe sa se rumeneasca,
-se adauga conserva de rosii, sare si piper dupa gust, se amesteca pe foc si se pune si putina apa pana la consistenta dorita,
-se pun bucatile de carne prajita si se continua fierberea la foc potrivit jumatate de ora,
-pana cand sosul scade si se leaga, tocana de pui cu arpagic se serveste atat calda cat si rece, degustare placuta!
Reteta tocanita sau tocana de pui cu arpagic si usturoi retete mancare de casa,

Reteta tocana rapida sau tocanita de pui cu arpagic si usturoi retete mancare de casa,

12 martie 2024

Cartofi cu ciuperci reteta de post

Reteta Cartofi Cu Ciuperci La Tigaie Retete Mancare De Post


Reteta cartofi prajiti cu ciuperci si usturoi la tigaie retete mancare rapida de post,

O explozie de arome, reteta cartofi cu ciuperci la tigaie si o nota de usturoi si marar, un deliciu rustic reinventat pentru o cina rapida si gustoasa, cum se face acest fel de mancare urmareste reteta noastra, ingredientele sunt pentru 4 portii.

In bucatarie, cele mai simple ingrediente pot deveni stelele unui festin culinar. Astazi, va invit sa exploram o combinatie delicioasa si reconfortanta: cartofii aurii, ciupercile aromate si usturoiul parfumat, dansand impreuna intr-o tigaie incinsa, unde cartofii rumeni se impletesc armonios cu gustul delicat si parfumat al ciupercilor, intr-o reteta clasica si incantatoare de cartofi prajiti cu ciuperci, impreuna putem sa transformam aceasta reteta simpla intr-o experienta culinara memorabila si de neuitat, cu dragoste si pasiune pentru gastronomie.

Ingrediente cartofi cu ciuperci de post

-1 kg cartofi
-500 g ciuperci champignon
-1 ceapa 100 g
-100 ml ulei
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita usturoi granulat
-1/2 lingurita boia dulce
-1/2 lingurita cimbru uscat
-1/2 legatura marar verde

Mod de preparare cartofi cu ciuperci

Cum se face reteta de cartofi cu ciuperci la tigaie urmareste si reteta video de pe YouTube aici,

-ciupercile se taie felii,
-cartofii se taie pe jumatate apoi felii,
-ceapa se taie marunt,
-mararul se taie marunt,
-se incinge intr-o tigaie jumatate din ulei si se prajesc ciupercile pana devin aurii,
-apoi se scot ciupercile, se adauga restul de ulei si se prajesc cartofii impreuna cu ceapa pana devin aurii,
-se pun ciupercile prajite, sare si toate condimentele si plantele aromatice dupa gust,
-se amesteca apoi se pune mararul verde si se opreste focul,
-mancarea de cartofi cu ciuperci de post se serveste calda cu paine proaspata de casa si muraturi daca se doreste, pofta buna!
Reteta cartofi prajiti cu ciuperci si usturoi la tigaie retete mancare rapida de post,

Reteta cartofi prajiti cu ciuperci si usturoi la tigaie retete mancare rapida de post,