15 decembrie 2014

Biban la gratar

Peste Biban La Gratar - Peste La Gratar - Preparate Din Peste


peste, biban, peste biban, peste biban la gratar, peste la gratar, biban la gratar, retete culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, preparate culinare, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete pentru gratar, retete de mancare, gril, gratar, friptura la gratar, friptura de peste,
Ingrediente:

  • peste – peste biban
  • sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2- 3 crengute de cimbru
  • 1 lamaie
  • mujdei de usturoi

Mod de preparare:

     Bibanul este un peste de mare, rapitor, cu carne alba, fara multe oase, cu solzi mici care nu este obligatoriu sa-i curatam, pentru ca oricat am incerca ei nu se curata. Avand carnea alba si putin grasa, bibanul merge foarte bine pregatit la gratar, sau sub forma de saramura de biban
     Curatam bibanii de intestine si branhii, lasam solzii si apoi ii spalam bine in interior cu multa apa, dupa care ii lasam intr-o sita sa se scurga. Daca dorim ii putem sterge imediat cu servetele absorbante de bucatarie. Daca avem noroc si gasim icre de biban, le presaram cu sare si le tinem la rece pana a doua zi cand le putem prepara. Cum se face salata de icre de biban aici. Facem 3 crestaturi pe fiecare parte a bibanului, sau ii putem lasa intregi. Presaram in interiorul lor sare si ii lasam la frigider 20- 30 de minute sa-si ia gustul de sare. Dupa ce i-am scos din frigider ii ungem putin in interior cu ulei de masline si putem sa punem daca dorim in interiorul lor si cate o crenguta de cimbru pentru o aroma deosebita.
     Luam un gratar (gril), il punem pe foc sa se incinga foarte bine, dupa care asezam pe el un strat de sare grunjoasa. Cand sarea s-a incins si ea, punem pestii si ii lasam sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit frumos pe o parte, ii intoarcem cu un cleste si pe partea cealalta, avand grija sa-i apucam de la sira spinarii pentru a nu se rupe in timpul intoarcerii. Ii lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta. Cand bibanii sunt frumos rumeniti si au capatat o culoare mai neagra, de ars, inseamna ca sunt gata si ii putem scoate intr-un platou, sau direct in farfurie.
     Peste biban la gratar, este un peste foarte bun si gustos, cu oase putine care se poate servi cu mujdei de usturoi sau cu feliute de lamaie si mamaliguta calda. Pestele se poate desface in doua, se curata de oase si apoi se poate manca din interior, unde are carnea alba si gustoasa pana la crusta cu piele si solzi arsi. 
Biban la gratar, un preparat din peste, foarte bun si gustos pentru toti iubitorii de peste si care stiu ce este un peste bun. Peste la gratar, un delicios preparat din peste care merge foarte bine langa un pahar de vin. 
POFTA BUNA! 
peste, pesti, biban, peste biban, pesti bibani, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, peste de mare, peste fara oase, peste cu carnea alba, retete culinare, retete si preparate culinare peste biban, dezlegare la peste,

peste, pesti, biban, peste biban, pesti bibani, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, peste de mare, peste fara oase, peste cu carnea alba, retete culinare, retete si preparate culinare peste biban, dezlegare la peste, retete de mancare,

icre, icre de peste biban, icre de peste, icre de biban, retete de icre, retete cu icre, retete din icre, preparate din icre, delicatese culinare, preparate din peste, retete culinare, peste, oua de peste,

peste, biban, peste biban, peste biban la gratar, peste la gratar, biban la gratar, retete culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, preparate culinare, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete pentru gratar, retete de mancare, gril, gratar, friptura la gratar, friptura de peste,

peste, biban, peste biban, peste biban la gratar, peste la gratar, biban la gratar, retete culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, preparate culinare, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete pentru gratar, retete de mancare, gril, gratar, friptura la gratar, friptura de peste,

peste, biban, peste biban, peste biban la gratar, peste la gratar, biban la gratar, retete culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, preparate culinare, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete pentru gratar, retete de mancare, gril, gratar, friptura la gratar, friptura de peste,

peste, biban, peste biban, peste biban la gratar, peste la gratar, biban la gratar, retete culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, preparate culinare, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete pentru gratar, retete de mancare, gril, gratar, friptura la gratar, friptura de peste,

peste, biban, peste biban, peste biban la gratar, peste la gratar, biban la gratar, retete culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, preparate culinare, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete pentru gratar, retete de mancare, gril, gratar, friptura la gratar, friptura de peste,

14 decembrie 2014

Salata de icre de biban

Salata De Icre - Icre De Biban - Salata De Icre De Biban Cu Ceapa


icre, salata de icre, salate, salata, icre de peste, icre de biban, icre de peste biban cu ceapa, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete de mancare, retete aperitive, icre biban,
Ingrediente:

  • 2 linguri icre de biban
  • 300 ml de ulei
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2-3 linguri de apa minerala
  • ½ lingurita de sare
  • 1 ceapa potrivita

Mod de preparare:

     Icrele de biban sunt deosebit de bune si delicate, fiind considerate o delicatesa culinara, la fel ca icrele de stiuca. Icrele de biban au aspectul unor margelute mici, sticloase, de culoare alba. Salata de icre de biban se poate prepara in mai multe feluri. 

     Icrele de biban se pun intr-o farfurie, se presara cu sare si se freaca putin in mana pana cand se desfac toate bilutele de membrana in care au fost prinse, dupa care se adauga o lingurita de apa si se amesteca usor. Dupa ce icrele sunt desfacute, se pun intr-un bol inalt, special pentru mixerul vertical pe care il vom folosi. Eu am folosit un mixer vertical Mixsy de la Zepter, dar se poate folosi orice mixer vertical. Se adauga putin ulei si incepem sa mixam, cu miscari usoare de jos in sus, pana cand icrele incep sa se lege, si devin cremoase. Adaugam ulei putin cate putin, si continuam sa mixam , icrele devenind din ce in ce mai consistente. Adaugam zeama de lamaie si amestecam, se adauga treptat putin cate putin si apa minerala, continuand sa mixam cu mixerul vertical. Cand icrele sunt consistente si au o culoare alba, frumoasa, iar gustul este potrivit de sarat si de acru inseamna ca sunt gata si putem sa adaugam si ceapa. Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt dupa care se amesteca cu icrele. Se aseaza salata de icre de biban intr-un castronel si se orneaza cu feliute de masline dupa preferinta. 
Icre de biban, o salata de icre deosebita, gustoasa si delicata, potrivita ca aperitiv la evenimente deosebite, sau cu ocazia dezlegarilor la peste. 

     Punem icrele de biban intr-un castron, le presaram cu sare si le desfacem frecandu-le usor in mana pana cand se desprind de pe membrana de care sunt prinse. Muiem bine miezul la doua felii de paine in doua linguri de lapte si le stoarcem usor de zeama, apoi le faramitam si le punem peste icre. Adaugam putina zeama de lamaie si le amestecam. Dupa ce s-au amestecat bine turnam deasupra putin ulei si incepem sa le mixam cu ajutorul unui mixer (cu 2 palete). Mixam usor, adaugand ulei putin cate putin, pana cand icrele incep sa fie bine legate si capata consistenta unei creme. Adaugam zeama de lamaie si putina apa minerala. Continuam sa mixam pana cand sunt gata, au consistenta dorita si gustul este destul de potrivit de sare si acreala. Curatam ceapa de coaja, o spalam si apoi o taiem cat mai marunt, dupa care o amestecam cu salata de icre de biban. Dupa ce am amestecat bine, se aseaza salata de icre de biban intr-un castronel pe care-l putem orna cu feliute da masline
Icre de biban, o salata de icre foarte buna, un aperitiv nelipsit de pe mesele romanilor la diverse ocazii, sau in post atunci cand sunt dezlegari la peste. Salata de icre, o salata de icre din peste foarte gustoasa pe care merita sa o incerci. 
POFTA BUNA! 
icre de peste, icre de biban, icre, retete cu icre, retete de icre, retete din icre, preparate din icre, retete culinare, preparate culinare, retete cu icre de biban, preparate din icre de biban, icre pentru salata de icre, icre delicioase, icre proaspete, icre peste, icre biban,

icre de peste, icre de biban, icre, retete cu icre, retete de icre, retete din icre, preparate din icre, retete culinare, preparate culinare, retete cu icre de biban, preparate din icre de biban, icre pentru salata de icre, icre delicioase, icre proaspete, icre biban, icre peste,

preparare icre de biban, preparare salata de icre de biban, retete culinare, cum se face salata de icre, cum facem salata de icre, preparare salata de icre la zepter, retete de peste, preparate din peste, zepter, retete zepter,

preparare icre de biban, preparare salata de icre de biban, retete culinare, cum se face salata de icre, cum facem salata de icre, preparare salata de icre la zepter, retete de peste, preparate din peste, icre la zepter, retete la zepter, zepter,

preparare icre de biban, preparare salata de icre de biban, retete culinare, cum se face salata de icre, cum facem salata de icre, preparare salata de icre la zepter, retete de peste, preparate din peste, zepter, retete la zepter,

icre, salata de icre, salate, salata, icre de peste, icre de biban, icre de peste biban cu ceapa, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete de mancare, retete aperitive, icre biban,

icre, salata de icre, salate, salata, icre de peste, icre de biban, icre de peste biban cu ceapa, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete de mancare, retete aperitive, icre biban,