10 ianuarie 2015

Snitel de porc

Snitele De Porc Fragede Si Pufoase - Snitel De Porc In Aluat Pane


snitel, snitele, snitel de porc, snitele de porc, aperitive, retete culinare, retete de mancare, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, preparare snitele de casa, retete mancare, carne prajita in aluat, friptura de porc, snitel de porc in aluat pane,
Ingrediente:

  • 400 – 500 g carne de porc (pulpa de porc
  • 10 linguri de faina 
  • 3 oua 
  • 50 ml de lapte 
  • ½ lingurita de sare 
  • ½ lingurita de piper macinat 
  • ulei pentru prajit 
ingrediente pentru snitele de porc, ingrediente pentru un snitel de porc bun, cum se face un snitel foarte bun,


Mod de preparare:

     Snitelele de porc sunt foarte gustoase si se prepara foarte simplu. Ingredientele de mai sus sunt necesare pentru a preparara 10 snitele frumoase, fragede si pufoase din pulpa de porc. Dar cum se fac snitele in aluat pane? Iata cum se prepara acestea: 
     Pulpa de porc se taie felii nu prea groase, dupa care fiecare bucata de carne se bate putin cu un ciocan special pentru snitele pentru a le fragezi. Bucatile de snitele se condimenteaza dupa gust pe ambele parti cu sare si piper si se lasa 15 minute in frigider sa-si ia gust. 
carne de porc, carne de porc pentru prepararea snitelelor, retete si preparate culinare din carne de porc, retete cu porc, pulpa de porc pentru gatit,

     Intre timp pregatim compozitia pane pentru snitele, care este asemanatoare cu cea de clatite, cu deosebirea ca aceasta este mai consistenta. Intr-un castron se bat bine ouale cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Cand faina s-a incorporat complet se adauga laptele putin cate putin si se amesteca pana cand compozitia de snitele devine consistenta ca o smantana groasa. 
compozitie de clatite pentru snitele, compozitie snitel, compozitie clatite, cum se fac nitele, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, aluat snitele, aluat clatite, compozitie pane,

     Se pune ulei la incins intr-o tigaie, iar cand uleiul s-a incins se ia cate o bucata de carne, se scufunda in compozitia pane pana cand carnea este acoperita complet pe ambele parti, se scurge putin si se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana cand bucata de snitel se rumeneste frumos. Se procedeaza asemanator si cu celelalte bucati de carne. Snitelele de porc se scot din tigaie dupa ce s-au prajit intr-un castron, pe un servetel pentru a se absorbi surplusul de ulei. 
snitel, snitele, snitel de porc, snitele de porc, aperitive, retete culinare, retete de mancare, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, preparare snitele de casa, retete mancare, carne prajita in aluat, friptura de porc, snitel pane, snitel de porc in aluat pane,

     Snitele de porc, foarte bune si gustoase, cu o carne frageda de porc invelita intr-o crusta crocanta la exterior, care se pot servi fierbinti dar si dupa ce s-au racit. Snitel, un preparat din carne de porc pentru o masa buna de Duminica, care merge foarte bine cu o garnitura de piure de cartofi, cartofi prajiti si niste castraveti murati sau gogosari in otet alaturi. Snitel de porc, o reteta de mancare cu carne de porc delicioasa, o friptura de porc deosebita. 
POFTA BUNA! 

snitel, snitele, snitel de porc, snitele de porc, aperitive, retete culinare, retete de mancare, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, preparare snitele de casa, retete mancare, carne prajita in aluat, friptura de porc, snitel pane, snitel de porc in aluat pane,

snitel, snitele, snitel de porc, snitele de porc, aperitive, retete culinare, retete de mancare, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, preparare snitele de casa, retete mancare, carne prajita in aluat, friptura de porc, snitel pane, snitel de porc in aluat pane,


Randuieli Bisericesti

Randuieli Bisericesti In Anul 2015 - Randuieli Bisericesti 2015 



Zile De Post Si Posturi De Peste An

  • Miercurile si vinerile de peste an (in afara de cele cu dezlegare, insemnate cu harti)  
  • Ajunul Bobotezei (5 ianuarie, luni)
  • Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (14 septembrie, luni)
  • Postul Sfintelor Pasti  (23 februarie- 11 aprilie)
  • Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (8 - 28 iunie)
  • Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie - 14 august)
  • Postul Nasterii Domnului (15 noiembrie - 24 decembrie)


Zile In Care Nu Se Savarseste Sfanta Liturghie (Zile Aliturgice)

  • Miercuri si vineri (in saptamana dinaintea Postului Sfintelor Pasti (18 si 20 februarie)
  • Luni si marti (in prima saptamana  a Postului Sfintelor Pasti (23 - 24 februarie)
  • In Sfanta si Marea Vineri (10 aprilie)


Zile In Care Nu Se Savarsesc Parastase

  • In toate duminicile de peste an
  • La praznicele imparatesti
  • In perioada de la Duminica Floriilor pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (5 - 19 aprilie)
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie - 6 ianuarie)


Zile Si Date Importante

  • Ziua Nationala A Familiei (17 mai, duminica)
  • Duminica Parintilor si Copiilor (7 iunie, duminica)
  • Duminica Romanilor Migranti (16 august, duminica)
  • Inceputul Anului Bisericesc; Ziua Rugaciunii Pentru Mediu (1 septembrie, marti)
  • Ziua Bibliei (13 noiembrie, vineri)


Sarbatori Bisericesti Nationale

  • Inaltarea DomnuluiZiua Eroilor (21 mai, joi)


Zile Si Sarbatori Legale In Care Nu Se Lucreaza

  • Anul Nou (joi, 1 si vineri, 2 ianuarie)
  • Sarbatoarea Internationala A Muncii (vineri, 1 mai)
  • Prima si a doua zi de Pasti (duminica, 12 si luni, 13 aprilie)
  • Prima si a doua zi de Rusalii (duminica, 31 mai si luni, 1 iunie)
  • Adormirea Maicii Domnului (sambata, 15 august)
  • Sfantul Apostol Andrei cel Intai Chemat, Ocrotitorul Romaniei (luni, 30 noiembrie)
  • Ziua Nationala A Romaniei (marti, 1 decembrie)
  • Prima si a doua zi de Craciun (vineri, 25 si sambata, 26 decembrie)


Nu Se Fac Nunti In Anul 2015

  • In toate zilele de post si in posturile de peste an
  • In ajunul si in zilele Praznicelor Imparatesti (1 - 2 februarie; 20 - 21 si 30 - 31 mai; 1 iunie; 15 august; 13 - 14 septembrie)
  • De la lasatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti pana in Duminica Sfantului Apostol Toma (16 februarie - 18 aprilie)
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (8 – 28 iunie)
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie – 14 august)
  • In Postul Nasterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie)
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie – 6 ianuarie)


Nu Se Fac Nunti In Anul 2016

  • In toate zilele de post si in posturile de peste an
  • In ajunul si in zilele Praznicelor Imparatesti (1 - 2 februarie; 8 - 9 si 18 - 20 iunie; 15 august; 13 - 14 septembrie)
  • De la lasatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti pana in Duminica Sfantului Apostol Toma (7 martie – 7 mai)
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (27 – 28 iunie)
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (1 – 14 august)
  • In Postul Nasterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie)
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie – 6 ianuarie)

randuieli bisericesti in anul 2015, zile si date importante, sarbatori bisericesti nationale, nu se fac nunti in anul 2015 si 2016, randuieli bisericesti crestine ortodoxe,

Informatii de pe Site-ul Oficial al 
Arhiepiscopiei Tomisului www.arhiepiscopiatomisului.ro