2 iunie 2015

Inghetata de capsuni de casa

Reteta Inghetata De Capsuni Cu Oua Frisca Si Iaurt - Retete Inghetata De Capsuni 


inghetata, capsuni, retete inghetata, reteta inghetata, preparare inghetata, inghetata de casa, inghetata de capsuni cu frisca, inghetata de capsuni cu iaurt, inghetata de capsuni cu oua, dulciuri, deserturi, reteta inghetata de caposuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete cu capsuni, preparate din capsuni, retete culinare,
Ingrediente: 

  • 1 kg de capsuni proaspete 
  • 4 linguri cu varf de zahar 
  • 3 oua proaspete de casa 
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca 
  • 200 ml de iaurt proaspat 
ingrediente pentru inghetata de capsuni, retete culinare, retete inghetata, reteta inghetata, cum se face inghetata de capsuni, retete inghetata de casa, cum facem inghetata de casa cu capsuni,

Mod de preparare: 

     Capsunile sunt un deliciu, proaspete, dulci si aromate de care nu te mai saturi mancand. Inghetata de capsuni este preferata mea, deoarece nu este chiar asa de dulce, este racoroasa si parfumata, foarte gustoasa cu multe capsuni romanesti de gradina bine coapte. 
capsuni romanesti, capsuni de casa, capsuni de la tarani, capsuni proapete, retete cu capsuni, preparate din capsuni, capsuni proaspete romanesti pentru prepararea inghetatei de casa, capsuni gustoase si aromate, retete culinare, capsuni de gradina, diete cu capsuni,

     Pentru prepararea acesteia avem nevoie de capsuni proaspete pe care le spalam bine cu apa rece si le curatam de coditele. Punem capsunile intr-un vas special inalt si ingust dupa care le pasam cu un mixer vertical Zepter. Se vor pasa foarte usor pentru ca sunt foarte moi si bine coapte. 
mixarea capsunilor, pasarea capsunilor, cum se face sucul de capsuni, cum se paseaza capsunile, retete cu capsuni, preparate din capsuni, capsuni pasate pentru inghetata de capsuni de casa, retete culinare,

sirop de capsuni, capsuni proaspete pasate, retete cu capsuni, preparate din capsuni, capsuni mixate, retete culinare, bauturi, siropuri, cum se mixeaza capsunile proaspete de gradina, cum pasam capsunile,


     Intr-un alt vas punem smantana pentru frisca si o mixam la viteza maxima pana cand se obtine o frisca consistenta. Separam ouale, galbenusurile de albusuri dupa care le batem separat. impreuna cu cate 2 linguri de zahar pana cand albusurile devin bezea iar galbenusurile se fac consistente si cremoase iar zaharul s-a topit complet. 
albusuri batute bezea pentru inghetata, galbenusuri frecate crema pentru inghetata, frisca lichida batuta pentru inghetata, retete culinare,

     Amestecam galbenusurile cu albusurile, iar dupa ce s-au omogenizat se adauga frisca si iaurtul, iar la sfarsit capsunile pasate. Se amesteca bine toata compozitia si apoi se introduce in congelator sa se inghete timp de 2 ore. 
ingrediente pentru inghetata de capsuni, retete culinare, retete inghetata, reteta inghetata, cum se face inghetata de capsuni, retete inghetata de casa, cum facem inghetata de casa cu capsuni,

preparare inghetata de capsuni, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare, cum se face inghetata de capsuni, cum facem inghetata de capsuni, preparare compozitie de inghetata de capsuni de casa,


     Dupa acest interval de timp se scoate vasul cu inghetata din frigider si se amesteca cateva minute cu mixerul ca sa nu ramana capsunile la fundul vasului si nici inghetata sa nu iasa cu multa gheata. Se introduce din nou vasul cu inghetata in congelator si se mai repeta mixarea de inca 2 ori la interval de o ora, dupa care se lasa inghetata de capsuni la congelator pana cand este complet inghetata. In final inghetata de capsuni va fi gata si o putem manca. 
     Inghetata de capsuni, un desert foarte gustos, racoros si parfumat cu multe capsuni care este foarte indicat pentru zilele calde de vara, cand iti doresti ceva bun, gustos si racoros. Inghetata cu capsuni, o reteta de inghetata de casa minunata, simpla si usor de preparat, sanatoasa cu multe capsuni dulci si parfumate. 
POFTA BUNA!  
retete compozitie inghetata de capsuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare, dulciuri, deserturi, retete cu capsuni, preparate din capsuni,

retete compozitie inghetata de capsuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare, dulciuri, deserturi, retete cu capsuni, preparate din capsuni, mixare inghetata,

retete compozitie inghetata de capsuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare, dulciuri, deserturi, retete cu capsuni, preparate din capsuni, mixare inghetata,

inghetata, capsuni, retete inghetata, reteta inghetata, preparare inghetata, inghetata de casa, inghetata de capsuni cu frisca, inghetata de capsuni cu iaurt, inghetata de capsuni cu oua, dulciuri, deserturi, reteta inghetata de caposuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete cu capsuni, preparate din capsuni, retete culinare,

inghetata, capsuni, retete inghetata, reteta inghetata, preparare inghetata, inghetata de casa, inghetata de capsuni cu frisca, inghetata de capsuni cu iaurt, inghetata de capsuni cu oua, dulciuri, deserturi, reteta inghetata de caposuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete cu capsuni, preparate din capsuni, retete culinare,

inghetata, capsuni, retete inghetata, reteta inghetata, preparare inghetata, inghetata de casa, inghetata de capsuni cu frisca, inghetata de capsuni cu iaurt, inghetata de capsuni cu oua, dulciuri, deserturi, reteta inghetata de caposuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete cu capsuni, preparate din capsuni, retete culinare,

inghetata, capsuni, retete inghetata, reteta inghetata, preparare inghetata, inghetata de casa, inghetata de capsuni cu frisca, inghetata de capsuni cu iaurt, inghetata de capsuni cu oua, dulciuri, deserturi, reteta inghetata de caposuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete cu capsuni, preparate din capsuni, retete culinare,

inghetata, capsuni, retete inghetata, reteta inghetata, preparare inghetata, inghetata de casa, inghetata de capsuni cu frisca, inghetata de capsuni cu iaurt, inghetata de capsuni cu oua, dulciuri, deserturi, reteta inghetata de caposuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete cu capsuni, preparate din capsuni, retete culinare,

inghetata, capsuni, retete inghetata, reteta inghetata, preparare inghetata, inghetata de casa, inghetata de capsuni cu frisca, inghetata de capsuni cu iaurt, inghetata de capsuni cu oua, dulciuri, deserturi, reteta inghetata de caposuni cu oua frisca si iaurt preparata acasa, retete cu capsuni, preparate din capsuni, retete culinare,

1 iunie 2015

Tort mousse

Tort Mousse De Ciocolata Cu Blaturi De Cacao - Retete Torturi


tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,
Ingrediente blat: 

  • ½ cana de faina 
  • 2 linguri de cacao 
  • 3 oua 
  • 1 lingurita de ulei 
  • ½ lingurita praf de copt 
  • 1 pliculet de zahar vanilat 

Ingrediente mousse de ciocolata: 

  • 3 oua 
  • 300 ml de smantana lichida pentru frisca 
  • 2 ciocolati cu lapte 
  • 2 linguri de zahar (cu varf) 
  • 1 lingura esenta de vanilie 
  • 1 lingura esenta de rom 
  • 50 ml de cafea 
ingrediente mousse de ciocolata, retete culinare, cum se prepara mousse de ciocolata, cum se face mousse de ciocolata, retete mousse, reteta mousse,

Ingrediente glazura caramel: 

  • 8 caramele cu cafea sau cappuccino 
  • 50 ml de smantana lichida pentru frisca 
  • 1 lingurita de unt 
  • 4 cubulete de ciocolata 

Mod de preparare: 

     Se prepara un blat de tort (pandispan) cu 1-2 zile inainte de prepararea tortului. Blatul de tort din pandispan negru se prepara astfel: ouale se separa albusuri de galbenusuri si se bat separat cu zahar pana cand albusurile devin spuma ca la bezea, iar galbenusurile se bat cu zaharul si esenta de rom si vanilie pana cand isi dubleaza volumul si devin consistente. Faina se amesteca impreuna cu cacao si praful de copt. Peste albusuri se toarna galbenusurile, se amesteca si apoi se incorporeaza treptat toata faina amestecand usor. 
preparare compozitie pamdispan negru, preparare pandispan de cacao, preparare blat de tort negru, retete culinare, cum se face blat de tort, cum se face pandispan,

     Se ia o forma de tort cu diametrul cel mai mic, se unge cu putin unt si se tapeteaza cu faina, dupa care se aseaza compozitia pentru blat si se niveleaza frumos. Se introduce forma in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la foc potrivit aproximativ 15 minute. Cand pandispanul este gata se incearca cu o scobitoare, iar daca nu se mai lipeste compozitie de ea se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca acoperit cu un prosop. 
blat de tort, pandispan, preparare blat de tort din pandispan, preparare blat de tort, preparare pandispan, retete culinare, cum se face blatul de tort, cum se face pandispan, blat de tort negru, pandispan negru,

     Pregatim o cafea (100 ml) din apa, cafea si putin zahar si o lasam sa se raceasca, dupa care o strecuram de zat. Pregatim mousse de ciocolata: separam albusurile de galbenusuri si le batem pe fiecare separat cu zahar pana cand albusurile devin bezea iar galbenusurile cremoase. Smantana lichida o punem intr-un castron si o batem cu mixerul pana cand devine frisca
frisca de casa, frisca, bezea din albusuri, bezea, galbenusuri, crema de galbenusuri, retete culinare, retete cu frisca galbenusuri si albusuri de ou, preparate din frisca galbenusuri si albusuri de ou,

     Rupem ciocolatile intr-o cratita si le punem la bain-marine sa se topeasca. Amestecam cu 50 ml de cafea pana cand compozitia devine maleabila, 
crema de ciocolata, preparare crema de ciocolata, ciocolata topita, retete culinare, crema de ciocolata pentru torturi si prajituri,

dupa care o turnam peste galbenusuri si amestecam bine compozitia. Apoi amestecam cu albusurile, iar la sfarsit cu frisca. Compozitia astfel obtinuta, mousse au chocolat o lasam putin in frigider pana cand vom insiropa blatul cu putina cafea
mousse, mousse de ciocolata, preparare mousse de ciocolata, mousse au chocolat, retete culinare, retete mousse, reteta mousse, cum se face mousse de ciocolata, crema mousse de ciocolata pentru tort,

     Blatul din pandispan se taie cu un cutit subtire in doua bucati la grosimea dorita. 
blat de tort, pandispan, pandispan de cacao, pandispan negru, blat de tort negru, blat de tort de cacao, retete culinare, dulciuri, deserturi, retete blat de tort, reteta pandispan,

     Luam forma de tort cu pereti detasabili si asezam prima foaie de blat, dupa care il insiropam cu putina cafea. Luam mousse-ul de ciocolata si asezam jumatate din el in forma, niveland frumos deasupra. Punem deasupra al doilea blat usor insiropat cu cafea peste care aseazam restul de mousse de ciocolata. Nivelam frumos deasupra si il bagam la frigider. 
montare tort mousse, asamblare tort mousse, retete culinare, cum se face tortul mousse de ciocolata cu doua blaturi de cacao,

     Lasam tortul in frigider cateva ore pana cand se va intari bine, apoi il scoatem din frigider pentru a-i adauga glazura. Pregatim glazura de caramel din smantana lichida incalzita in care vom topi cateva caramele cu cafea sau cappuccino si cuburi de ciocolata
preparare glazura caramel pentru ornat torturi si prajituri de casa, retete culinare,

     Amestecam pana cand caramelele si ciocolata s-au topit si s-au incorporat complet, apoi adaugam putin unt si amestecam dupa care lasam sa se raceasca putin pana cand se mai intareste si apoi o turnam deasupra tortului, dupa care ornam tortul dupa gust si imaginatie cu putina frisca, ciocolata rasa sau betisoare din ciocolata. Cu ajutorul unui cutit ascutit muiat in apa fierbinte si apoi sters desprindem usor tortul de pe peretii formei de tort, apoi desfacem cu grija peretii detasabili si asezam tortul pe un platou. 
ornare tort mousse, preparare tort mousse, ornare torturi, preparare torturi, retete culinare, cum facem tort mousse de ciocolata, dulciuri, prajituri, deserturi, torturi,

     Tort mousse de ciocolata cu doua blaturi insiropate cu cafea este un tort spumos si fin din crema mousse de ciocolata si blat negru de cacao cu aroma placuta de cafea. Tort mousse, se poate servi oricand, fiind foarte potrivit pentru un tort aniversar, de Revelion, de Ziua Indragostitilor, Ziua Copilului sau pentru ocazii mai speciale. 
POFTA BUNA! 
tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,

tort mousse, torturi, prajituri, tort, dulciuri, mousse, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort cu crema mousse au chocolat, torturi si prajituri cu ciocolata, retete culinare, tort festiv, tort nunta, tort onomastica,