27 iunie 2015

Chefal la gratar

Peste Chefal La Gratar - Retete Cu Chefal - Preparate Din Peste


peste chefal la gratar, peste, chefal, peste chefal, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase,
Ingrediente: 

  • peste chefal 
  • sare dupa gust 
  • lamaie 
peste chefal, peste, peste marin, peste cu carnea alba, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, retete cu chefal,

Mod de preparare: 

     Chefalul sau singhilul, este un peste marin cu o carne alba si foarte gustoasa, avand putine oase asemanator macroului, deosebit de gustos preparat la gratar, saramura, marinat sau crud si afumat.  O reteta de peste chefal fript la gratar este urmatoarea: 
     Pestele chefal se curata de solzi, intestine si urechi, apoi se spala bine cu apa rece, se sareaza in interior si exterior si se tine la rece timp de 1-2 ore sa-si ia gust. 
peste chefal, peste, peste marin, peste cu carnea alba, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, retete cu chefal,

Chefalul se poate prepara intreg cu tot cu cap sau se poate taia bucati la dimensiunea dorita, in functie de marimea pestelui. Se pregateste un gratar, iar cand gratarul este bine incins se asaza frumos pestele. Pestele se intoarce pe toate partile pana cand este bine facut si frumos rumenit. Pestele chefal se serveste fierbinte cu un mujdei de usturoi si zeama de lamaie. 
peste chefal la gratar, peste, chefal, peste chefal, gratar, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase, gratar de peste,

     Pestele chefal la gratar se mai poate servi si intr-o saramura foarte gustoasa cu multe legume
legume, legume proaspete si bune pentru gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, rosii, ardei capia, ardei, ciusca, ardei iute,

Legumele se frig la gratar (rosii, ardei capia, ciusca iute), apoi se curata de coaja, ciusca si ardeii fara samburi si cotor se taie fasii iar rosiile se paseaza. Se piseaza cativa catei de usturoi si se amesteca in compozitia de rosii si ardei copti, apoi se potriveste gustul de sare. Pestele chefal taiat bucati si fript la gratar se baga in sosul preparat anterior si se lasa cateva minute sa-si ia gust, apoi se poate servi. 
legume fripte la gratar, legume preparate la gratar, gratar de legume, rosii la gratar, ardei la gratar, retete culinare, retete cu legume, preparate din legume,

peste chefal la gratar, peste, chefal, gratar, peste chefal, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase,

saramura de peste chefal, retete cu chefal, gratar de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste la gratar, chefal la gratar, retete de mancare, saramura de peste,

     Chefal la gratar, un preparat deosebit din peste cu carnea aba, frageda si gustoasa, cu oase putine care se serveste fript la gratar cu lamaie sau cu mujdei de usturoi alaturi de un vin alb bun si o mamaliguta calda. Peste chefal la gratar, o reteta de peste delicioasa! 
POFTA BUNA! 
peste chefal la gratar, peste, chefal, gratar, peste chefal, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase,

peste chefal la gratar, peste, chefal, gratar, peste chefal, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase,

23 iunie 2015

Legume asortate umplute

Retete De Post - Legume Asortate La Cuptor - Legume Asortate De Post


legume asortate umplute la cuptor, retete de post, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, ardei umpluti, vinete umplute, rosii umplute, dovlecei umpluti, preparate culinare, retete de mancare, legume la cuptor, retete cu legume, preparate din legume, retete cu ciuperci, retete cu soia, legume umplute cu orez ciuperci si soia, legume de sezon gatite,
Ingrediente: 

  • 6 ardei grasi potriviti 
  • 6 rosii potrivite 
  • 3 dovlecei mai subtiri 
  • 3 vinete mai lungi 

Ingrediente umplutura: 

  • 3 cepe potrivit de mari 
  • 1 morcov mic 
  • 1 cana de orez 
  • 150 g de soia granule 
  • 300 g de ciuperci 
  • 100 ml de ulei 
  • 2 linguri pasta de tomate 
  • ½ lingurita de cimbru 
  • ½ lingurita de piper macinat 
  • 1 lingurita de sare 

Mod de preparare: 

     O mancare de post din legume de sezon deosebit de gustoasa se poate face din legume asortate umplute, preparate la cuptor. Aceasta este una dintre retetele de post care nu trebuie ratata. Este foarte hranitoare, sanatoasa si se prepara foarte simplu si usor. 
     In primul rand se aleg ardei potriviti, tinand cont ca toti sa fie cam de aceeasi marime, la fel si rosiile. Dovleceii se taie in trei bucati cam de marimea ardeilor, la fel si vinetele. Astfel cand le asezam in tava, toate legumele sa fie cam de aceeasi marime. 
Legumele se spala bine, apoi pe fiecare in parte le pregatim pentru umplut. Ardeilor li se taie capacele si se curata de semintele din interior. Rosiilor le taiem un capac cat mai mic, apoi cu o lingurita scoatem continutul rosiilor. Continutul rosiilor il punem deoparte si il pastram sa-l punem in sosul care se va turna printre legumele din tava. Dovleceii nu se curata de coaja, dar cu o lingurita scoatem miezul din interior. La fel se procedeaza si cu vinetele, doar ca la ele se curata fasii din coaja, lasand cateve benzi de coaja subtiri care vor sustine vanata, astfel la cuptor ele se vor topi. 
     Pregatim umplutura. Ceapa, morcovul si ciupercile se curata si se spala. Ceapa se toaca cat mai marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Ciupercile se toaca marunt. Orezul se spala. Soia granule se pune intr-un castron cu 3 cani de apa calda si se lasa asa 15 minute. Ea se va hidrata frumos, va absorbi toata apa si se va umfla usor. Dupa 15 minute se toarna intr-o strecuratoare si se preseaza usor. Incingem ulei intr-o cratita, se adauga ceapa si morcovul, doar se inmoaie putin punand si putina sare. Punem apoi ciupercile, orezul, soia inmuiata, mestecand intodeauna usor dupa fiecare ingredient adaugat. Condimentam dupa gust cu cimbru si piper, punem bulionul, amestecam bine compozitia si potrivim de sare. Daca compozitia este prea vartoasa putem adauga 2-3 linguri de apa. 
     Cu o lingurita umplem fiecare leguma in parte si le asezam intr-o tava de cuptor cu peretii mai inalti. Avem grija ca legumele sa le asezam asortat, un ardei, o rosie, un dovlecel, o vanata si tot asa, pentru ca ele sa-si imprumute la copt din gustul celeilalte devenind astfel mult mai gustoase. La ardei, dovlecei si vinete le punem capac cate o bucata de rosie. Apoi cateva rosii le dam pe razatoarea mare, le amestecam cu continutul rosiilor golite, adaugam peste ele 2-3 cani de apa si sare dupa gust. Sosul de rosii se toarna in tava printre legume astfel ca el sa fie numai pana la jumatatea legumelor, nu sa le acopere, legumele isi vor lasa zeama. Tava o introducem in cuptorul incins pentru 40-45 de minute, pana cand legumele vor fi gata si frumos rumenite. Se servesc calde dar si reci sunt foarte bune. 
     Legume umplute la cuptor, un preparat de post foarte gustos in timpul verii, dintr-o multitudine de legume asortate umplute cu un amestec de orez, soia si ciuperci, cu sos din rosii de gradina servite alaturi de un ardei iute. 
POFTA BUNA! 
legume asortate umplute la cuptor, retete de post, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, ardei umpluti, vinete umplute, rosii umplute, dovlecei umpluti, preparate culinare, retete de mancare, legume la cuptor, retete cu legume, preparate din legume, retete cu ciuperci, retete cu soia, legume umplute cu orez ciuperci si soia, legume de sezon gatite,

legume asortate umplute la cuptor, retete de post, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, ardei umpluti, vinete umplute, rosii umplute, dovlecei umpluti, preparate culinare, retete de mancare, legume la cuptor, retete cu legume, preparate din legume, retete cu ciuperci, retete cu soia, legume umplute cu orez ciuperci si soia, legume de sezon gatite,