24 septembrie 2015

Budinca de gris

Budinca De Gris Cu Lapte - Reteta Budinca De Casa


deserturi, dulciuri, budinca, retete culinare, budinca de gris, budinca de gris cu lapte, budinca de casa, retete budinca, reteta budinca, budinca de gris insiropata cu lapte, retete de mancare, desert, reteta cu lapte oua si gris, retete pentru copii,

     Din lapte, oua si gris se poate face o delicioasa budinca de gris insiropata cu lapte. Reteta este foarte simpla si usor de preparat, ingredientele sunt pentru 8 portii iar timpul de preparare este de aproximativ 40 de minute. 
Pentru prepararea budincii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 litru de lapte, 6 oua mari, 9 linguri de gris, 9 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 lingurita de unt pentru uns tava de cuptor. 
ingrediente pentru budinca de gris, cum se face budinca de casa din gris si lapte, retete cu lapte oua si gris, retete culinare,

     Dar cum facem o budinca de gris gustoasa? In primul rand fierbem laptele si dizolvam in el 2 linguri de zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat, dupa care il lasam sa se raceasca pana cand vom prepara budinca de gris, laptele indulcit avand rolul de a insiropa budinca de gris. 
lapte fiert cu zahar si zahar vanilat pentru insiropat budinca de gris, retete culinare, retete cu lapte, preparate din lapte,

Pentru prepararea budincii de gris separam ouale albusurile de galbenusuri si le punem in 2 castroane cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma, adaugam 4 linguri de zahar si continuam sa le mixam pana cand zaharul s-a dizolvat si s-a incorporat complet si se formeaza o bezea consistenta si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza si ele impreuna cu 3 linguri de zahar pana cand se albesc si isi maresc volumul iar zaharul este dizolvat. Se adauga crema de galbenusuri treptat peste bezea, amestecand usor cu o furculita cu miscari circulare pana cand compozitia s-a amestecat. Se adauga treptat cate o lingura de gris amestecand usor pana cand s-a incorporat tot grisul in compozitie. La final vom obtine o compozitie de budinca de gris spumoasa, asemanatoare cu cea de la pandispan sau de la blatul de tort. 
preparare compozitie pentru budinca de gris cu lapte, cum facem compozitia de budinca, retete culinare, reteta budinca de casa, retete budinca de gris cu lapte,

Se ia tava de cuptor in care vom coace budinca de gris si o ungem cu putin unt, dupa care turnam compozitia obtinuta anterior in tava si o nivelam frumos deasupra. Introducem tava in cuptorul incins la 200 grade si o lasam timp de 10-15 minute sa creasca frumos, dupa care reglam temperatura cuptorului la 180 grade si o mai lasam sa se coaca inca aproximativ 15-20 de minute. Cand budinca este gata o incercam cu o scobitoare si apoi o scoatem din cuptor. Incepem sa o insiropam imediat cu laptele indulcit turnand cu lingura pe toata suprafata ei pana cand se insiropeaza toata budinca si laptele este absorbit tot. 
preparare budinca de casa din gris si lapte, deserturi, dulciuri, budinca, retete culinare, budinca de gris, budinca de gris cu lapte, budinca de casa, retete budinca, reteta budinca, budinca de gris insiropata cu lapte, retete de mancare, desert, reteta cu lapte oua si gris, retete pentru copii,

Lasam budinca de casa sa se raceasca la frigider dupa care o taiem bucati si o putem servi si savura. Budinca de gris, un desert fin, delicat si dulce, moale si pufos cu o aroma deosebita de vanile si lapte care se mananca cu placere fiind deosebit de gustos. Budinca de gris cu lapte, un desert dulce si usor potrivit pentru zilele calde de vara. 
Pofta Buna! 

deserturi, dulciuri, budinca, retete culinare, budinca de gris, budinca de gris cu lapte, budinca de casa, retete budinca, reteta budinca, budinca de gris insiropata cu lapte, retete de mancare, desert, reteta cu lapte oua si gris, retete pentru copii,

deserturi, dulciuri, budinca, retete culinare, budinca de gris, budinca de gris cu lapte, budinca de casa, retete budinca, reteta budinca, budinca de gris insiropata cu lapte, retete de mancare, desert, reteta cu lapte oua si gris, retete pentru copii,

deserturi, dulciuri, budinca, retete culinare, budinca de gris, budinca de gris cu lapte, budinca de casa, retete budinca, reteta budinca, budinca de gris insiropata cu lapte, retete de mancare, desert, reteta cu lapte oua si gris, retete pentru copii,

22 septembrie 2015

Paste cu ciuperci


paste, taitei, paste cu ciuperci, paste cu ciuperci si usturoi, taitei cu ciuperci, taitei cu ciuperci si usturoi, retete culinare, retete de mancare, retete cu ciuperci, retete cu paste, preparate din ciuperci, preparate din paste, retete de paste, paste fainoase, paste picante preparate la tigaie cu ciuperci si usturoi, retete asiatice,

     O mancare cu paste si ciuperci deosebit de gustoasa si simplu de preparat este reteta de paste picante cu ciuperci si usturoi preparate la tigaie. Reteta este pentru doua persoane si se prepara foarte usor in aproximativ 30 de minute. Pentru prepararea retetei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g paste fainoase (spaghete, taitei, spirale, melci), 200 g de ciuperci champignon, 4 linguri ulei de masline, 4 catei de usturoi, o feliuta de sunculita afumata, un ardei iute, 4 linguri de vin alb sau rosu, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat. 
ingrediente paste cu ciuperci, retete cu ciuperci, preparate din ciuperci, retete cu paste, preparate din paste, retete culinare, retete de mancare,

     Dar cum procedam ca sa facem niste paste gustoaseIn primul rand fierbem pastele in apa cu putina sare, eu o sa folosesc niste taitei cu ou care mi-au placut la gust. Deci fierbem taiteii timp de 3 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi ii clatim sub jet de apa si ii punem intr-o sita la scurs. Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati. Ciusca si usturoiul se curata si se taie mic. Sunculita se taie fasii. 
paste cu ciuperci ingrediente, retete cu ciuperci, preparate din ciuperci, retete cu paste, preparate din paste, retete culinare, retete de mancare,

Intr-o tigaie incingem putin ulei de masline si prajim cateva minute intai sunca afumata, apoi adaugam ciusca si usturoiul, iar la final ciupercile. Amestecam bine compozitia, condimentam dupa gust cu sare si piper si le prajim stropindu-le din cand in cand cu vin pana cand ciupercile sunt facute. 
ciuperci calite in ulei de masline cu usturoi si ciusca iute, retete cu ciuperci, preparate din ciuperci, retete culinare, ciuperci gatite, mancare de ciuperci, retete de mancare preparare, retete ciuperci picante preparare, retete usoare, retete rapide, retete simple, retete cu gust, retete pentru puturosi,

Cand ciupercile sunt gata adaugam taiteii fierti si amestecam usor compozitia, apoi oprim focul. Taiteii se servesc fierbinti fiind o mancare deosebit de gustoasa si consistenta. Daca scoateti sunculita afumata din ingrediente o sa realizati o reteta de post formidabila. Taitei cu ciuperci si usturoi, o reteta italiana cu paste, foarte gustoasa, hranitoare si usor de preparat, care-ti ofera un plus de energie si savoare. 
Pofta Buna! 
paste, taitei, paste cu ciuperci, paste cu ciuperci si usturoi, taitei cu ciuperci, taitei cu ciuperci si usturoi, retete culinare, retete de mancare, retete cu ciuperci, retete cu paste, preparate din ciuperci, preparate din paste, retete de paste, paste fainoase, paste picante preparate la tigaie cu ciuperci si usturoi, retete asiatice,

paste, taitei, paste cu ciuperci, paste cu ciuperci si usturoi, taitei cu ciuperci, taitei cu ciuperci si usturoi, retete culinare, retete de mancare, retete cu ciuperci, retete cu paste, preparate din ciuperci, preparate din paste, retete de paste, paste fainoase, paste picante preparate la tigaie cu ciuperci si usturoi, retete japoneze,