1 noiembrie 2015

Taci si inghite

Retete De Mancare -  Mamaliga Cu Branza Mezeluri Si Oua Preparate La Cuptor


mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

     Binecunoscuta si apreciata reteta de mancare “Taci Si Inghite” …mai e ceva de spus? …nu cred deoarece atunci cand o mananci nu prea mai ai timp sa vorbesti! Reteta se prepara foarte simplu in maxim 40 de minute, iar cantitatea ingredientelor difera in functie de cate portii de mancare vrei sa faci. Urmatoarele ingrediente sunt pentru 6 portii si sunt foarte bine calculate: 2 cani de malai (500g), 3 cani de lapte (750ml), 4 cani de apa (1litru), 50g de unt, 200g de smantana, 300g de branza (branza de burduf sau telemea de vaca veche), 6 carnaciori afumati, 100g de sunculita afumata, 100g de bacon afumat (sau kaizer), 50g de cascaval (sau branza), 1 lingura de ulei, ½ lingurita de sare si 6 oua. 
ingrediente taci si inghite, retete de mancare cu mamaliga carnaciori afumati mezeluri oua si branza preparate la cuptor, retete culinare, retete de mancare, cum faci taci si inghite,

     Cum facem un “Taci si inghite" delicios? Foarte usor! In primul rand ne ocupam de mezeluri. Taiem toate mezelurile bucati mici si le calim putin (5 minute) intr-o tigaie unde am incins inainte o lingura de ulei. Branza o dam pe razatoarea mare, apoi ne ocupam de mamaliga
mezeluri prajite, preparare mezeluri, mezeluri calite, retete culinare, retete de mancare, retete cu carnaciori afumati sunculita afumata si bacon, afumatura, mezeluri afumate pentru mancarea taci si inghite,

Preparam o mamaliga mai moale (trebuie sa curga usor) din apa, lapte si malai. Intr-o oala cu fundul mai gros sau intr-un ceaun, amestecam apa cu laptele si un praf de sare, iar cand au dat in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Fierbem mamaliga timp de 15-20 de minute, pana cand malaiul este fiert, apoi adaugam smantana si amestecam bine compozitia. 
preparare mamaliga fiarta in lapte, cum facem mamaliga de casa, mamaliga pentru mancarea taci si inghite, retete mamaliga, reteta mamaliga, retete culinare, retete de mancare, mamaliga din lapte malai si apa,

Ungem un vas mai inalt pentru cuptor cu unt, iar cand mamaliga este gata turnam jumatate din cantitate in vas si o asezam usor, apoi punem un strat din mezeluri prajite, un strat de branza rasa peste mezeluri si deasupra alt strat format din mamaliga ramasa. Cu o lingura formam pe ultimul strat de mamaliga cate o gropita (cuib) unde punem cate putin unt si cate un ou spart. 
preparare mancare taci si inghite, cum facem taci si inghite, cum se prepara taci si inghite, retete culinare, retete de mancare, mamaliga fiarta in lapte cu branza carnaciori afumati si oua preparata la cuptor, retete traditionale, bucataria romaneasca, mancare romaneasca,

Deasupra radem cascaval sau branza si introducem vasul in cuptor pentru 15 minute, pana cand ouale sunt facute si mamaliga este putin rumenita. 
taci si inghite, mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

     Mancare “Taci si inghite”, o mamaliga delicioasa fiarta in lapte cu multa branza, mezeluri frumos mirositoare si oua pregatita la cuptor, o delicatesa culinara romaneasca intalnita mai ales la munte, foarte consistenta si hranitoare, cu aroma deosebita de afumatura si branza buna pe care o mananci foarte repede, neavand timp sa mai vorbesti atunci cand o mananci si de care ti-e pofta mereu de buna ce este. Dar sa nu uitam si de un vin de butuc bun...
Pofta Buna! 
taci si inghite, mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

taci si inghite, mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

taci si inghite, mamaliga fiarta in lapte cu branza mezeluri si oua preparata la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mamaliga cu branza si oua la cuptor, reteta taci si inghite, taci si inghite reteta, mamaliga taci si inghite, mancare taci si inghite, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

30 octombrie 2015

Tocanita de vinete

Mancare De Vinete - Retete De Post - Tocanita De Vinete De Post


tocanita, ghiveci, tocana, tocanita de vinete de post, mancare de vinete, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancare de post, mancaruri de post, mancare de vinete de post, tocana de vinete, retete cu vinete, preparate din vinete, ghiveci de vinete, mancare de vinete cu legume, retete,

     O mancare de vinete de post gustoasa si delicioasa este tocanita de vinete preparata cu multe legume. Reteta de mancare se prepara deosebit de usor in aproximativ 90 de minute, iar ingredientele sunt necesare pentru 6- 8 portii. Pentru prepararea retetei avem nevoie de: 3 vinete normale, 2 cepe galbene, 2 cepe rosii, 3 morcovi potriviti, ½ telina radacina, 6 catei de usturoi, 2 rosii bine coapte, 2 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu, 1 ardei iute, 2 linguri de ulei, 500 ml suc de rosii, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper, patrunjel verde. 
ingrediente necesare pentru a prepara tocanita de vinete cu legume sau mancare de vinete de post, legume, suc de rosii, vinete, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, retete culinare,

     Cum facem o mancare de vinete buna? In primul rand ne ocupam de vinete, le spalam bine si le curatam de coaja, le taiem felii si le presaram cu sare, apoi le punem intr-o sita sa se scurga de zeama timp de 30 de minute. Dupa acest timp incalzim apa suficienta intr-o oala si punem vinetele sa mai stea inca 30 de minute in apa calda. Cat timp stau vinetele in apa ne ocupam de celelalte legume, le curatam si le spalam apoi le taiem in felul urmator: ceapa o taiem fideluta, morcovii rondele, ardeii fasii, usturoiul si ciusca feliute, patrunjelul marunt, iar telina si rosiile cubulete. Vinetele se scurg bine de zeama neagra rezultata si se taie bucati sau felii mai mari. 
preparare legume, legume proaspete pentru gatit, legume pentru mancare, legume proaspete si sanatoase pentru tocanita de vinete de post, retete culinare, retete cu legume, preparate din legume,

preparare legume pentru mancare de vinete sau tocanita de vinete, legume pentru gatit, legume pentru mancare, retete culinare, legume,

     Intr-o cratita incingem putin ulei si prajim intai vinetele, le prajim inabusit pana cand sunt 90% gata, apoi le scoatem cu o paleta intr-o farfurie. Eu calesc intai vinetele deaoarece o sa le adaug aproape de final in mancare, pentru ca vreau ca vinetele sa ramana cat mai intregi. In uleiul ramas cu gust de vinete calim cateva minute ceapa, apoi adaugam telina si morcovul, iar la sfarsit ardeiul, ciusca iute si rosia taiata cubulete. Le amestecam pe foc, adaugam sare, le stropim cu putina apa si le inabusim cateva minute, apoi punem sucul de rosii si le fierbem timp de 15 de minute, pana cand toate legumele sunt aproape facute. 
preparare tocanita de vinete, preparare mancare de vinete, preparare tocana de vinete si legume, retete culinare, retete de mancare, retete de post, cum facem tocanita de vinete, cum facem mancare de vinete,

La final adaugam si vinetele si usturoiul, condimentam dupa gust cu sare si piper si continuam fierberea pana cand toate legumele sunt gata si se formeaza un sos legat si gros. 
preparare tocanita de vinete, preparare mancare de vinete, preparare tocana de vinete si legume, retete culinare, retete de mancare, retete de post, cum facem tocanita de vinete, cum facem mancare de vinete,

     Se adauga verdeata tocata marunt si se serveste fierbinte alaturi de o mamaliguta calda sau o paine de casa proaspata. Tocana de vinete, o mancare consistenta, o reteta de post gustoasa care este la fel de buna atat calda cat si rece, cu un gust minunat de vinete si multe legume sanatoase care iti dau multa energie si satietate. Tocanita de vinete de post, o mancare de vinete gustoasa si apetisanta cu o aroma placuta specific vinetelor. 
Pofta Buna! 
tocanita de vinete, tocanita, ghiveci, tocana, tocanita de vinete de post, mancare de vinete, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancare de post, mancaruri de post, mancare de vinete de post, tocana de vinete cu legume, retete cu vinete, preparate din vinete, ghiveci de vinete, mancare de vinete cu legume, retete,

tocanita, ghiveci, tocana, tocanita de vinete de post, mancare de vinete de post, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancare de post, mancaruri de post, mancare de vinete si legume, tocana de vinete, retete cu vinete, preparate din vinete, ghiveci de vinete, mancare de vinete cu legume, retete,