30 noiembrie 2015

Cornuri cu dovleac

Reteta Cornuri Pufoase Cu Dovleac Si Scortisoara De Post


cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

     O reteta simpla de cornuri pufoase de post umplute cu dovleac este reteta de cornuri din aluat de scovergi umplute cu o umplutura gustoasa si aromata de dovleac si scortisoara. Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 500g de faina, 25g de drojdie proaspata, 1 dovleac placintar mic, 2 linguri de scortisoara macinata, 3 linguri de zahar, 1 cana apa calduta, 3 linguri de ulei, ½ lingurita de sare. Reteta se prepara in aproximativ 90-120 de minute si este pentru 8-10 cornuri. 
ingrediente pentru prepararea de cornuri cu dovleac si scortisoara de post, retete culinare, retete cu dovleac placintar,

     Pentru inceput ne ocupam de dovleac care necesita mai mult timp de pregatire, iar din el o sa preparam o umplutura pentru cornuri identica cu umplutura de placinta cu dovleac. Curatam de coaja dovleacul si il taiem bucati, dupa care il radem pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem putin ulei la incins si calim dovleacul pana cand se inmoaie, iar cand este aproape gata adaugam si zaharul. Amestecam bine compozitia, oprim focul si la sfarsit adaugam scortisoara dupa gust si amestecam bine. Lasam compozitia de dovleac sa se raceasca si incepem sa pregatim aluatul pentru cornuri
Aluatul este unul clasic de scovergi sau paine, dar daca dorim sa fie mai dulce putem adauga in el 1-2 linguri de zahar. Faramitam drojdia intr-un vas si o frecam cu putin zahar, apoi turnam peste ea apa calduta in care am dizolvat putina sare. Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia complet, picuram putin ulei (1 lingura) si adaugam treptat faina, framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca la caldura pana cand aluatul isi mareste volumul. 
coca, aluat, retete patiserie, retete brutarie, retete panificatie, cum facem aluatul de paine si scovergi, cum facem aluatul de cornuri de post, retete culinare,

     Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe blatul de lucru, il mai framantam putin si din el intindem o foaie potrivit de groasa sub forma unui cerc. Vom proceda exact ca la cornulete, taiem foaia de aluat in 8 bucati egale si asezam aproape de margine, pe fiecare bucata cate 1-2 linguri din compozitia de dovleac, dupa care incepem sa rasucim spre interior fiecare bucata pana cand obtinem cornurile cu dovleac. Procedeul este asemanator cu cel de la pregatirea cornuletelor, insa la o dimensiune mai mare. Compozitia de dovleac ramasa se pastreaza intr-o punga la congelator pentru alte retete cu dovleac viitoare. 
preparare cornuri cu dovleac, cum facem cornuri cu dovleac, cornulete cu dovleac, retete culinare, retete patiserie, dulciuri, deserturi, reteta cornuri de post,

cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

     Luam o tava de cuptor rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu putina margarina si asezam in ea cornurile cu dovleac. Lasam cornurile sa mai creasca in tava si dupa ce au mai crescut le pudram cu scortisoara si le introducem in cuptorul incins la o temperatura de 220-250 de grade pana cand sunt frumos rumenite. Dupa ce s-au rumenit si sunt gata, se pot pudra dupa gust cu putin zahar pudra si le putem servi imediat calde sau le acoperim cateva minute cu un prosop sa se abureasca si sa fie mai moi. 
cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

     Cornuri cu dovleac, o gustare si un desert de post foarte sanatos, gustos si aromat cu putin zahar care se prepara foarte usor si este foarte bun, gustos si sanatos. Cornuri pufoase de post umplute cu dovleac si scortisoara, o reteta de patiserie cu dovleac placintar deosebit de gustoasa pe timpul postului si nu numai. 
Pofta Buna! 
cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri cu dovleac de post, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

28 noiembrie 2015

Ardei umpluti cu peste


peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume,

     O reteta delicioasa de ardei umpluti pentru zilele de post atunci cand este dezlegare la peste, este reteta de ardei umpluti cu peste, sau legume umplute cu peste. Reteta de ardei umpluti cu carne de peste si legume este foarte gustoasa si aromata, se prepara foarte simplu si nu-ti cere efort deosebit. Putem folosi peste salau, chefal, macrou, sau orice sortiment de peste ne place, rezultatul va fi acelasi ...un preparat din peste delicios!. 
Ca ingrediente avem nevoie de: 1 kg de peste sau file de peste, 10 ardei grasi normali ca marime, 2 rosii, 3 cepe mari, 3 linguri de orez, 3 linguri de bullion, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, 1 borcan de suc de rosii (800ml), 1 borcan de apa(800ml), ½ legatura de patrunjel verde, ciusca iute. Reteta se prepara ca orice reteta de ardei umpluti clasica, este pentru 5-6 persoane si se prepara in aproximativ 90 de minute. 
ce ingrediente ne trebuie pentru mancarea din ardei si rosii umplute cu peste si legume la cuptor, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, peste si legume la cuptor retete,

     Cum facem ardei umpluti cu peste gustosi? Foarte simplu, in primul rand ne ocupam de peste. Daca avem peste intreg, atunci curatam pestele de solzi daca este cazul si de intestine, li se taie capetele, cozile si aripioarele, apoi se spala bine. Carnea de peste se curata pe cat posibil de oase si se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pastreaza la rece. Daca se poate il putem taia cubulete si o sa iasa si mai gustos. Toate legumele se curata si se spala, la ardei li se taie capacele si se curata de samburi, ceapa se taie marunt, patrunjelul se toaca marunt, din rosii se taie cate un capac pentru astupat ardeii, iar restul se taie cubulete mici. 
ce ingrediente ne trebuie pentru mancarea din ardei si rosii umplute cu peste si legume la cuptor, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, peste si legume la cuptor retete,

     Cum facem umplutura pentru ardei umputi cu peste gustoasa? Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim intai ceapa cu o lingita de sare, apoi adaugam orezul, pasta de tomate si amestecam 2-3 minute. Punem o ceasca de apa si continuam fierberea la foc mic pana cand orezul se umfla putin si zeama este absorbita. Am citit multe retete cu orezul fiert pe jumatate inainte in apa si pestele la fel, dar consider ca mult mai gustos este preparat asa. 
preparare umplutura pentru ardei umpluti cu carne de peste tocata si legume, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, ardei umpluti cu peste la cuptor preparare umplutura,

Compozitia de umplutura astfel rezultata se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu carnea tocata de peste, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. 
preparare umplutura pentru ardei umpluti cu carne de peste tocata si legume, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, ardei umpluti cu peste la cuptor preparare umplutura,

Fiecare ardei se umple cu umplutura de carne si legume, li se pune cate un capac din felii de rosie si se asaza frumos intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei inainte. Printre ardei se pun rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si apa in proportii egale. Se mai pot umple si cateva rosii scobite de miez inainte si asezate printre ardei, vor avea un gust minunat. 
retete de peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume,

Se pune patrunjel tocat, sare si piper dupa gust si se introduce tava in cuptorul incins la o temperatura de 180-200 de grade timp de 60 de minute, pana cand ardeii sunt gata si frumos rumeniti. Se servesc fierbinti sau calduti cu patrunjel verde deasupra si un ardei iute alaturi. 
     Ardei umpluti cu peste, o combinatie savuroasa, un preparat din peste si legume foarte gustos si sanatos, o reteta de peste care merita incercata macar o singura data! Ardei si rosii umplute cu peste, o mancare cu peste si legume preparata la cuptor care se mananca foarte usor, oricand cu placere iar satsfactia este garantata. O reteta perfecta pentru Sarbatoarea de Sfantul Andrei! 
Pofta Buna! 
retete de peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume, peste,

retete de peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume, peste, food,

retete de peste, preparate din peste, peste, retete culinare, ardei umpluti la cuptor, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume,

retete de peste, peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume,