1 ianuarie 2016

Rulada din piept de porc

Retete Rulada De Porc La Cuptor - Preparate De Porc - Retete Cu Porc


fripturi, friptura, rulada, rulade, rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc, friptura la cuptor, rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc,

     O reteta de Craciun si Revelion sau pentru orice alta masa festiva, un aperitiv rece sau o friptura de porc calda cu cartofi prajiti, ciuperci si muraturi sau diferite salate de sezon, deosebit de gustoasa si aspectuoasa este rulada din piept de porc preparata la cuptor. Rulada de porc se prepara foarte simplu si usor, ai nevoie de o bucata de piept de porc fara os, alegi o bucata mai mare de piept care merge rulata cu usurinta, iar ca condimente o sa poti pune cu succes: cimbru macinat, piper macinat, boia de ardei iute, sare grunjoasa, ulei de masline, catei de usturoi, putin vin doar de miros. Rulada o poti face umpluta cu carne tocata, cu ciuperci sau cu multe verdeturi, eu o sa prepar o rulada din piept de porc simpla. 
ingrediente rulada din piept de porc preparata la cuptor, retete cu porc, retete cu piept de porc, preparate de craciun si revelion preparare, retete de craciun si revelion preparare, ingrediente fripturi la cuptor cu carne de porc, retete culinare,

     Cum facem rulada din piept de porc gustoasa? Sa va spun cum o prepar eu, in primul rand am ales o bucata de piept frumoasa si proaspata, cu mai multa carne decat grasime si cel mai important sa aiba si sorici. Am parlit soriciul pentru un gust mai bun chiar daca era foarte bine curatat, am facut din loc in loc mici incizii cu varful unui cutit si am impanat-o cu catei de usturoi curatati de coaja si spalati. Apoi am frecat carnea foarte bine cu sare grunjoasa, am uns-o cu ulei de masline si am pudrat-o cu piper macinat, boia de ardei iute si cimbru macinat. Am asezat bucata de carne intr-o punga de plastic, am picurat putin vin si am tinut-o la rece inchisa ermetic cateva ore, pentru un gust mai bun se poate tine pana a doua zi. 
carne, porc, carne de porc, retete cu carne de porc, retete cu porc, preparate de porc, preparate din piept de porc, retete culinare, carne de porc pregatita pentru friptura, carne cruda, carne macra, carne de purcel,

     Se pregateste o tava de cuptor incapatoare, se asaza pieptul de porc rulat strans si legat cu o sfoara ca sa nu se desfaca, se acopera cu o hartie de copt si se coace la cuptor timp de 120 de minute la o temperatura de 150 de grade. Pe parcurs rulada se mai intoarce cu grija pe toate partile, iar la final se descopera si se mai coace inca 20 minute pana se rumeneste frumos. Aici depinde de marimea pieptului de porc, eu am avut un piept de porc de aproximativ 3 kg iar in 150 de minute a fost gata. Soriciul de pe piept se poate cresta, iar rulada se poate infasura in staniol sau hartie de copt, dar aveti grija cand desfaceti rulada deoarece soriciul cald este foarte moale si lipicios. Cel mai bine este sa preparati rulada din timp, o desfaceti cand s-a racit si apoi ii desfaceti sforile si o reincalziti alaturi de cartofi la cuptor sau alte garnituri care se potrivesc. 
     Friptura din piept de porc la cuptor, o reteta de rulada de porc foarte gustoasa si aspectoasa care merge servita atat rece cat si calda, o friptura din carne de porc delicioasa, frageda, moale si gustoasa, cu un sorici care ti se topeste in gura si un gust deosebit ideala pentru o masa festiva, speciala sau cu orice ocazie cand avem invitati dragi. Poate vrei sa vezi si alte retete: rulada de porc, rulada de spanac
Pofta Buna! 
fripturi, friptura, rulada, rulade, reteta rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc, friptura la cuptor, rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne,

fripturi, friptura, rulada, rulade, rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc, friptura la cuptor, retete rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne,

fripturi, friptura, rulada, rulade, reteta rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc, friptura la cuptor, rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne,

fripturi, friptura de porc, rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc la cuptor, friptura la cuptor, rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne de porc,

Placinta cu ravase

Placinta Cu Ravase Si Bani - O Surpriza Mult Asteptata In Noaptea De Revelion Si De Sf. Vasile


placinta, placinte, placinta cu branza, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase, reteta placinta, retete placinta,

     In cele ce urmeaza o sa va invat cum se face o placinta de casa gustoasa si cel mai important cum sa procedezi ca sa nu ratezi nici un ravas cu bani in fiecare noapte de anul nou. Cum se face o placinta gustoasa am vazut la mama dar cum castigi bani usor din ravase stiu din proprie experienta. Sunt doua variante, daca esti in vizita atunci stai numai in preajma gazdei, vorbeste frumos si nu uita de complimente, dar cel mai important nu pierde din ochi placinta ca sa ochesti locul ravaselor. A doua varianta este mai usoara, daca esti gazda da o mana de ajutor bucatarului si stai nemiscat numai in bucatarie unde-i cald si bine, asta binenteles pana vezi locul ravaselor. Uite asa castig eu in fiecare an in seara de anul nou cate 100 euro. Sper sa nu citeasca mama asta ca m-am lins pe bot anul viitor! 
     Eu o sa prepar o placinta cu branza oua si iaurt, deoarece pe langa faptul ca este mult mai economica, este si foarte gustoasa. In placinta o sa introduc si o sa ascund pe langa cateva ravase haioase clasice si cativa bani de hartie sau monezi. Daca vrei sa-i surprinzi cu adevarat pe cei dragi in noaptea de anul nou, atunci pune in cateva ravase si bani si surpriza o sa fie pe masura! Cum se face placinta cu ravase? Placinta se face ca orice placinta clasica cu branza, oua si iaurt. Pentru preparare avem nevoie de 1 pachet foi de placinta, 1 l de iaurt, 200g de branza, 5 oua, 4 linguri de ulei, 2 linguri de zahar tos pentru pudrat. 
ingrediente pentru placinta de branza cu ravase preparata acasa pentru noaptea de revelion si sfantul vasile, retete de patiserie, retete culinare, cum se face placinta cu ravase,

     Cum procedam, in primul rand lasam pachetul cu foi de placinta sa se dezghete la temperatura camerei, apoi il desfacem foaie cu foaie, branza o radem pe razatoarea mare, iar ouale le batem bine intr-un castron si apoi le amestecam cu iaurt. 
umplutura placinta cu branza oua si iaurt pentru placinta cu foi de placinta preparata pentru noaptea de revelion, compozitie placinta cu branza si iaurt, retete culinare, cum se face placinta cu branza si ravase, retete patiserie, preparare dulciuri si deserturi de casa,

Luam cate 2 foi de placinta, le stropim cu putin ulei, apoi le asezam una peste cealalta si presaram deasupra branza rasa, dupa care strangem foile ca un acordeon si le asezam in tava de cuptor unsa cu putin ulei. 
preparare placinta cu branza si foi de placinta de cumparat, retete culinare, retete patiserie, retete placinta, reteta placinta cu branza oua si iaurt, placinta creata preparare,

Procedam in continuare la fel pana cand s-a umplut toata tava, apoi in cateva locuri strecuram cu grija sa nu se vada cativa bani infasurati in ravase si apoi in staniol, turnam deasupra amestecul de oua si iaurt, stropim cu putin ulei si introducem tava in cuptor sa se coaca timp de 20 minute la o temperatura de 250 de grade. 
placinta, placinta cu ravase, placinte, preparare placinta, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase,

Cand placinta este rumenita o scoatem din cuptor, o presaram cu zahar si o acoprim cu un prosop cateva minute, dupa care o taiem in bucati. Norocosul anului este cel care va nimeri bucata de placinta cu banul cel mai mare. 
     Placinta de branza cu ravase special preparata de Anul Nou sau de Sfantul Vasile este o placinta traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pa masa in noaptea Noului An, foarte buna si gustoasa cu un miros si un gust imbietor. Placinta cu branza merge servita simpla cu iaurt sau unsa cu miere de albine sau orice dulceata ne place. Sarbatori Fericite si multe bucurii in Noul An! 
Pofta Buna! 
placinta, placinta cu ravase, placinte, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase,

placinta, placinte, placinta cu branza, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase, aluaturi, retete traditionale romanesti,

placinta, placinte, placinta cu branza, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase,

placinta, placinte, placinta cu branza, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase,