30 octombrie 2016

Lapte de pasare cu ciocolata

Reteta Lapte De Pasare De Casa Cu Ciocolata Vanilie Si Cacao


dulciuri, deserturi, prajituri, retete, lapte de pasare, crema de ciocolata, desert cremos de casa cu ciocolata si vanilie,

Un desert dulce si cremos indragit de iubitorii cremelor de ciocolata este reteta lapte de pasare cu ciocolata. Reteta se prepara foarte simplu, iar pentru cine a preparat macar o data reteta clasica de lapte de pasare o sa fie si mai simplu. Pentru 4 portii avem nevoie de: 1l lapte, 6 oua, 7 linguri zahar, 2 lingurite rase faina, 100g ciocolata amaruie, 1 lingura cacao, ½ sticluta esenta de vanilie, 1 pliculet zahar vanilat, coaja de la 1 lamaie, 1 praf de sare
retete cu lapte oua ciocolata zahar vanilie si cacao, preparate din lapte oua ciocolata zahar vanilie si cacao,

Cum se face lapte de pasare. Laptele se pune la fiert de preferat intr-o cratita mai intinsa. Pana fierbe laptele separam ouale albusuri de galbenusuri, ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un castronel cu o lingura de cacao. 

Cum se prepara lapte de pasare cu ciocolata. Punem un praf de sare peste albusuri si le mixam foarte bine pana cand acestea nu mai cad din castron, apoi cu lingura luam din albus si punem in laptele care fierbe la foc mic. 
O sa facem niste galuste din albus pe care o sa le fierbem in lapte timp de 1 minut pe ambele parti, apoi le scoatem frumos cu o spumiera pe o farfurie. Dupa ce am terminat tot albusul, oprim focul si lasam laptele sa se raceasca putin cat timp ne ocupam de crema de ciocolata. 
preparare bezea de albusuri la mixer, albus de ou mixat cu mixerul, retete cu oua, preparate din oua,

albusuri de ou mixate cu mixerul, retete cu oua, preparate din oua, retete,

preparare galuste de albus fierte in lapte pentru reteta lapte de pasare, retete,

retete galuste de albus pentru reteta lapte de pasare, retete,

In castronul cu ciocolata si cacao punem 2-3 linguri de lapte fierbinte si amestecam putin ca sa ajutam ciocolata sa se topeasca. Galbenusurile le mixam foarte bine cu un praf de sare si 7 linguri de zahar, le mixam bine pana cand zaharul este complet dizolvat apoi adaugam faina, coaja de lamaie si crema de ciocolata, continuam sa mixam turnand treptat din lapte pana cand il punem pe tot. Punem din nou laptele pe foc si il dam in clocot amestecand continuu. Laptele nu trebuie fiert prea mult deoarece o sa se ingroase imediat, sunt suficiente 2-3 clocote. 
preparare crema de galbenusuri mixate cu zahar la mixer pentru compozitia de lapte de pasare, retete cu oua, preparate din oua, retete,

preparare reteta compozitie lapte de pasare de casa, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare,

reteta compozitie preparare lapte de pasare cu ciocolata de casa, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare, retete,

retete crema de ciocolata, creme, dulciuri si deserturi preparare, retete,

Dar putem prepara 2 compozitii, o compozitie clasica doar cu vanilie si una cu ciocolata, merg foarte bine servite impreuna. De exemplu putem pune intr-un pahar straturi de crema de vanilie si ciocolata, iar in mijloc si deasupra asezam galuste pudrate cu ciocolata
retete crema de vanilie, creme, reteta crema de vanilie, retete dulciuri si deserturi de casa cu vanilie, retete,

Pastram la rece 1-2 ore atat crema de ciocolata cat si galustele din albusuri, iar cand s-au racit le punem in castronase sau farfurioare si le servim ornate cu ciocolata rasa. 
Lapte de pasare, un desert racoros cu un gust si o aroma minunata de vanilie si ciocolata, o reteta de ceva dulce pe care o putem prepara oricand ne este pofta de dulciuri, deserturi sau prajituri de casa
Pofta Buna! 
lapte de pasare cu ciocolata, dulciuri, deserturi, prajituri, retete ciocolata si vanilie, retete, lapte de pasare de casa,

desert, deserturi, dulciuri, prajituri, retete, lapte de pasare in straturi, cake, recipe,

lapte de pasare de casa cu ciocolata, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, retete culinare, ciocolata, crema de ciocolata,

27 octombrie 2016

Friptura la tava

Reteta Friptura De Porc La Tava Cu Ciuperci


fripturi, friptura de porc, friptura la cuptor, carne de porc cu ciuperci, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete, retete cu porc, cotlet de porc si coaste la cuptor,

Cea mai buna si mai gustoasa carne este carnea de porc, o carne care merge preparata atat fripta la gratar, prajita la ceaun sau tigaie, cat si inabusita la cuptor cu diferite sosuri si legume. O reteta foarte simpla si usoara este reteta de friptura la tava pe care eu am s-o prepar acum si anume reteta friptura de porc la tava cu ciuperci
Pentru 4 portii de friptura avem nevoie de carne de porc cu os: coaste de porc (4 bucati) si antricot de porc (4 bucati), 16 ciuperci champignon, 2 linguri ulei, 1 cana apa, 1 ceasca vin alb, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, ½ lingurita cimbru macinat, ½ lingurita boia de ardei

Cum se face friptura la tava. Daca nu am cumparat carne gata portionata atunci o portionam noi, coasta de porc o taiem dea lungul osului separand coastele intre ele obtinand bucati de coasta cu carne, iar antricotul (cotlet de porc) il taiem felii de 1cm grosime. Ungem bucatile de carne pentru friptura cu ulei, le condimentam cu sare, piper, boia si cimbru si le masam usor ca sa intre gustul peste tot. 

Cum se prepara friptura la tava. Ungem o tava de cuptor cu putin ulei, asezam frumos bucatile de carne, adaugam o cana de apa si acoperim tava cu folie de aluminiu. Dam tava la cuptorul incins la 250 grade pentru 45 minute. Cat timp friptura este la cuptor ne ocupam de ciuperci pe care le spalam si le curatam cat de cat de coaja, le lasam intregi cu piciorus. Scoatem tava din cuptor, intoarcem carnea si o stropim cu vin, asezam ciupercile in sosul format printre carne si o dam la cuptor neacoperita pentru inca 30 minute. Servim friptura fierbinte cu diferite salate sau muraturi, asezam pe farfurie cate o bucata de coasta si antricot de porc si 2 linguri de sos de vin
fripturi, friptura la tava, carne de porc la cuptor in sos de vin cu ciuperci, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare,

Friptura de porc in sos de vin, o reteta de mancare minunata preparata la cuptor, o friptura din carne de porc gustoasa si frageda de ti se topeste in gura, un fel de mancare principal de weekend servit alaturi de cei dragi, sa nu uitam de un pahar de vin bun de butuc care merge de minune servit la friptura.
Daca cauti retete de fripturi la cuptor, retete cu porc sau mancaruri cu carne, incearca aceasta reteta simpla
Pofta Buna! 
friptura de porc cu ciuperci la tava in sos de vin, retete de mancare, fripturi, mancaruri cu carne, retete culinare, retete cu porc si ciuperci,

friptura la cuptor, friptura de porc, carne de porc cu ciuperci la cuptor in sos de vin, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne,

antricot de porc la cuptor, friptura de piorc, carne de porc in sos de vin, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu carne,

friptura de porc la cuptor in sos de vin, mancaruri cu carne, fripturi, retete culinare, retete de mancare, fel de mancare,