18 decembrie 2016

Salata de cartofi cu peste afumat

Retete Salata Orientala Cu Peste Afumat


retete, salate, salata de peste, salata orientala cu peste, retete cu peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare,

Pestele este un aliment foarte important care trebuie mancat destul de des fiind foarte benefic pentru organism. O reteta gustoasa simplu si rapid de preparat este reteta de salata de cartofi cu peste afumat, care merita incercata. 
peste, macrou, macrou afumat, peste afumat, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

Ingrediente
  • 8 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie mare
  • 10 masline negre 
  • 200g peste afumat (macrou afumat)
  • ½ lingurita sare (pentru fiert legumele)
  • 1 lamaie mare 
  • ½ legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin

retete cu legume si peste afumat, preparate din legume si peste afumat, retete culinare,

Mod de preparare 
Cum se face salata de cartofi cu peste. Ingredientele sunt pentru 4 portii, curatam cartofii si morcovii de coaja, ii spalam bine cu apa rece, ii taiem bucati mai mari si ii punem in apa rece cu putina sare sa fiarba la foc mic. Intre timp curatam ceapa rosie, o spalam si o taiem julien. Maslinele daca sunt sarate le oparim putin si apoi le scoatem samburii si le taiem bucatele. Pestele afumat il curatam de pielita, il dezosam si apoi il taiem bucatele.
retete cu legume, preparate din legume, retete culinare,

retete cu legume si peste afumat, preparate din legume si peste afumat, retete culinare,

Dupa ce cartofii si morcovii au fiert ii scoatem intr-un castron si ii mai taiem pe jumatate sau la dimensiunea dorita, dupa care punem deasupra lor ceapa, maslinele, pestele afumat si verdeata. Stropim totul cu ulei de masline si zeama de lamaie si amestecam totul usor ca sa nu se farame pestele si cartofii. 
retete cu peste afumat si legume, preparare salata orientala cu peste, retete culinare,

retete de mancare, reteta salate cu peste afumat si legume, retete cu peste, preparate din peste,

Punem salata de cartofi cu peste afumat in castronele si o mancam imediat, calduta cand gustul este cel mai bun, dar si mai tarziu dupa ce s-a racit.
Salata de cartofi cu peste afumat, o mancare simpla si usoara de al carei gust te indragostesti pe loc si de care nu te mai saturi. 
Pofta Buna! 
retete, salata de cartofi cu peste afumat, reteta salata orientala cu peste afumat, retete de mancare,

retete salata de cartofi cu peste afumat, reteta salata de peste, retete de mancare, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de peste,

17 decembrie 2016

Caras la gratar

Preparate Din Peste Caras Fript La Gratar Cu Mujdei Si Mamaliguta


retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete de mancare, retete culinare, grill,

Daca e sa alegem un peste pentru gratar sau grill, un peste romanesc cu o carne dulce si tare gustoasa indiferent cum l-am gati, convenabil la pret si usor de gasit aproape in orice perioada a anului, alegem imediat un peste caras proaspat. Pestele se prepara foarte usor la gratar, iar daca cauti retete de peste si preparate din peste atunci incearca aceasta reteta de peste perfecta pentru 2 persoane, un fel de mancare pentru o cina sanatoasa servita in familie.  
peste, peste caras, retete cu peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, peste romanesc,

Ingrediente
  • 2 pesti carasi mari (400-500g bucata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita cimbru macinat
  • ½ lingurita piper alb macinat
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita maghiran
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin  


Mod de preparare
Cum se face peste caras la gratar. Cum procedam, in primul rand ne ocupam de peste pe care il curatam de solzi, intestine si branhii, il spalam sub jet de apa si-l lasam sa se scurga. Amestecam toate condimentele si plantele aromatice intr-un castronel, usturoiul curatat de coaja il taiem marunt, iar foaia de dafin o faramitam intre degete. Pestele scurs bine de apa si tamponat cu un servetel il crestam de 3-4 ori pe fiecare parte, apoi il frecam cu sare grunjoasa, iar dupa 5 minute il ungem cu ulei si il condimentam peste tot cu amestecul de condimente preparat si-l lasam sa prinda gust timp de 10 minute.

Incingem bine un gratar sau un gril si frigem pestele pe ambele parti pana cand acesta este gata. Lasam pestele pe o parte pana cand se dezlipeste usor de pe gratar fara sa se rupa, apoi il intoarcem si pe cealalta parte. Servim carasul cald cu mujdei de usturoi, zeama de lamaie si mamaliguta calda. 

Gratar de peste caras, un preparat simplu, foarte gustos si usor care se mananca foarte bine si de la care putem alege imediat oasele deoarece a fost crestat inantea frigerii pe gratar. 
Caras la gratar, un peste dulce si gustos insotit de o mamaliguta calda si mujdei de usturoi langa un pahar de vin bun, sau daca dorim il putem pune intr-o zeama de legume pentru saramura si va fi o saramura de caras deosebita. 
Pofta Buna! 
peste la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete de mancare, retete culinare,

retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete de mancare, retete culinare, grill,

retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete de mancare, retete culinare,

pasta de usturoi, mujdei de usturoi, sosuri, dressinguri, retete cu usturoi, preparate din usturoi,

retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete de mancare, retete culinare, grill,

peste la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, gratar de peste, retete de mancare, retete culinare, grill,