2 ianuarie 2017

Crema de zahar ars la zepter

Retete Crema De Zahar Ars Simpla Preparata In Vas Zepter


retete, desert, dulciuri, prajituri, deserturi, torturi, caramel, creme, cremos, zahar ars, retete culinare, zepter,

O reteta delicioasa pentru ocazii deosebite, un preparat dulce pregatit in casa este crema de zahar ars. Acest desert se poate pregati clasic la cuptor, sau mult mai simplu direct pe flacara aragazului folosind un vas Zepter
Daca vrei retete de dulciuri, torturi, deserturi si prajituri de casa simple atunci incearca aceasta reteta rapida. Ingredientele sunt pentru 6 portii. 

Ingrediente 
  • 800ml lapte fiert (lapte de tara gras) 
  • 8 oua proaspete 
  • 15 linguri de zahar (linguri rase) 
  • 1 pliculet zahar vanilat 
  • 1 esenta rom 
  • 1 lamaie 
  • 1 varf de cutit sare 

Mod de preparare
Cum se face crema de zahar ars pregatita prin metoda Zepter. Vom folosi un vas Zepter de 3 litri cu diametrul de 20cm. Punem 7 linguri de zahar in vas si il lasam sa se caramelizeze pana cand devine auriu ca mierea si apoi rotim vasul pana cand caramelul acopera interiorul vasului pana sus, dupa care il lasam sa se raceasca. 

Incalzim laptele pana cand devine caldut. Intr-un castron batem bine ouale cu sare, restul de zahar tos si zahar vanilat si apoi le amestecam cu esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie. Turnam peste amestecul de oua laptele caldut amestecand continuu si il rasturnam in vas peste caramelul racit, acoperim vasul cu capac si il punem la foc mic pe aragaz. 

Cand indicatorul de pe capac a ajuns la culoarea verde il lasam inca 10-15 minute (la focul cel mai mic) pana cand crema de zahar ars s-a inchegat. Oprim focul si lasam vasul acoperit sa se raceasca usor, dupa care schimbam capacul (in frigider nu se pune capacul zepter) si o dam la rece in frigider sa se raceasca pana a doua zi. Crema de zahar ars se mananca rece taiata in bucati peste care se pune din belsug deliciosul sos caramel.
retete, zepter, reteta crema de zahar ars, dulce, prajituri, torturi, deserturi, dulciuri, retete culinare,

Crema de zahar ars preparata la Zepter este un preparat de casa, dulce, foarte gustos, cremos, fin si aromat pe care-l savurezi cu multa pofta si placere inconjurat de persoanele iubite la aniversari, onomastici sau evenimente deosebite din viata noastra. 
Pofta Buna! 
retete, dulciuri, prajituri, deserturi, caramel, zepter, dulce, zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri si prajituri de casa, torturi, retete culinare,

retete, caramel, desert, zepter, cremos, creme, dulciuri, prajituri, deserturi, torturi, retete culinare, preparate culinare,

retete, prajituri, caramel, deserturi, dulciuri, zahar ars, cremos, reteta crema de zahar ars,

retete, desert, creme brulee, cremos, caramel, prajitura, dulce, tort, de casa, la zepter,

retete prajitura crema de zahar ars, dulciuri, deserturi, caramel, cremos, retete culinare,

dulciuri, deserturi, retete, zahar ars, cremos, creme brulee, reteta creme, retete culinare, dulcegarii,

retete culinare crema de zahar ars la zepter de casa,

crema de zahar ars, retete prajituri dulciuri deserturi si torturi de casa, reteta, caramel, cremos,

1 ianuarie 2017

Tiramisu cu piscoturi de cacao


retete, prajituri, torturi, dulciuri, reteta tiramisu, tort tiramisu, prajitura tiramisu, retete tiramisu,

O reteta simpla si rapida de tiramisu care iti reuseste sigur este urmatoarea reteta preparata de mine, tiramisu fara frisca, doar cu o crema din oua si mascarpone. Cum faci cel mai gustos tiramisu? Incearca reteta mea daca vrei retete de dulciuri, prajituri, torturi, sau pur si simplu iti este pofta de ceva dulce simplu si rapid de preparat acasa

Ingrediente
  • 250g mascarpone cu minim 80% grasime
  • 20 piscoturi de sampanie (de cacao)  
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 100ml cacao rece
  • 2ml esenta de rom

retete cu mascarpone si piscoturi de sampanie, reteta tiramisu,

retete cu piscoturi de sampanie, preparate din piscoturi de sampanie,

Mod de preparare
Cum se face tiramisu reteta italiana adaptata, cu o aroma puternica de cacao. Cum procedam, la inceput facem o cacao concentrata din 100ml apa si 2 lingurite cacao, o dam in clocot si o lasam sa se raceasca. Cand este rece adaugam esenta de rom si putin lichior de ciocolata. 
cacao rece pentru insiropat piscoturi, retete cu cacao, preparate din cacao,

Separam ouale albusuri de galbenusuri si le mixam separat cu zahar si un praf de sare. 
retete galbenusuri frecate cu zahar pentru crema prajituri si torturi,

retete albusuri batute cu zahar pentru crema prajituri si torturi,

Amestecam branza mascarpone cu crema de galbenusuri, iar crema rezultata o incorporam in bezeaua de albusuri. 
retete crema tiramisu, reteta crema pentru tiramisu, preparare crema dulciuri prajituri si torturi,

retete crema tiramisu cu mascarpone, reteta tiramisu preparare,

Luam vasul in care o sa montam tiramisu si punem un strat de piscoturi de cacao trecuti inainte 1-2 secunde prin cacao rece. Punem peste blatul de piscoturi un strat din compozitia de tiramisu, apoi alt strat de piscoturi si alt strat din compozitia tiramisu
retete tiramisu, reteta tiramisu, montare tort tiramisu, reteta prajitura tiramisu,

retete tiramisu, reteta tiramisu, montare tort tiramisu, reteta prajitura tiramisu,

Continuam pana umplem vasul si ornam deasupra cu cacao, bucati de ciocolata si piscoturi dupa gust. 
retete prajitura tiramisu, reteta tort tiramisu, torturi, dulciuri, prajituri,

Tiramisu cu piscoturi de cacao, un desert minunat, dulce, gustos si aromat pe care-l savurezi cu multa placere datorita gustului sau minunat, foarte potrivit de Revelion sau orice ocazie mai spaciala alaturi de o cupa de sampanie si cei dragi alaturi.
Pofta Buna! 
desert tiramisu, prajituri, dulciuri, torturi, retete tiramisu, reteta tiramisu,

retete prajitura tiramisu, prajituri, torturi, dulciuri, desert de ciocolata, retete culinare,

retete tiramisu, desert ciocolata, prajituri, torturi, dukciuri, reteta tiramisu,