17 aprilie 2017

Pulpe de curcan la cuptor

Reţetă Friptură De Curcan La Cuptor Reţete Mancare Tradițională Pentru Masa De Paşte


Friptura de curcan reteta,

Pentru masa de Paște din anul acesta voi pregati o friptura de curcan in sos de vin tare gustoasa si foarte sanatoasa, o friptura simpla cu reusita garantata care o sa multumeasca toate gusturile. Pentru o tava de friptura voi folosi: 
-2 pulpe de curcan intregi sau o singura pulpa mai mare
-½ lingurita sare
-1 lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper macinat
-500ml vin alb demisec Riesling 
-150ml apa
-2 linguri ulei de masline
-3 catei de usturoi
-5 fire usturoi verde 
Timpul de coacere depinde de marimea pulpelor, eu am avut o pulpa mare de la un curcan de 14kg iar in 120 minute a fost gata, ingredientele sunt pentru o singura pulpa. 
Pulpe de curcan reteta,

Cum se face friptura de curcan la cuptor. Cum procedam, spalam bine pulpele de curcan si le parlim, apoi le crestam din loc in loc folosind un satar ca sa taiem si osul, ca atunci cand friptura este gata sa mearga portionata fara probleme. Pulpa de curcan o crestam pe partea fara piele, partea cu piele o lasam necrestata. Facem mici incizii cu varful cutitului in bucata de carne si le umplem cu catei de usturoi taiati pe jumatate, stropim cu ulei de masline peste tot, presaram sare, cimbru si piper si masam bine pulpa de curcan dupa care o asezam cu pielea in jos intr-o tava de cuptor unsa cu ulei. 
Pulpe de curcan preparare la cuptor reteta,

Adaugam in tava 150ml vin, 150ml apa, usturoiul verde impletit sub forma de coronite, acoperim tava cu folie de aluminium si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 180 grade celsius. 
Friptura de curcan preparare reteta,

Dupa acest timp scoatem tava din cuptor, intoarcem carnea si adaugam restul de vin, acoperim tava cu folie si o dam la cuptor pentru 30 minute, dupa care o descoperim si o mai lasam inca 30 minute sa se rumeneasca. Asa arata friptura dupa 60 minute. 
Pulpa de curcan la cuptor preparare reteta,

Asa arata dupa 90 minute. 
Friptura de curcan la cuptor reteta,

Iar asa arata dupa 120 minute. Este rumenita deoarece pulpa este mai mare, dar mijlocul a ramas suculent asa cum trebuie la o friptura reusita. Pana la rumenire in ultimile 30 minute pulpa se unge periodic cu sosul din tava. 
Friptura la cuptor reteta,

Pulpe de curcan la cuptor, foarte bune si gustoase, aromate si fragede care merg foarte bine cu o garnitura de cartofi si o salata verde si bineinteles un pahar de vin bun rosu de butuc, o friptura festiva pentru masa de Paști sau Craciun petrecuta in familie. Alte retete traditionale, retete de fripturi aici, retete cu curcan aici, retete de Pasti aici, retete de Craciun aiciPofta Buna! 
Friptura de Pasti reteta,

Pulpe de curcan la cuptor reteta,

Carne de curcan la cuptor reteta,

Friptura de curcan la cuptor reteta,

16 aprilie 2017

Pasca cu glazura

Reţete Pască De Paşti Cu Brânză Dulce Stafide Şi Cacao Reteta De Casa Tradițională


Pasca cu glazura reteta,

Pentru Paște nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre pasca traditionala. Anul acesta am pregatit o pasca mai speciala, un adevarat desert care a avut un succes neasteptat incat a disparut imediat din farfurii si anume pasca glazurata cu branza de vaci si stafide hidratate si aromate in rom. Pasca se prepara in Ajunul Invierii si este o reteta pentru masa de Paști delicioasa, foarte usor si simplu de preparat avand reusita sigura. 

Pentru pregatirea ei avem nevoie de 
-ingrediente pentru blat: 100g unt, 100g zahar pudra, 1 ou, 1 pliculet zahar vanilat, 250ml lapte, 200g faina, 2 linguri cacao (25g), 1 pliculet praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie,
-ingrediente pentru compozitie (compozitia de branza): 100g unt, 2 oua, 120g zahar pudra, 700g branza dulce (branza de vaci), 2 linguri faina, 100g stafide, 2 lingurite esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 5 linguri de rom, 
-ingrediente pentru glazura: 4 linguri lapte, 4 linguri zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura unt.

Mod de preparare pasca cu glazura

Pentru blat mixam untul topit la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand devine spuma dupa care adaugam oul si zaharul vanilat, mixam in continuare apoi adaugam laptele si treptat faina amestecata impreuna cu praful de copt si cacao. Dupa omogenizare vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani groase. 
Compozitie blat pasca reteta,

Tapetam o forma rotunda de yena cu diametrul de 24-26cm cu unt si presarata cu pesmet si turnam 50-60% din compozitia pregatita anterior, o nivelam frumos si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius sa se coaca timp de 20 minute. 
Blat de pasca preparare reteta,

In acest timp pregatim compozitia de branza pentru pasca. Mixam ouale impreuna cu untul moale si zaharul pudra pana cand se omogenizeaza apoi adaugam branza de vaci. Stafidele care au fost inmuiate in rom le stoarcem bine si le adaugam in compozitie impreuna cu coaja de lamaie rasa, esenta de vanilie si faina dupa care amestecam totul impreuna. 
Compozitia de branza pentru pasca reteta,

Cand blatul este copt si trece testul scobitorii adaugam compozitia de branza peste blatul copt iar deasupra vom pune compozitia ramasa de la blat. Coacem tava in cuptor la 170 grade celsius timp de 40 minute dupa care o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca bine timp in care pregatim glazura. Focul trebuie sa fie cat mai mic ca alfel stratul de deasupra o sa crape mult. 
Blat de pasca reteta,

Pasca cu branza si stafide preparare reteta,

Pasca glazurata preparare reteta,

Pentru glazura vom pune toate ingredientele intr-un ibric, le amestecam si le fierbem timp de 1-2 minute la foc mic, sau pana cand glazura este legata. Dupa ce pasca cu branza si cacao s-a racit o scoatem pe un platou si turnam deasupra glazura si optional o ornam si cu nuca de cocos. 
Pasca cu cacao preparare reteta,

Pasca glazurata reteta,

Pască cu branza si cacao, un preparat traditional romanesc cu ocazia Sarbatorilor Pascale, delicioasa, moale, pufoasa si aromata cu o umplutura buna de branza si stafide si un blat delicat de cacao pe care o mananci cu placere la masa de Paste alaturi de familie si cei dragi. Alte retete de pasca: pasca fara aluat, pasca cu aluat de cozonac, pasca cu branza si stafide, pasca de casa. Alte retete traditionale, retete de Pasti aici, retete de panificatie si patiserie aici, retete deserturi aici. Pofta Buna! Hristos a inviat! Adevarat a inviat! 
Pasca reteta,

Pasca cu branza si stafide reteta,

Pasca cu branza si cacao reteta,