6 august 2017

Hamsii la cuptor cu sos de rosii

Reteta Hamsie La Cuptor Cu Rosii Si Mamaliguta Retete De Peste


Hamsii la cuptor cu sos de rosii si vin reteta peste hamsie cu mamaliguta retete mancare pescareasca facuta acasa,

Un peste la cuptor gatit perfect cu un gust deosebit este pestele hamsie care preparat cu suc de rosii si mirodenii are un gust minunat, urmareste reteta pas cu pas pentru o masa pescareasca perfecta.

Hamsii la cuptor cu sos de rosii si vin reteta peste hamsie cu mamaliguta retete mancare pescareasca facuta acasa,

Ingrediente hamsie la cuptor

  • 500g hamsii
  • 2 linguri ulei
  • 100ml vin rosu de calitate
  • 250ml suc de rosii sau suc de rosii cu ardei 
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi mare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita cimbru macinat
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita zahar

Mod de preparare hamsii la cuptor

Cum se face hamsie la cuptor. Am pus la ingrediente 500g peste hamsie, eu zic sa pui 1kg de peste deoarece o sa mai vrei cu siguranta. Hamsia se curata de intestine, o poti lasa cu cap sau fara, se spala bine sub jet de apa rece si se scurge bine de apa. Se pune pestele intr-o farfurie si se presara peste el dupa gust sare, cimbru, piper si boia, apoi se amesteca usor si se da la rece pentru 15 minute.
Peste hamsie reteta si mod de preparare,

Se pregateste o tava de cuptor dreptunghiulara (20/30) in care se pun 2 linguri de ulei si se intind bine pe fundul tavii, se asaza frumos pestii iar deasupra se pun felii de lamaie taiate in sferturi si feliute de usturoi. Se toarna deasupra cantitatea de vin si suc de rosii de casa, se presara putin zahar si se da tava la cuptor timp de 45 minute la 180 grade.
Preparare hamsii la cuptor reteta,

Hamsii la cuptor cu sos de rosii si vin reteta peste hamsie cu mamaliguta retete mancare pescareasca facuta acasa,

Cand pestele este gata se scoate din cuptor si se serveste imediat cat este cald dupa gust cu o mamaliga aburinda sau paine de casa. Peste la cuptor cu sos de rosii, o mancare traditionala din bucataria romaneasca gustoasa si aromata de care nu te mai saturi alaturi de un vin bun rece.
Alte retete cu hamsii, hamsii pane picante, hamsii prajite, hamsii pane cu marar, saramura de hamsii, ciorba de hamsii, omleta de hamsiiPofta Buna!
Hamsii la cuptor cu sos de rosii si vin reteta peste hamsie cu mamaliguta retete mancare pescareasca facuta acasa,

Hamsii la cuptor cu sos de rosii si vin reteta peste hamsie cu mamaliguta retete mancare pescareasca facuta acasa,

Hamsii la cuptor cu sos de rosii si vin reteta peste hamsie cu mamaliguta retete mancare pescareasca facuta acasa,

Hamsii la cuptor cu sos de rosii si vin reteta peste hamsie cu mamaliguta retete mancare pescareasca facuta acasa,

5 august 2017

Ardei umpluti cu legume

Ardei umpluti cu legume reteta,

O reteta delicioasa de mancare gatita binevenita oricand dar mai ales in zilele de post este reteta de legume umplute la cuptor, in cazul de fata ardei umpluti si rosii umplute cu legume si ciuperci, o mancare sanatoasa din bucataria romaneasca foarte simplu si usor de preparat. Urmareste reteta pas cu pas
Ardei umpluti la cuptor reteta,

Legume umplute la cuptor reteta de post,

Ingrediente
  • 5 ardei grasi mari pentru umplut
  • 2 rosii mari pentru umplut
  • 300ml supa de legume sau apa
  • 2 rosii mari bine coapte pentru sos
  • 1 praf de sare

Ingrediente umplutura
  • 2 cepe potrivite  
  • 2 morcovi medii
  • 1 dovlecel
  • 6 ciuperci potrivite
  • 3 linguri ulei
  • 4 rosii mari bine coapte
  • ½ legatura marar si patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat

Mod de preparare
Ardeii se spala si li se taie cotorul sub forma de capac, apoi se curata de seminte. La fel si la rosii li se taie partea de sus sub forma de capac si se scobesc cu o lingurita in interior. Restul legumelor se pregatesc astfel: ceapa se curata si se taie marunt, morcovul se curata si se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete, dovlecelul se curata si se taie cubulete, rosiile se spala si se taie cubulete, ciupercile se spala si se taie feliute, verdeata se spala si se toaca marunt. 

Intr-o tigaie cu ulei incins se calesc legumele, se pune la inceput ceapa apoi la intervale de 2 minute morcovii, dovlecelul, ciupercile si rosiile. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si optional putin cimbru si boia, se tine pe foc pana cand zeama scade la jumatate si legumele sunt patrunse apoi se pune verdeata si se opreste focul.
Legume la tigaie retete,

Legume si ciuperci la tigaie retete,

Tigaie cu legume calite retete,

Preparare umplutura ardei umpluti cu legume de post reteta,

Cu umplutura preparata la tigaie se umplu legumele pana sus, apoi legumele umplute se asaza intr-o craticioara cu deschizatura in sus care se acopera cu capace. 
Umplutura ardei umpluti cu legume de post reteta,

Preparare rosii si ardei umpluti de post reteta,

In craticioara se pune supa de legume sau apa si 2 rosii date pe razatoarea fina sau taiate cubulete, aici se mai poate pune si miezul rosiilor scobite cu lingurita. 
Preparare ardei umpluti de post reteta,

Se da craticioara la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, cand legumele sunt gata se servesc calde sau reci ornate cu verdeata proaspata. 
Pofta Buna! 
Ardei umpluti de post la cuptor reteta,

Ardei umpluti cu legume si ciuperci reteta,

Rosii umplute la cuptor reteta,

Ardei umpluti de post reteta,