2 septembrie 2017

Pasta de ardei

Retete Culinare Pasta De Ardei Capia Cu Rosii Reteta De Casa Naturala Pentru Iarna


Pasta de ardei reteta de casa naturala cu rosii retete culinare conserve pentru iarna bulion tomate,

Ce retete de conserve pentru iarna mai facem. O pasta de ardei sau bulion de ardei capia, un preparat de casa sanatos si foarte gustos nelipsit din bucatarie la prepararea diverselor mancaruri preferate, in special a sosurilor, este urmatoarea reteta de pasta bulion de ardei capia cu rosii. 
Din ingredientele de mai jos ies 1,4L bulion concentrat de ardei cu rosii, il poti prepara simplu sau dupa gust adaugand in compozitie putin ardei iute, usturoi sau alte condimente si plante aromatice, iar consistenta o reglezi dupa gustul tau. Urmareste reteta pas cu pas pentru un bulion de casa reusit. 

Ingrediente pasta de ardei pentru iarna
  • 2,5kg ardei capia rosu
  • 0,5kg rosii bine coapte 
  • 1 lingurita sare mare neiodata 
  • 1 lingurita zahar tos 
Ardei capia romanesc de gradina retete,

Rosii romanesti de gradina retete,

Mod de preparare pasta de ardei cu rosii pentru iarna 
Legumele se spala si se taie felii curatandu-le de cotor, apoi se mixeaza la blender sau cu un mixer vertical. Sucul rezultat se pune la fiert intr-un vas incapator cu fundul mai gros unde se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 2-3 ore in functie de consistenta dorita, apoi se adauga sare si zahar si se mai fierbe inca 10 minute. 
Ardei capia la blender reteta,

Preparare pasta de ardei pentru iarna retete,

Pasta de ardei capia cu rosii se pune fierbinte in borcane bine sterilizate si se acopera cu capace, se intorc borcanele cu capacele in jos pentru cinci minute apoi se intorc din nou cu capacele in sus. 
Pasta de ardei pentru iarna retete,


Pasta de ardei capia la borcan cu rosii reteta naturala pentru iarna retete bulion de tomate,

Bulion de ardei capia la borcan cu rosii reteta naturala pentru iarna retete pasta de tomate,

Borcanele se fierb timp de 10 minute intr-un vas cu apa calda pentru a tine mai bine peste iarna, iar cand s-au racit se depoziteaza in camara. Are un gust minunat, da culoare si aroma mancarurilor, este un preparat natural fara E-uri si conservanti care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie. 
Pasta de ardei cu rosii reteta naturala pentru iarna retete bulion suc de tomate concentrat,

1 septembrie 2017

Prajitura cu visine si bezea

Prajitura cu visine si bezea reteta,

O prajitura de casa interesanta atat la gust cat si la aspect este prajitura cu visine proaspete sau congelate si bezea. Reteta se prepara foarte simplu si usor si este compusa dintr-un blat de pandispan aromat si gustos si un strat de bezea amestecata cu visine, un adevarat tort festiv. Cum facem aceasta minunata prajitura urmareste reteta pas cu pas, ingredientele sunt necesare pentru o forma de tort rotunda 24cm cu peretii detasabili. 
Tort cu visine si bezea retete,

Ingrediente blat 
  • 2 oua mari 
  • 100g zahar
  • 100g faina
  • ½ plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de migdale 
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de sare

Ingrediente bezea
  • 6 albusuri de ou
  • 90g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • fulgi de cocos pentru ornat
  • 500g visine fara samburi

Mod de preparare
-visinele spalate si curatate de samburi se pun intr-o sita sa se scurga de zeama;
-separa ouale pentru prajitura albusuri de galbenusuri iar faina amestec-o cu praful de copt;
-imparte zaharul in doua parti si mixeaza cu o parte albusurile si cu cealalta galbenusurile, sa nu uiti sa pui cate un praf de sare in fiecare, iar uleiul, zaharul vanilat, esenta de migdale si coaja de lamaie rasa se amesteca in galbenusuri; 
-amesteca usor cele doua compozitii cu o furculita astfel incat compozitia finala sa ramana aerata, apoi incorporeaza treptat faina cernuta; 
Compozitie prajitura reteta,

-toarna compozitia blatului intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet, niveleaza frumos si coace la cuptor timp de 20 minute la foc potrivit; 
Preparare blat prajitura reteta,

-in acest timp prepara bezeaua, mixeaza albusurile proaspete si la temperatura camerei cu un praf de sare iar cand albusurile nu mai cad din castron adauga zaharul si mixeaza in continuare, picura treptat zeama de lamaie iar cand zaharul este dizolvat complet bezeaua este gata; 
Bezea din albusuri cu zahar reteta,

-scoate tava din cuptor si pune usor palma pe blat si daca nu mai este lipicios inseamna ca blatul este gata. Amesteca usor visinele scurse de zeama in bezea apoi toarna compozitia peste blatul prajiturii, niveleaza frumos si presara dupa gust deasupra fulgi de migdale sau cocos, acopera cu foaie de copt apoi da tava la cuptor pentru inca 10 minute, mai poti lasa 2 minute descoperita sa prinda foarte putina culoare. 
Bezea din albusuri cu visine reteta,

Preparare prajitura cu visine si bezea reteta,

Preparare prajitura tort cu visine si bezea reteta,

-lasa prajitura sa se raceasca bine, presara nuca de cocos deasupra si apoi o poti portiona si binenteles servi. Prajitura se pastreaza la rece si se taie cu un cutit subtire si bine ascutit. 

Prajitura cu visine si bezea, un desert de casa cu fructe pe care-l poti servi sub forma de tort sau ca o simpla prajitura, ceva dulce pufos si racoros de care te vei indragosti imediat. 
Pofta Buna! 
Prajitura de casa cu visine si bezea reteta,

Prajitura tort cu visine reteta,

Tort prajitura cu visine reteta,

Prajitura cu visine retete,

Prajitura pufoasa cu visine retete,

Prajitura pufoasa de casa cu fructe retete,