5 octombrie 2017

Dieta cu hrisca

Reteta Hrisca Cu Kefir Retete Diete De Detoxifiere Si Slabire


Hrisca cu kefir retete pentru sanatate,

Pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos include hrisca zilnic in alimentatie. Hrisca este o cereala cunoscuta la noi in tara in special in Moldova si Bucovina, de la hrişcă se mananca doar semintele care au o forma specifica triunghiulara, se consuma inmuiate sau fierte si sunt o sursa importanta de fibreproteine, vitamine si minerale. Boabele de hrisca se pot consuma intregi la diverse mancaruri cu hrisca gatite cum ar fi pilaf de hrisca, hrisca cu legume, hrisca cu lapte, mancare de hrisca sau sub forma de faina la diverse preparate din hrisca cum ar fi la clatite din hrisca, paste din hrisca, taitei din hrisca, sau ca agent de ingrosare la diverse sosuri, supe si ciorbe. 
Hrisca retete culinare,

Faina de hrisca retete culinare,

Hrisca cu kefir 
Hrisca in combinatie cu kefirul sunt foarte nutritive si contribuie la o buna functionare a organismului. Hrisca o poti consuma inmuiata in apa, lapte sau iaurt si servita simpla sau cu cereale si fructe. 
Cum se procedeaza, in 150-200ml kefir se amesteca 1 lingura cu varf hrisca macinata sau seminte intregi de hrisca, se pastreaza la rece peste noapte iar dimineata se consuma ca atare, nu se consuma nimic timp de 4 ore in afara de apa iar o cura tine 10-15 zile. 
Hrisca cu kefir si ghimbir retete culinare,

Dieta cu hrisca retete culinare,

Hrisca cu iaurt retete culinare,

In acest amestec se poate adauga dupa gust si putin ghimbir, miere de albine, seminte si mieji, fructe uscate. Imediat o sa apara senzatia de satietate si o sa dispara senzatia de foame pe durata lunga de timp, organismul o sa fie plin de energie si o sa dispara senzatia de oboseala si somnolenta
Daca se vrea o cura de slabire sanatoasa atunci se elimina din alimentatie orice sursa de zaharuri, grasimi, fainoase si alcool, se consuma alimente naturale bazate pe fructe si legume proaspete, multe lichide si miscare in aer liber. 
Pasat de hrisca retete culinare,

Faina de hrisca
Cum se face faina de hrisca. Intr-un blender se pun semintele de hrisca alese si se mixeaza dupa preferinta mai fin sau mai grosier. Faina de hrisca se pastreaza in pungi de hartie ca orice alta faina. Hrisca un aliment minune pentru sanatate! 
Cateva valori medii nutritionale, 100g hrisca naturala fara aditivi sau conservanti contine: valoare energetica 343kcal/1436kj, grasimi 3,4g din care acizi grasi saturati 0,7g, glucide 71,5g din care zaharuri 0g, fibre 10g, proteine 13,2g, sare 0,002g, sursa Solaris Plant SRL. 
Produse Solaris Plant 500g boabe de hrisca mei decorticat si grau spelta,

Seminte de hrisca reteta cu boabe de hrişcă,

Hrisca preparare reteta,

Uruiala de hrisca retete,

3 octombrie 2017

Burger de curcan retete burgeri de casa

Burger de curcan retete culinare,

Un fel de mancare mai usoara este urmatoarea reteta cu carne de curcan, un hamburger dietetic preparat rapid la gratar, grill sau pe aragaz intr-un vas teflonat fript fara grasime, servit dupa preferinta cu nelipsitii cartofi prajiti si salata de varza proaspata, iar dintre sosuri cu ketchup si maioneza. 
Daca ai pofta de gratar nu rata aceasta reteta gustoasa, ingredientele sunt pentru 6 burgeri
Burger retete culinare,

Ingrediente
  • 500g carne de curcan
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura pasta de ardei
  • ½ lingurita boia de ardei
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ ardei iute
  • 1 ou
  • chifle pentru servit
  • cartofi prajiti pentru garnitura  
  • salata de varza pentru garnitura  
  • maioneza si ketchup pentru servit

Mod de preparare
Cum facem simplu si usor burgeri de casa 
-toaca carnea de curcan, alege atat carne macra cat si din pielea mai groasa de la aripi, tartita si piept, pentru un burger gustos carnea trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea de carnati, adica 70% carne macra si 30% grasime, dar daca vrei un burger dietetic atunci alegi numai carne fara grasime, 
-toaca ceapa si ardeiul iute marunt, 
-separa oul albus de galbenus, albusul il pui peste carne iar din galbenus faci rapid putina maioneza de casa astfel: pune galbenusul intr-un castronel, adauga 1 varf de lingurita de sare, 1 lingurita de mustar si mixeaza bine, apoi incorporeaza treptat ulei pana la consistenta dorita, la final adaugi dupa gust putina zeama de lamaie, 
-amesteca carnea tocata cu albusul de ou, sare, piper, boia, pasta de ardei, ardeiul iute, ceapa rosie si putin ulei daca carnea este prea slaba, lasa compozita de hamburgeri la rece pentru 60 minute, 
Preparare carne burgeri retete culinare,

Compozitie burgeri retete culinare,

-inainte sa te apuci de gratar prepara putin ketchup de casa din pasta de tomate, apa, sare, zahar, piper, boia, dafin, cimbru, usturoi, fierbe compozitia cateva minute pana are consistenta unui sos si lasa-l sa se raceasca, 
-prepara si garnitura de catofi prajiti si salata de varza si taie fiecare chifla pe jumatate, 
-incinge un gratar sau un grill pe aragaz in bucatarie, modeleaza carnea sub forma rotunda ca niste chiftele de marimea chiflelor, carnea o presezi bine intre palme sa nu se desfaca pe gratar, 
Burgeri retete culinare hamburgeri,

-frige burgerii pe gratarul incins cate 2-3 minute pe ambele parti sau pana cand sunt facuti, 
Burgeri la gratar retete culinare,

Hamburgeri la gratar retete culinare,

-frige putin si chiflele pana prind putina culoare, 
Paine la gratar retete culinare,

Chifle la gratar retete culinare,

-unge fiecare chifla cu maioneza pe o parte si ketchup pe cealalta parte iar in mijloc pune chifteaua fierbinte, 
-peste chiftea mai poti pune dupa gust si rondele de ceapa si rosii, varza dulce taiata fideluta, oua ochiuri, felii de cascaval si diverse sosuri dupa preferinta, 
Pofta Buna! 
Hamburger de curcan retete culinare,

Hamburger retete culinare,

Burger de casa retete culinare,