27 ianuarie 2018

Carne de porc in sos curry

Carne de porc in sos curry retete culinare,

O mancare gustoasa pe baza de carne de porc si un sos de curry delicios este urmatoarea reteta de curry de porc preparat la tigaie, o reteta Indiana cu arome specifice care se gateste foarte simplu si usor si la noi in bucatarie. Pentru 4-5 portii avem nevoie de: 

-1 kg carne de porc slaba (pulpa, muschi)
-4 cepe
-80g unt
-2 linguri ulei de masline
-300g iaurt natural
-250ml apa sau supa
-2 linguri pasta de ardei
-20g curry
-3 lingurite cu varf usturoi granulat
-1/2 lingurita sare grunjoasa
-1/4 lingurita piper macinat
Curry de porc retete culinare,

Curry de porc retete culinare,

Mod de preparare
Carnea se spala si se taie cuburi iar ceapa se toaca dupa preferinta marunt sau fideluta. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul amestecat cu putin ulei, se adauga toata cantitatea de sare apoi se pune ceapa la calit
Ceapa calita in unt retete culinare,

Dupa 5 minute se presara usturoiul granulat si doua lingurite de curry, iar dupa ce se amesteca bine inca 5 minute pe foc se adauga carnea taiata cuburi mici sau mai mari. 
Carne de porc cu ceapa si curry retete culinare,

Carnea se perpeleste la tigaie doar cat sa i se inchida porii, dupa aproximativ 5 minute cand aceasta prinde putina culoare se opreste focul si se adauga celelalte ingrediente: iaurtul, pasta de ardei, curry si piper. 
Reteta carne de porc gatita in stil indian retete culinare,

Preparare curry de porc retete culinare,

Preparare porc in sos de curry retete culinare,

Se amesteca bine si se lasa tigaia la loc racoros acoperita cu capac timp de 60 minute sa prinda carnea gust. Dupa acest timp se adauga apa sau supa de legume si se fierbe la foc moderat timp de 30 minute, i se potriveste gustul de sare si piper si se serveste imediat simpla sau cu o garnitura de orez. Alte retete indiene: branza paneer
Pofta Buna! 
Preparare curry de porc la tigaie retete culinare,

Curry de porc la tigaie retete culinare,

Retete mancare porc in sos curry,

Curry de porc cu orez retete culinare,

25 ianuarie 2018

Placinta dobrogeana

Reteta Placinta De Casa Dobrogeana Cu Branza Si Iaurt Retete De Patiserie


Placinta dobrogeana retete culinare,

O reteta de placinta de casa foarte gustoasa si simplu de preparat este urmatoarea reteta romaneasca din zona Dobrogei, o placinta traditionala cu branza de oaie si smantana cu un gust foarte special. Pentru o tava de cuptor mare avem nevoie de urmatoarele ingrediente, eu o sa folosesc un cuptor electric turcesc in care poti face foarte usor atat diverse placinte deosebite cat si alte preparate pe baza de carne si legume. 
Placinta de casa retete culinare,

Pentru o tava mare 40/40 care la inceput pare enorma dar mancand din ea se micsoreaza vazand cu ochii: 
-1 pachet foi de placinta congelate
-500g branza telemea (branza uscata de oaie sau vaca)
-500g smantana sau iaurt gras
-6 oua de tara
-100ml ulei 
-2 linguri zahar tos 

Mod de preparare placinta dobrogeana
Se vor folosi foi de placinta de cumparat, foi de placinta congelate care se vor scoate din congelator cu o zi inainte si se pastreaza in frigider sa se dezghete in voie, iar cu 10 minute inainte de prepararea placintei se scot la temperatura camerei in bucatarie. 
La inceput se face umplutara pentru placinta din branza, oua si smantana, se bat bine 3 oua si se amesteca cu 250ml smantana apoi se adauga branza rasa si se amesteca bine compozitia pana cand aceasta se omogenizeaza. Tava de cuptor se tapeteaza cu hartie de copt in special daca avem o tava de aluminiu. 
Oua cu smantana retete culinare umplutura placinta,

Oua cu branza si iaurt retete culinare umplutura placinta,

Umplutura placinta retete culinare placinta cu branza si iaurt,

Se desfac foile de placinta, se pune o foaie de placinta pe blatul de lucru si se unge cu ulei iar deasupra se asaza alta foaie de placinta care se unge cu smantana. Se pun 2-3 linguri de umplutura si se intinde uniform apoi foile de placinta se ruleaza pana la capat sub forma de sul. 
Preparare suluri de placinta cu branza si iaurt retete culinare,

Suluri de placinta retete culinare,

Se procedeaza la fel cu toate foile de placinta, sulurile se asaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, sulurile se asaza dupa preferinta sub forma circulara sau drepte. Sulurile se ung cu ulei iar deasupra se pune smantana cu oua amestecate bine, se stropeste cu ulei si se coace la cuptorul foarte bine incins timp de 25-30 minute la 250 grade. 
Preparare placinta dobrogeana retete culinare,

Preparare placinta la tava cu branza si iuart retete culinare,

Cand placinta este gata se presara zahar tos deasupra si se acopera cu un prosop timp de 15 minute apoi se portioneaza si serveste atat calda cat si rece. 
Pofta Buna! 
Retete placinta reteta dobrogeana,

Placinta cu iaurt retete culinare,

Placinta romaneasca retete culinare,

Placinta cu branza retete culinare,

Placinta cu branza si iaurt retete culinare,