27 februarie 2018

Ghiveci de post cu ciuperci

Ghiveci de post cu ciuperci retete culinare,

Ce mancaruri cu legume mai gatim. O mancare gatita la cuptor cu un gust mai deosebit, o reteta de post foarte usor de preparat este urmatoarea reteta de ghiveci de legume cu ciuperci atat de gustos incat n-ai zice ca-i de post. 
Ghiveci retete culinare,

Ingrediente
-600 g mazare congelata 
-400 g fasole pastai congelata 
-300 g ciuperci champignon 
-50 ml ulei 
-2 catei de usturoi 
-3 morcovi 
-4 cepe 
-5 cartofi 
-1 borcan mare suc de rosii (800 ml) 
-500 ml apa 
-1 lingurita sare 
-1 lingurita boia de ardei dulce 
-2 foi de dafin 
-½ lingurita zahar, piper si ghimbir macinat 
-½ lingurita marar, patrunjel si leustean uscat 

Mod de preparare
Legumele se curata si se taie astfel: ceapa julien, morcovii rondele, cartofii in patru, ciupercile daca nu sunt exagerat de mari se lasa intregi. Se incinge putin ulei intr-o craticioara care merge bagata si la cuptor si se caleste timp de doua minute ceapa cu o lingurita de sare, se pun apoi morcovii si cartofii, iar dupa inca doua minute se pune mazarea si fasolea congelata. 
Se amesteca usor si se adauga sucul de rosii si toate condimentele si plantele aromatice, se pun ciupercile intregi, usturoiul taiat felii si se completeaza cu apa pana la nivelul legumelor, se tine pe aragaz pana cand mancarea incepe sa fiarba apoi se da la cuptor pentru 60 minute la foc potrivit (160-180 grade), pana cand mancarea scade si formeaza un sos tare gustos. In acest timp se amesteca de 1-2 ori iar la final i se potriveste gustul de sare si piper. 
Ghiveciul este o mancare des intalnita in bucataria romaneasca, se serveste cald cu paine de casa dar fiind un preparat de post merge foarte bine servit si rece. Alte mancaruri de post si aici
Pofta Buna!
Ghiveci de legume cu ciuperci retete culinare,


21 februarie 2018

Paste cu sos pesto de broccoli

Retete Penne Cu Pesto De Broccoli


Paste cu sos pesto de broccoli retete culinare,

Ce retete cu paste mai facem. O alegere excelenta pentru o cina gustoasa si foarte rapid de pregatit este urmatoarea reteta de mancare gata in maxim 15 minute si anume paste cu pesto de broccoliDaca esti in criza de timp sau vrei sa mananci ceva bun si sanatos atunci nu rata aceasta reteta de post plina de fibre, carbohidrati, vitamine si minerale, care o sa-ti redea intreaga energie pentru a doua zi. 

Pentru doua portii avem nevoie de: 200g paste fainoase (penne, spirale), 200g broccoli, 2 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, marar, patrunjel, busuioc, sare si piper macinat dupa gust. Sosul pesto se prepara rapid exact ca aici, pastele se fierb in apa suficienta cu putina sare un minut mai mult decat scrie pe ambalaj, apoi se clatesc sub jet de apa si se scurg. Se toarna sosul pesto peste paste si se amesteca, se lasa un minut si se amesteca din nou apoi se servesc imediat cat sunt calde. 
Pofta Buna! 
Retete de mancare,

Retete de paste,