7 martie 2018

Cea mai buna reteta cu avocado

Reteta Sos De Avocado Cu Usturoi O Minune Pentru Sanatate



Sos de avocado cu usturoi retete culinare,

Ce retete cu avocado mai facem. Cea mai importanta masa a zilei este cea de dimineata cand este voie sa cansumi calorii mai multe, iar o idee pentru un mic dejun sanatos este avocado

De ce sa consumi avocado, in afara de faptul ca este foarte gustos si delicios, se prepara repede si usor si merge combinat cu multe fructe, legume, branzeturi si cereale …are beneficii nutritionale imense si este nelipsit dintr-o alimentatie sanatoasa, este hranitor si contine multe fibre, proteine, vitamine, minerale, grasimi bune, reduce colesterolul si riscul cardiovascular, consumat cu moderatie este foarte util in nelipsitele diete de slabit, etc. 
Avocado retete culinare,

Sunt multe de spus despre acest fruct complex, dar cum preparam acest fruct minune sub forma de sos crema sau o alta reteta de guacamole si ce ingrediente ne trebuiesc: 
-1 avocado mare 
-2 catei de usturoi romanesc 
-1 lingura ulei de masline extravirgin 
-2 lingurite zeama de lamaie 
-¼ lingurita sare de mare 
-paine prajita pentru servit 
Avocado fruct retete,

Mod de preparare 
Un avocado bun pentru sos este acela care este moale, trebuie sa fie bine copt astfel incat sa poti apasa cu degetul in el, cum se face sosul de avocado cu usturoi urmareste reteta pas cu pas, il poti prepara manual sau poti folosi un blender: 
Avocado retete culinare,

-avocado se spala, se sterge cu un prosop apoi se taie pe jumatate si i se indeparteaza samburele, i se curata miezul cu o lingurita de pe coaja si se paseaza bine cu o furculita, 
-usturoiul se curata de coaja, se zdrobeste si se procedeaza ca la mujdei, se freaca cu putina sare si se adauga treptat cate putin ulei pana devine o pasta cu aspect de maioneza, 
-se amesteca bine pasta de avocado cu crema de usturoi si se picura dupa gust zeama de lamaie, la final se gusta si se potriveste gustul de sare, 
Guacamole retete culinare,

-se serveste pe felii de paine prajita sub forma de toast cu avocado, sau merge cu crackers servit ca pe o gustare sau aperitiv, am gasit la kaufland niste biscuiti super iar unsi cu acest preparat din avocado orice comentariu este de prisos. O alta reteta cu avocado: sos guacamolePofta Buna! 
Grau intreg crackers,

Crackers Kaufland Constanta,

Krackers cu sos de avocado retete culinare,

Retete cu avocado,

3 martie 2018

Cartofi manastiresti de post

Retete De Post Reteta Cartofi Manastiresti



Cartofi manastiresti de post retete culinare,

Ce mai gatim in timpul postului. Un fel de mancare gustos preparat in stil bisericesc si taranesc foarte usor de preparat si la noi acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de cartofi manastiresti serviti cu mamaliga si mujdei de usturoi. Pentru 2 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente 
Cartofi taranesti de post retete culinare,

-8 cartofi potriviti ca marime
-3 cepe mari
-½ lingurita sare grunjoasa
-100 ml ulei pentru prajit

-1 capatana de usturoi mare
-25 ml ulei pentru mujdei
-1 lingurita otet pentru mujdei
-½ lingurita de sare pentru mujdei
-50 ml apa pentru mujdei

-1 cana malai pentru mamaliga
-3 cani apa pentru mamaliga
-½ lingurita sare pentru mamaliga 

Mod de preparare
-cartofii se spala bine sub jet de apa, se pun intr-o cratita cu apa si sare sa fiarba in coaja. Dupa ce au fiert se lasa putin sa se raceasca iar cand nu mai frig asa tare se curata de coaja si se taie cuburi. 
-usturoiul se curata si se zdrobeste, apoi se freaca la inceput cu sare apoi si cu ulei pana cand se obtine deliciosul mujdei de usturoi. Se picura putin otet si se diluiaza cu apa pana la consistenta dorita. 
-pentru mamaliga se pune apa cu sare la fiert iar cand apa clocoteste se pune malaiul in ploaie sa nu faca cocoloase. Se amesteca bine, se acopera cu capac si se lasa timp de 15-20 minute sa fiarba la foc mediu. La final se descopera si se amesteca bine, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. 

-ceapa se curata, se spala si se taie dupa preferinta marunt sau julien. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se pune ceapa sa se caleasca usor, se adauga putina sare iar dupa 2-3 minute cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pun cartofii taiati cuburi si se amesteca periodic pana cand cartofii prind culoare si incep sa se rumeneasca. 
-se scot cartofii cand sunt gata cu o paleta impreuna cu ceapa caramelizata si se servesc imediat cat sunt calzi, se pot manca cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda, sau castraveti murati la fel ca la manastire. Binenteles ca merg si cu paine de casa alaturi cu orice ne place. 
Cartofi manastiresti de post, o reteta simpla romaneasca cu gust bun foarte potrivita pentru zilele din Postul Mare. O alta reteta si aici
Pofta Buna! 
Preparare cartofi manastiresti de post retete culinare,

Retete de post,

Cartofi prajiti cu ceapa caramelizata retete culinare,