19 martie 2018

Cornuri cu gem de post

Retete De Post Reteta Cornuri Umplute Cu Nuci Si Gem


Cornuri cu gem de post retete culinare,

Ce retete de dulciuri si deserturi mai facem in timpul postului. O reteta de patiserie facuta foarte usor si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de cornuri cu gem si anume cornuri umplute cu gem si nuca. Pentru 16 cornuri sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-pentru aluat: 1,5 cana faina, 20g drojdie, 1 cana apa, 2 linguri ulei, 1 varf lingurita sare, 1 lingurita zahar. 
-pentru umplutura: ½ borcan gem de afine, miez de nuca. 
Cornuri de post retete culinare,

Mod de preparare 
Pentru inceput se face un aluat dospit de post identic cu aluatul de scovergi sau de paine. Cum se procedeaza, se dizolva intai drojdia frecand-o cu zahar apoi se pune intr-un castron cu apa calduta, sare si ulei. Se amesteca bine si se incorporeaza treptat faina, faina se pune cat cuprinde adica pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. 

Se lasa la crescut timp de 20 minute la loc calduros apoi se imparte coca in doua parti egale din care se modeleaza cate o bila, fiecare bila se intinde cu vergeaua si se procedeaza ca la cornulete, se taie fiecare foaie in 8 raze pe care se pune cate 2 lingurite de gem si bucati de nuca, se ruleaza sub forma de corn si se lasa la crescut timp de 10 minute asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Dupa acest timp se dau la cuptor pentru 20-25 minute la 250 grade, se scot din cuptor cand sunt gata si se ung imediat cat sunt fierbinti cu miere de albine. Se servesc imediat cat sunt calde dar sunt foarte bune si a doua zi. 
Pofta Buna! 
Cornuri pufoase retete culinare,

Retete cornuri umplute de post,

Cornuri cu nuca si gem retete culinare,

Cornuri umplute retete culinare,

18 martie 2018

Paste cu pesmet

Retete Cu Paste Reteta Spaghete Cu Pesmet Si Zahar

Paste cu pesmet si zahar retete culinare,

Ceva dulce si bun, gustos si aromat, este urmatoarea reteta cu paste fainoase si anume paste cu pesmet si zahar, un desert rapid si satios care se prepara foarte simplu in doar 15 minute. Daca nu sti ce retete cu paste sa mai faci incearca aceasta reteta, ingredientele sunt suficiente pentru 2-3 portii 

-250 g paste fainoase (spaghete, spirale, taitei
-250 g pesmet 
-2 lingura ulei 
-3 linguri zahar tos 
-½ lingurita sare 

Mod de preparare
Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform prospectului de pe ambalaj, cele mai bune sunt spaghetele. In acelasi timp se prepara pesmetul, se incinge putin ulei intr-o tigaie si se adauga pesmetul amestecand continuu pe foc pana cand pesmetul este prajit dar nu ars (maxim 5 minute). Se clatesc pastele sub jet de apa calda, se scurg si se amesteca cu mult pesmet, se pun in farfurii si se servesc cu zahar presarat deasupra. 
Pofta Buna! 
Retete cu paste,

Spirale cu pesmet si zahar retete culinare,

Spaghete cu pesmet si zahar retete culinare,