15 aprilie 2018

Placinta cu ardei ceapa si ciuperci

Reteta Placinta De Post Cu Ceapa Ardei Si Ciuperci Retete Placinte De Casa Cu Foi De Cumparat


Placinta cu ceapa si ciuperci retete culinare,

Ce retete de placinte de post mai facem. O placinta de casa foarte gustoasa, aromata si satioasa este urmatoarea reteta de placinta de post cu ceapa, ardei si ciuperci. Pentru o tava dreptunghiulara avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-12 foi de placinta congelate 
-4 cepe normale 
-1 ardei capia rosu 
-500g ciuperci champignon 
-5 linguri ulei 
-sare si piper macinat dupa gust 

Mod de preparare placinta de casa
-foile de placinta se scot din congelator cu o zi inainte si se pastreaza la frigider, iar cand se prepara placinta atunci se scot din frigider, 
-legumele se spala si se taie astfel: ceapa julien, ardeiul cubulete, ciupercile bucati, 
-se pregateste o tava de cuptor cu diametrul de 20/30 cm, 
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se calesc legumele cateva minute, la inceput se pune ceapa cu putina sare pana isi schimba culoarea, apoi se pune ardeiul iar la final se pun ciupercile, se opreste focul cand zeama ciupercilor a scazut si se potriveste gustul de sare si piper, 
-se intind foile de placinta stropite cu ulei intre ele in grupuri de cate patru, se pune deasupra cate trei linguri de umplutura si se intinde frumos pe toata suprafata, 
Preparare placinta cu ceapa si ciuperci retete culinare,

-fiecare grup format din patru foi de placinta se ruleaza din ambele capete simultan sub forma de sul dublu si se asaza in tava de cuptor, 
-cand tava este plina se stropesc cu putin ulei sulurile de placinta si se dau la cuptor pentru 30 minute la 220 grade, 
-cand placinta este frumos rumenita se serveste imediat cat este calda dar mult mai buna este rece.  
Pofta Buna! 
Placinta de post retete culinare,

Placinta de casa retete culinare,

9 aprilie 2018

Cea mai buna friptura de miel

Reteta Friptura De Miel La Cuptor Retete Mancaruri Pentru Masa De Pasti


Friptura de miel reteta,

O friptura simpla si rapida pentru masa de Paști este urmatoarea reteta de friptura cu carne de miel la cuptor, o friptura moale si aromata care ti se topeste in gura si pe care numai la noi la români o poti manca. Se stie ca cel mai bun miel este mielul dobrogean care este mai dulce si nu miroase atat de tare a oaie. 
La noi la romani masa traditionala de Pasti este alcatuita din cateva preparate din miel simple si foarte gustoase: ciorba de miel sau bors de miel, drob de miel, friptura de miel, nelipsitele oua rosii care reprezinta simbolul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, iar dintre dulciuri se serveste pasca si cozonac, ambele preparate cu diverse umpluturi si arome. 
Friptura de miel la tava reteta,

Cum se face friptura de miel tanar gustoasa pentru masa de Paste si nu numai urmareste reteta mea, pentru o tava de friptura cu carne de miel este nevoie de urmatoarele ingrediente.

Ingrediente friptura de miel 

-1 pulpa de miel 
-2 coaste de miel 
-6 fire usturoi verde 
-6 catei de usturoi 
-50g sunculita afumata 
-250ml vin alb demisec 
-200ml apa 
-1 lingura ulei 
-1 lingurita sare grumjoasa
-½ lingurita busuioc, cimbru, boia, coriandru si piper rosu 

Mod de preparare friptura de miel la cuptor

-carnea de miel se spala cu apa rece si se lasa la scurs, apoi pulpa se impaneaza cu feliute de sunculita afumata si catei de usturoi, 
-pulpa se poate pune dupa preferinta intreaga sau portionata in bucati de trei degete grosime, 
-fiecare bucata de carne de miel se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru, busuioc, coriandru, boia de ardei dulce si se asaza intr-o tava unsa cu ulei, 
-se adauga o cana de apa, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute la 220 grade celsius, 
-in acest timp din usturoiul verde se fac cateva coronite impletite simbolizand coroana de spini pusa in batjocura de catre soldatii romani lui Iisus in timpul rastignirii, 
-dupa 20 minute se scoate tava din cuptor si se descopera friptura, se intoarce carnea si se stropeste cu vin, se pun coronitele de usturoi de jur imprejur si se da la cuptor pentru inca 20 minute, 
-cand friptura este frumos rumenita se scoate din cuptor si se pastreaza pana la masa de Paşti cand se incalzeste si se serveste cu diverse salate de sezon. Sa aveti o masa binecuvantata de Pasti, Hristos a Inviat! 
Alte retete traditionale romanesti, retete cu miel: bors de mieldrob de miel in prapurefriptura de miel la ceaun, friptura de miel la cuptor, stufat de miel, tocanita de mielpregatirea mielului de PastiPofta Buna! 
Friptura de miel la cuptor reteta,

Cateva traditii, obiceiuri si ritualuri de Pasti 

-in ziua de Pasti nu se face mancare, mancarea se face in Saptamana Mare in afara de Vinerea Mare cand iar nu se gateste nimic. Ouale se vopsesc joia din Saptamana Mare atunci cand Iisus este pe cruce, iar celelalte mancaruri se pot face sambata ca sa fie cat mai proaspete. Cozonacii se pot face si ei tot joi, 
-in prima si a doua zi de Pasti dimineata este bine sa te speli cu apa in care ai pus un ou rosu, aceasta apa este numita si apa neinceputa sau apa noua si te ajuta sa fii mai sanatos, mai tanar si frumos pe tot parcursul anului, 
-pe nemancate se ia in fiecare dimineata Pasti care se prepara foarte simplu, intr-o ceasca se pune anafura luata de la biserica in noaptea de Inviere si se stropeste cu vin rosu, este asemanator cu pastele primit cand te impartasesti, 
-masa de Pasti se incepe cu ciocnirea oualelor rosii rostind binecunoscuta formula Hristos a Inviat! si Adevarat a Inviat!,
-in prima saptamana dupa Pasti numita si Saptamana Luminata pana dupa Izvorul Tamaduirii nu se spala rufe, iar pana la Inaltare care este la 40 zile nu se spala in fiecare joi, ziua in care Iisus a fost rastignit.