23 iunie 2018

Sprot sarat marinat

Retete Aperitive Cu Peste Reteta Sprot Sarat Marinat


Sprot sarat marinat retete culinare,

Un aperitiv din peste gustos si foarte usor de preparat este urmatoarea reteta cu sprot sarat si anume sprot sarat marinat care este gata in doar 10 minute. Reteta este foarte simpla, iar urmatoarele ingrediente clasice le mai poti ajusta dupa gustul propriu. 
Sprot sarat retete culinare,

-500 g șprot sarat 
-4 cepe mari 
-150 ml otet 
-100 ml apa 
-1 lingura ulei 
-½ lingurita boia de ardei dulce 
-½ lingurita boia de ardei iute 
-1 lingurita piper boabe 
-1 foaie de dafin 
Sprot sarat marinat la borcan retete culinare,

Peste sarat marinat retete culinare,

Mod de preparare
Modul de preparare este foarte simplu, pestele sarat se pune intr-un castron si se adauga peste el ulei, boia, dafin si piper. Sprotul se clateste inainte cu apa rece si i se curata capul daca este prea sarat si prea mare, daca este mic se lasa intreg. Ceapa se curata si se taie solzi, se pune intr-un castron si se stropeste cu otet, se freaca intre degete pana cand ceapa este desfacuta in solzisori si se inmoaie putin. Se adauga si ceapa cu tot cu otet in castronul cu peste si se amesteca usor, se adauga apa si se gusta din zeama ca sa nu fie exagerat de acra. 
Peste sarat retete culinare,

Ceapa taiata solzi retete culinare,

Preparare sprot sarat marinat retete culinare,

Se lasa in castron si se acopera sau se pune in borcane si se mai completeaza cu apa si otet daca mai este nevoie astfel incat pestele sa fie in zeama dar nu exagerat de multa. Se pastreaza la rece cateva ore bune inainte sa fie servit dar cel mai bun este incepand cu a  doua zi cand gustul este desavarsit, iar din ce sta este si mai bun. 
Este o gustare si un aperitiv rece, un aperitiv cu peste excelent pentru orice masa festiva sau de weekend alaturi de familie, este un peste marinat preparat fara fierbere care o sa-ti placa imediat. Alte retete de peste si preparate din peste si aici
Pofta Buna! 
Sprot sarat marinat retete culinare,

Sprot marinat la borcan retete culinare,

20 iunie 2018

Paste cu vinete si rosii

Retete De Post Reteta Mancare De Paste Cu Legume La Tigaie



Paste cu vinete si rosii retete culinare,

O reteta de mancare rapida si simplu de preparat este urmatoarea reteta cu paste si legume si anume paste cu vinete si rosii gatite foarte rapid la tigaie. Pentru 3-4 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-250 g paste fainoase (penne, spirale
-1 cutie rosii in bulion (400g) 
-2 vinete (600-700g) 
-3 catei de usturoi 
-5 linguri ulei 
-3 ardei iuti 
-150 ml apa 
-½ lingurita zahar, cimbru si oregano 
-½ lingurita sare, boia, chilli si piper 
Paste cu vinete si rosii la tigaie retete culinare,

Mod de preparare 
Cum facem paste cu legume. In primul rand ne ocupam de paste si vinete, urmareste reteta pas cu pas
-pune apa suficienta sa fiarba in care ai pus si jumatate lingurita de sare, cand apa fierbe pune pastele si lasa-le sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj, apoi clateste-le intr-o sita sub jet de apa rece si lasa-le la scurs, 
-pune apa suficienta sa fiarba cu jumatate lingurita de sare, iar cand apa incepe sa fiarba opreste focul si pune vinetele curatate de cotor si taiate pe jumatate, acopera vasul cu capac si lasa-le timp de 10 minute, apoi scurge-le de zeama si taie-le pe lung in 2-3 felii apoi cuburi, 
-curata ardeiul iute de cotor, taie-l pe jumatate si curata-l de seminte, 
-curata usturoiul de coaja si toaca-l marunt, 
-paseaza rosiile din conserva cu o furculita, 
-incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste timp de 2 minute ciusca iute
Ardei iute la tigaie retete culinare,

-scoate ciusca pe o farfurie si pune vinetele taiate cuburi, amesteca-le periodic pana cand prind culoare si minunatul gust de prajit
Vinete prajite la tigaie retete culinare,

-dupa 5 minute pune usturoiul tocat marunt si amesteca, 
Vinete cu usturoi la tigaie retete culinare,

-dupa inca 2 minute pune rosiile pasate si putina apa cat sa spalam vasul in care le-am pasat, 
Vinete cu rosii la tigaie retete culinare,

-condimenteaza dupa gust cu sare, zahar, piper, chilli, boia, cimbru, oregano si amesteca bine, 
Preparare mancare de vinete retete culinare,

-pune pastele si ciusca prajita, amesteca usor iar dupa inca doua minute opreste focul, 
Preparare paste cu legume la tigaie retete culinare,

-serveste pastele imediat cat timp sunt calde dar sunt la fel de bune si dupa ce s-au racit. 
Alte retete cu paste si retete cu vinete: paste cu broccoli, paste cu chiftele, pui gorgonzolapaste cu pesmetpaste cu pui, paste cu rosii, paste cu ciuperci, salata de vinete, zacusca de vinetevinete conservate
Pofta Buna! 
Paste cu legume la tigaie retete culinare,

Paste cu legume retete culinare

Paste retete culinare,