7 septembrie 2018

Pulpe de rata marinate la cuptor

Retete Friptura Din Carne De Rata Marinata Cu Sos De Prune La Cuptor


Pulpe de rata marinate la cuptor reteta,

O friptura gustoasa preparata la cuptor este urmatoarea reteta cu carne de rață si prune si anume pulpe de rata cu sos de prune la cuptor. Se prepara simplu si usor iar gustul este minunat, daca-ti plac mancarurile dulci incearca aceasta reteta rapida. 
Pulpe de rata cu sos de prune la cuptor reteta,

Friptura de rata reteta,

Ingrediente friptura de rata
-carne de rata (pulpe, aripi, piept) 
-400ml sos de prune 
-2 linguri untura de rata 
-150ml apa sau supa 

Mod de preparare friptura de rata cu sos de prune
In primul rand se prepara un sos de prune, o reteta de sos de prune reusita este aici, este un sos atat de bun incat il poti manca si pe paine. Cand sosul este gata se pregateste carnea de rata, se parlesc bine bucatile de carne la flacara aragazului apoi se ung bine cu sosul de prune, se pun intr-o punga alimentara sau untr-un castron acoperit cu o punga unde se lasa minim 6 ore la rece, eu le-am tinut pana a doua zi, adica 24 ore. 
Pulpe de rata marinate reteta,

Dupa ce au stat la marinat suficient se scot din punga si se asaza cu pielea in sus intr-o tava de cuptor unsa cu untura de rata, se picura putina apa si se mai unge carnea la exterior cu sos de prune
Friptura de rata la cuptor preparare reteta,

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 60 minute la 200 grade celsius, asa arata friptura dupa 60 minute. 
Carne de rata la cuptor reteta,

Dupa acest timp se descopera tava, se stropeste carnea cu sosul din tava, se ung iar cu sos de prune si se dau iar la cuptor pentru inca 15 minute, asa arata cand sunt gata. 
Friptura de rata la cuptor reteta,

Cand sunt gata se scot pe farfurii si se servesc alaturi cu sos de prune. Friptura de rata, o friptura de rata la cuptor cu un gust deosebit iar marinata si servita cu sos de prune este extraordinara, aromata, parfumata, dulce. Alte retete cu rata si aici, retete de fripturi aici sau retete cu prune aiciPofta Buna! 
Rata cu prune la cuptor reteta,

Friptura de rata la cuptor reteta,

Friptura de rata cu sos de prune la cuptor reteta,

6 septembrie 2018

Inghetata Casata de casa


Inghetata Casata de casa retete culinare,

Gusturi traditionale romanesti. O inghetata de casa gustoasa, aromata si parfumata este urmatoarea reteta de inghetata cu ciocolata si vanilie si anume Inghetata Casata. Este o inghetata naturala foarte simplu si usor de preparat, iar pentru reusita ei recomand folosirea produselor de tara, ma refer la oua si lapte. Este un desert dulce si racoros foarte indragit de toata lumea care pe langa ca-i bun mai tine si de foame si este satios. 
Inghetata casata retete culinare,

Casata retete culinare,

Pentru un vas de 2,5 l de inghetata sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-pentru inghetata de ciocolata: 1 l lapte de oaie proaspat, 8 oua proaspete de tara, 8 linguri de zahar, 4 linguri de cacao; 
-pentru inghetata de vanilie: 1 l lapte proaspat de oaie, 8 oua de tara proaspete, 8 linguri de zahar, 4 pliculete zahar vanilat; 
-miez de nuca si ciocolata rasa pentru ornat, 1 lingura nuca de cocos pentru compozitia de vanilie optional, iar ca sa iasa mai pufoasasa se mai adauga si cateva linguri de smantana sau frisca din smantana in ambele compozitii. 

Mod de preparare
In functie de gustul fiecaruia in ingredientele de mai sus enumerate se mai adauga zahar, cacao si vanilie. Cum se procedeaza, laptele se fierbe si se raceste. Se prepara intai compozitia inghetatei de ciocolata, se bat bine ouale cu cantitatea de zahar pana cand zaharul este complet dizolvat, apoi se adauga cacao si smantana sau frisca daca se foloseste, la final se adauga treptat laptele rece. Se gusta compozitia si se mai adauga zahar si cacao daca mai este nevoie. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand compozitia se leaga si se ingroasa. 
Preparare inghetata de ciocolata retete culinare,

Nu se fierbe compozitia ca se taie iar daca nu avem destula experienta sau avem dubii ca n-o sa ne reuseasca compozitia pe foc atunci o punem la bain marie. Cand compozitia are consistenta si seamana cu o ciulama se pune cu tot cu vas in apa rece la racit, iar cand este rece se toarna in forma de inghetata si se da la congelator pentru 2 ore. Eu am folosit un vas de inghetata de cumparat de 2,5 l. 
Montare inghetata de ciocolata retete culinare,

Dupa acest timp se prepara compozitia inghetatei de vanilie, se bat bine ouale cu cantitatea de zahar tos si zahar vanilat, apoi se pune smantana sau frisca daca se foloseste si treptat laptele, dupa preferinta se poate adauga si nuca de cocos. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand compozitia este la fel ca cea de ciocolata bine legata si ingrosata, apoi se raceste. 
Preparare inghetata de vanilie retete culinare,

Se scoate vasul cu inghetata din congelator, aceasta o sa fie semi inghetata, se presara un strat de miez de nuca faramitat si ciocolata rasa, apoi se toarna usor compozitia inghetatei de vanilie pe toata suprafata. 
Montare inghetata de vanilie retete culinare,

Se da la congelator pentru 5-6 ore bune sau pana a doua zi. Inainte de servire inghetata se scoate de la rece si se lasa aproximativ 20 minute la temperatura camerei ca sa se poata taia mai usor, se orneaza cu mieji de nuca si ciocolata rasa si se portioneaza, merge servita si cu ciocolata alba cu cocos. 
Inghetata de casa retete culinare,


Inghetata Casata cu vanilie si ciocolata retete culinare,

Inghetata naturala de casa retete culinare,

Inghetata Casata, o inghetata asortata cu vanilie si ciocolata si mieji de nuca, un desert racoros si atat de bun ca nu te mai saturi mancand. Merge servit si cu inghetata de capsuni, sau fructe proaspete sau confiate. Alte retete de inghetata sau ice cream cum spun americanii si aici
Pofta buna!
Inghetata asortata retete culinare,

Inghetata de ciocolata vanilie si capsuni retete culinare,

Inghetata retete culinare,