11 septembrie 2018

Salata cu avocado


Salata cu avocado retete culinare,

O salata de post naturala, gustoasa, satioasa si energizanta, foarte simplu si rapid de preparat este urmatoarea reteta cu avocado si legume si anume salata de rosii cu castraveti si avocado. Alaturi de aceste trei ingrediente principale se mai pun rondele de ceapa, mieji de nuca faramitati, ulei de masline si zeama de lamaie, toate la un loc vor completa salata si o vor transforma intr-un preparat complex din punct de vedere caloric si proteic. 

Pentru un bol mare de salata (2 portii) sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-un avocado mare 
-o ceapa rosie sau galbena mica 
-doua rosii de gradina mari 
-doi castraveti cornison mici 
-zeama de la o lamaie mica 
-doua linguri ulei de masline extravirgin 
-un praf de sare si piper macinat 
-3 linguri mieji de nuci faramitati grosier 
-verdeata proaspata dupa gust (patrunjel, coriandru) 
Rosii de gradina romanesti retete culinare,

Mod de preparare
Salata este gata in zece minute. Se alege un avocado dupa preferinta mai bine copt sau mai putin copt, mie imi place sa fie bine copt. Toate legumele se spala bine sub jet de apa rece si apoi se taie, castravetii se curata de coaja si se taie rondele sau feliute, ceapa se curata si se taie rondele sau julien, rosiile se taie feliute, verdeata se toaca marunt, iar avocado se taie cuburi. 

Se pun toate intr-un bol si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline, se adauga miezul de nuca, un praf de sare si piper dupa gust si se amesteca usor ca sa li se amestece aromele. Se serveste imediat fiind o salata fresh bogata in vitamine, minerale si proteine, tine de foame si este o salata sanatoasa binevenita oricand intr-o alimentatie sanatoasa, in diete si cure, sau cand vrei sa mananci sanatosAlte retete de salate si aici, sau retete cu avocado aici.
Pofta Buna!
Salata de rosii cu avocado si castraveti retete culinare,

10 septembrie 2018

Pastrav prajit in crusta de pesmet


Pastrav prajit in crusta de pesmet retete culinare,

O reteta de peste prajit rapid la tigaie cu o crusta crocanta si foarte gustoasa, este urmatoarea reteta cu pastrav si anume pastrav prajit in crusta de pesmet. Este un preparat din peste foarte simplu de facut, care o sa te incante imediat cu gustul sau deosebit, este o mancare cu peste sanatoasa si delicioasa. 

Ingrediente
-1-2 pastravi 
-ulei pentru prajit 
-faina si pesmet pentru crusta 

Mod de preparare
Pestele curatat de solzi, intestine si branhii si spalat sub jet de apa rece se scurge bine de apa si se portioneaza in 2-3 bucati fiecare peste, sau daca pestele incape intreg in tigaie atunci se poate lasa si intreg. Se pune foarte putina sare in interiorul pestelui si se pastreaza la rece 15 minute, timp in care se pregatesc celelalte componente. In acest timp se poate pune apa la fiert pentru o mamaliguta si se poate face si un mujdei de usturoi.

Intr-un castron se amesteca faina si pesmet in proportii de 2:1, plus o lingurita de sare. Se incinge ulei suficient intr-o tigaie incapatoare. Se scoate pestele de la rece si se trece pe rand fiecare bucata de peste prin amestecul de faina si pesmet, apoi se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Se prajesc cate 3-4 minute pe o parte apoi se intorc cu grija si pe cealalta parte, iar cand este frumos rumenit se scoate pe farfurii si se serveste cu mamaliguta calda, mujdei de usturoi, zeama de lamaie, sau diverse salate dupa gust. 

Alte retete de peste si aici sau retete cu pastrav aici. Mai poti incearca si reteta taraneasca de pastrav prajit in crusta de malai, reteta este aici
Pofta Buna!
Peste pastrav prajit retete culinare,

Peste prajit in crusta de pesmet retete culinare,