12 octombrie 2018

Pastrama cu tulburel

Retete Pastrama La Ceaun Cu Mamamliguta Si Tulburel Reteta De Casa


Pastrama cu tulburel reteta,

Retete culinare mancare romaneasca rapida gatita pas cu pas cu poze. O friptura cu carne de porc aromata si tare gustoasa este urmatoarea reteta cu pastrama si anume pastrama de porc la ceaun servita cu mujdei si mamaliguta si bineinteles cu un pahar de tulburel care merge ca uns langa aceasta friptura de porc minunata. Cum se face pastrama de casa, o reteta simpla si usoara este aici
Retete mancare romaneasca,

Pastrama la ceaun reteta,

Ingrediente pentru 3-4 portii de pastrama la ceaun 
-1kg pastrama (porc, oaie, capra) 
-1 lingura untura de porc
-50ml vin alb demisec 
-mamaliguta pentru servit 
-mujdei pentru servit (obtional) 
-tulburel rece servit ca bautura  

Mod de preparare pastrama cu tulburel
Daca inca n-ai mancat pastrama cu tulburel te rog sa incerci imediat aceasta reteta romaneasca pana cand nu fierbe de tot mustul si se transforma in vin. Cum se procedeaza, pentru inceput se pregatesc ingredientele si anume, se pune un ceaun pe foc iar pastrama (pastrami) se portioneaza in bucati potrivit de mari. 
Pastrama de porc reteta,

Pastrama reteta,

Cand ceaunul este bine incins se pune untura, apoi se adauga pastrama care se inabusa bine acoperind ceaunul cu un capac timp de 15-20 minute. 
Pastrama la ceaun preparare reteta,

Pastrama inabusita reteta,

In acest timp se stropeste pastrama si cu putin vin alb care o sa-i dea un plus de aroma si o s-o fragezeasca. La final se lasa 2-3 minute si fara capac ca sa prinda culoare, o poti face dupa gustul tau mai rumenita sau mai putin rumenita. 
Pastrama la ceaun se serveste ca orice friptura de porc cu mamaliguta calda, mujdei de usturoi, muraturi sau castraveti murati si bineinteles un pahar de tulburel rece care o sa-i puna capac mancarii si o sa ajute si la digestie. 
Alte retete de pastrama si aici sau retete de fripturi aici, retete de mamaliga aiciPofta Buna!
Pastrama de porc inabusita la ceaun reteta,

Friptura de porc reteta,

Pastrama cu mamaliguta reteta,

Pastrama prajita cu mamaliguta reteta,

9 octombrie 2018

Peste cu legume la aburi


Pastrav cu legume la aburi retete culinare,

Cum se face peste si legume la aburi. O reteta cu peste chefal si multe legume este urmatoarea reteta in vas zepter si anume peste cu legume la aburi. Este o mancare sanatoasa si preparata corect isi pastreaza toate aromele si gusturile, ideala in cure si diete pentru sanatate
Legume la aburi retete culinare,

Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-2 pesti (chefal, salau
-4 morcovi baby 
-2 cepe mici 
-2 ciuperci champignon 
-4 crengute broccoli 
-1 stiulete de porumb dulce 
-2 sfecla rosie 
-1 lamaie mare 
-2 catei de usturoi 
-1 lingura ulei de masline extravirgin 
-½ lingurita sare de mare 
-1 crenguta de cimbru 

Mod de preparare
Pestele se curata de solzi, intestine si branhii, se lasa intreg sau i se taie capul, apoi i se taie aripioarele si se spala bine sub jet de apa rece. Se presara putina sare atat la interior cat si la exterior si se pastreaza la rece timp de 15 minute, timp in care se pregatesc legumele. Daca suntem in criza de timp putem foarte bine folosi si legume congelate. 
Retete cu pastrav,

Se aleg legume de preferinta mai mici pentru a se lasa intregi. Se curata toate legumele si se lasa intregi, numai stiuletele de porumb se taie pe jumatate, apoi se spala sub jet de apa rece si se asaza in vasul pentru gatit la aburi. Se pune si pestele printre legume, se completeaza cu apa vasul de jos si se da foc la aragaz. Se pun in vasul cu peste si legume cateva plante aromatice dupa gust, se acopera vasul cu capac si se fierb la aburi la foc mediu timp de 20 minute. 
Retete la aburi,

Peste cu legume la aburi retete culinare,

Atat pestele cat si legumele se servesc calde cu zeama de lamaie. Se asaza pe farfurii cate un peste, legume din fiecare, o bucata de porumb si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Alte retete si preparate din peste si aici sau retete la aburi aici
Pofta Buna!