29 octombrie 2018

Friptura de pui cu cartofi taranesti

Retete Mancaruri Taranesti Romanesti Reteta Cu Pui Si Cartofi


Friptura de pui cu cartofi taranesti reteta,

O reteta de mancare romaneasca gustoasa si usor de preparat este urmatorul fel de mancare cu carne de pui si cartofi care o sa te incante cu gustul bun si delicios si anume pui cu cartofi taranesti. Reteta este simpla, cartofii vor fi preparati la tigaie iar carnea de pui va fi preparata la cuptor. Cum se face reteta de pui cu cartofi urmareste reteta mea. 
Fripturi retete culinare,

Ingrediente cartofi taranesti 
-1kg cartofi 
-1 ceapa rosie mare 
-5 linguri ulei 
-250g branza 
-3 linguri smantana 
-2 linguri iaurt 
-1 lingura mustar 
-sare si piper macinat dupa gust 
-patrunjel si marar verde tocat marunt 

Ingrediente friptura de pui 
-carne de pui (pulpe, aripi, piept) 
-2 linguri ulei 
-½ lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita piper macinat 
-½ lingurita cimbru uscat 
-½ lingurita usturoi granulat 
-1 lingurita boia de ardei dulce 
-patrunjel verde tocat marunt 

Mod de preparare friptura de pui cu cartofi taranesti 
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert timp de 10-15 minute in putina apa cat sa-i acopere in care am pus si putina sare. Dupa acest timp se scurg bine si se pun intr-o tigaie incinsa, peste ei punem ulei si amestecam usor cu o paleta ca sa nu-i zdrobim aproximativ 30 minute. 
In acest timp se pregateste o crema de branza, smantana, iaurt si mustar, ceapa rosie tocata fin, se potriveste de sare si se toarna in tigaie peste cartofi. Se incorporeaza bine si crema inca 5 minute apoi se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt. 

Mod de preparare friptura de pui la cuptor
Carnea de pui se parleste, se spala si se cresteaza, apoi se lasa deoparte. Separat se pregateste un mix din sare, piper, cimbru, boia, ulei si patrunjel verde tocat marunt. Dupa ce se amesteca bine se unge carnea peste tot si fiecare bucata de carne se asaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se acopera si tava cu hartie si se da la cuptor pentru 30 minute la 180-200 grade celsius, la final se descopera timp de 5 minute sa se rumeneasca. 

Friptura se serveste calda dar si rece este la fel de buna, se asaza pe farfurii carne si cartofi iar deasupra se presara patrunjel proaspat tocat marunt. Alaturi de friptura merge un vin bun sau o bere rece si bineinteles salate sau muraturi dupa preferinta. Alte retete de cartofi taranesti si aici, retete cu pui aici, sau retete de fripturi aici
Pofta Buna! 
Friptura de pui cu cartofi reteta,

Retete de mancare,

Pui cu cartofi reteta,

26 octombrie 2018

Chec rapid cu nuca si ciocolata


Chec rapid cu nuca si ciocolata retete culinare,

Cea mai buna reteta de chec cu ciocolata. Cum se face un chec cu glazura de ciocolata, un chec cu nuca, un chec pufos cu cacao, un chec rapid, aromat si parfumat, un desert si ceva dulce foarte bun indragit de toata lumea si cu amintiri placute inca din copilarie. 
Chec retete culinare,

Pentru un chec pufos preparat intr-o forma mare de cozonac 39/13 sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-5 oua
-1 cana de zahar 
-1 cana de faina 
-1 lingurita praf de copt 
-1 lingura de ulei 
-1 lingura de cacao 
-1 lingurita de unt 
-1 praf de sare 
-coaja rasa de la o portocala 
-1 lingurita esenta de rom 
-1 pluculet zahar vanilat 
-1 lingura zahar pudra 
-22 nuci 
Chec pufos cu nuca retete culinare,

Mod de preparare
Checul este cea mai simpla prajitura realizata rapid dintr-o compozitie obtinuta prin simpla amestecare a ingredientelor: faina, oua, zahar, praf de copt si arome, el poate fi facut simplu sau cu adaos de cacao, nuci, rahat, stafide sau fructeCum procedam: 
-separam albusurile de galbenusuri in doua castroane si presaram putina sare deasupra peste amandoua, 
-mixam albusurile pana devin spuma, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea consistenta si lucioasa, 
-peste galbenusuri adaugam restul de zahar, zaharul vanilat si uleiul dupa care mixam bine pana cand zaharul s-a topit complet si am obtinut o o crema de galbenusuri consistenta, 
-separat amestecam faina impreuna cu praful de copt, 
-adaugam crema de galbenusuri peste albusuri si amestecam usor de jos in sus cu o furculita pana cand se incorporeaza, scoatem 3 linguri din aceasta compozitie si o mixam impreuna cu cacaoa si esenta de rom, 
-adaugam treptat faina peste compozitia de albusuri cu galbenusuri si amestecam usor pana cand se incorporeaza toata faina iar compozitia sa ramana aerata, 
-pregatim tava de cozonac, o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si presarata cu faina, apoi asezam compozitia in tava si presaram deasupra jumatate din miejii de nuca si ii amestecam putin in compozitie, 
-turnam deasupra compozitia de cacao si amestecam usor in cerc cu o furculita formand arabescuri, 
-asezam deasupra restul nucilor si coacem tava in cuptorul incins la 180 grade timp de 40 minute sau pana cand checul este gata, 
-scoatem chec-ul din cuptor, il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca, 
-dupa ce s-a racit il pudram cu zahar pudra si il taiem felii drepte sau oblice dupa preferinta. 
Chec cu glazura de ciocolata retete culinare,

Chec cu nuci si cacao, un desert minunat, pufos, dulce si aromat de care nu te mai saturi mancand. Merge servit alaturi de o cana de ceai, cafea, capucino, lapte, iaurt sau vin de butuc. Alte retete de checuri simple si aici, sau retete de deserturi aici
Pofta Buna!
Chec cu nuca retete culinare,

Chec pufos cu cacao retete culinare,