Google+

1 noiembrie 2018

Ciorba de cozi de porc


Ciorba de cozi de porc retete culinare,

O ciorba de porc romaneasca preparata foarte simplu si usor din carne de porc si oase de porc este urmatoarea reteta de ciorba cu cozi de porc. Ciorba cu coada de porc este foarte gustoasa, are un gust aparte specific oricarui preparat cu porc, este un fel de mancare principal si merge servit dupa gustul fiecaruia in mai multe feluri. 

Ingrediente 
-3-4 cozi de porc 
-2 l bors 
-½ l apa 
-3 cepe 
-1 morcov 
-2 cartofi 
-2 oua 
-½ lingurita sare 
-verdeata proaspata (leustean, patrunjel, marar) 
-smantana, iaurt, hrean si usturoi pentru servit 
Cozi de porc retete culinare,

Mod de preparare
Cum se face ciorba din cozi de porc. Cozile de porc se parlesc la flacara aragazului, se spala bine sub jet de apa rece si se portioneaza in doua sau trei bucati. Legumele se curata, se spala si se taie ca la orice ciorba de oase, ceapa se toaca marunt, morcovul se taie cubulete mici sau se lasa intreg si apoi se scoate daca nu ne place, cartoful se taie cuburi dar putin mai mici ca la o ciorba obisnuita, verdeata se toaca marunt. 
Cozi de porc portionate retete culinare,

Se pun bucatile de porc intr-o oala de ciorba cu apa cat sa le acopere si se fierb timp de cinci minute, iar dupa ce se spumeaza se adauga ceapa si se continua fierberea la foc potrivit cel putin jumatate de ora. 
Separat se fierbe borsul, iar ouale se bat spuma cu un praf de sare si putina apa. Cand oasele sunt fierte bine se adauga morcovul si cartofii, iar dupa zece minute se pune borsul si se mai fierbe 1-2 minute. La final se potriveste ciorba de sare, se drege cu oua si se adauga verdeata tocata marunt. 
Ciorba din cozi de porc retete culinare,

Ciorba cu oase de porc ca orice ciorba de porc se serveste calda cu verdeata presarata deasupra, merge servita cu smantana sau iaurt, mujdei de usturoi sau hrean in otet. Dar sa nu uitam de o tuica buna si naturala inainte de masa, alte retete cu porc si aici sau retete de ciorbe aici. Incearca si varza calita cu cozi de porc aici
Pofta Buna!
Ciorba de oase de porc retete culinare,

Ciorba cu cozi de porc retete culinare,

29 octombrie 2018

Friptura de pui cu cartofi taranesti


Friptura de pui cu cartofi taranesti retete culinare,

O reteta de mancare romaneasca gustoasa si usor de preparat este urmatorul fel de mancare cu carne de pui si cartofi care o sa te incante cu gustul bun si delicios, si anume pui cu cartofi taranesti. Reteta este simpla, cartofii vor fi preparati la tigaie iar carnea de pui va fi preparata la cuptor. Cum se face reteta de pui cu cartofi urmareste reteta mea. 
Fripturi retete culinare,

Ingrediente cartofi taranesti 
-1 kg cartofi 
-1 ceapa rosie mare 
-5 linguri ulei 
-250 g branza 
-3 linguri smantana 
-2 linguri iaurt 
-1 lingura mustar 
-sare si piper dupa gust 
-patrunjel si marar verde tocat marunt 

Ingrediente friptura de pui 
-carne de pui (pulpe, aripi, piept) 
-2 linguri ulei 
-½ lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita piper macinat 
-½ lingurita cimbru macinat 
-½ lingurita usturoi granulat 
-1 lingurita boia de ardei dulce 
-patrunjel verde tocat marunt 

Mod de preparare cartofi taranesti 
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert timp de 10-15 minute in putina apa cat sa-i acopere in care am pus si putina sare. Dupa acest timp se scurg bine si se pun intr-o tigaie incinsa, peste ei punem ulei si amestecam usor cu o paleta ca sa nu-i zdrobim aproximativ 30 minute. 
In acest timp se pregateste o crema de branza, smantana, iaurt si mustar, ceapa rosie tocata fin, se potriveste de sare si se toarna in tigaie peste cartofi. Se incorporeaza bine si crema inca 5 minute apoi se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt. 

Mod de preparare friptura de pui 
Carnea de pui se parleste, se spala si se cresteaza, apoi se lasa deoparte. Separat se pregateste un mix din sare, piper, cimbru, boia, ulei si patrunjel verde tocat marunt. Dupa ce se amesteca bine se unge carnea peste tot si fiecare bucata de carne se asaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se acopera si tava cu hartie si se da la cuptor pentru 30 minute la 180-200 grade, la final se descopera timp de 5 minute sa se rumeneasca. 

Friptura se serveste calda dar si rece este la fel de buna, se asaza pe farfurii carne si cartofi iar deasupra se presara patrunjel proaspat tocat marunt. Alaturi de friptura merge un vin bun sau o bere rece si bineinteles salate sau muraturi dupa preferinta. Alte retete de cartofi taranesti si aici, retete cu pui aici, sau retete de fripturi aici
Pofta Buna! 
Friptura de pui cu cartofi retete culinare,

Retete de mancare,

Pui cu cartofi retete culinare,