30 noiembrie 2018

Peste in sos tomat la cuptor


Peste in sos tomat la cuptor retete culinare,

Un peste cu carnea dulce care merge foarte bine preparat si la cuptor este pestele caras. Cum se face peste caras la cuptor incearca urmatoarea reteta de peste in sos tomat la cuptor. Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-2 pesti carasi 
-150 ml vin alb sau rosu 
-150 ml apa 
-1 lingura cu varf bulion 
-1 lamaie 
-2 catei de usturoi 
-1 foaie de dafin 
-1 lingurita piper boabe 
-sare, boia, cimbru dupa gust 

Mod de preparare 
Pestele proaspat se curata mai intai de solzi, apoi de intestine si branhii. Se spala bine sub jet de apa rece, se scurge si se sareaza cu putina sare atat in interior cat si la exterior. Se lasa 15 minute sa intre sarea in el, timp in care se pregatesc celelalte ingrediente. Pestii se pot lasa intregi, dar daca se face si ciorba atunci se pot portiona pastrand capetele si cozile pentru ciorba iar restul pentru acest peste la cuptor

Pasta de tomate se dizolva in putina apa. Lamaia se taie pe jumatate, jumatate se feliaza iar cealalta jumatate se stoarce. Usturoiul se curata si se taie rondele. Se ia o tava de cuptor mica cat sa incapa bucatile de peste in ea, se asaza pestele si se pun feliute de lamaie in burtile lor, se stropesc cu zeama de lamaie, se pun condimente dupa gust: cimbru, dafin, boia si piper, se adauga usturoiul, se stropesc cu vin si se adauga sosul tomat. 
Preparare peste in sos tomat la cuptor retete culinare,

Reteta peste in sos tomat la cuptor retete culinare,

Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 220-250 grade, in acast timp se stropesc constant bucatile de peste cu sosul format in tava, pana cand pestele este gata si se rumeneste usor. Pestele in sos tomat se serveste cald cu mamaliguta sau paine de casa si binenteles cu un pahar de vin bun alaturi. Alte retete cu caras si aici sau alte preparate din peste aici
Pofta Buna!
Peste la cuptor in sos tomat retete culinare,

Caras in sos tomat la cuptor retete culinare,

Peste caras in sos tomat la cuptor retete culinare,

23 noiembrie 2018

Dovleac copt cu seminte de susan


Dovleac copt cu seminte de susan retete culinare,

Ce retete de post mai facem. Dovleac copt la cuptor, un aliment sanatos si tare gustos, un desert si ceva dulce foarte simplu si usor de preparat, o mancare delicioasa preparata in special in timpul postului fiind o reteta de post satioasa care chiar tine de foame iar cu seminte de susan este si mai buna. Daca vrei un dovleac aromat si parfumat incearca reteta mea. 

Ingrediente
-1 dovleac placintar (1 kg)
-6 cuisoare
-2 linguri miere de albine (optional)
-1 lingurita scortisoara macinata
-3 lingurite seminte de susan
Dovleac retete culinare,

Mod de preparare
Se alege un dovleac placintar care sa fie cat mai galben, se spala bine sub jet de apa rece si se sterge cu un prosop. Se taie dovleacul pe jumatate si se curata de seminte, apoi se asaza intr-o tava de cuptor tapetata cu staniol sau hartie de copt
Retete cu dovleac,

Preparare dovleac copt retete culinare,

Se infig cateva cuisoare in miezul dovleacului si se da tava la cuptor pentru 60-90 minute la 250 grade, pana cand dovleacul este frumos rumenit
Dovleac copt retete culinare,

Cand dovleacul este gata se scoate din cuptor si se unge cu miere de albine, se pudreaza cu scortisoara si seminte de susan, apoi se mai tine in cuptor timp de cinci minute. Dovleacul se serveste imediat cat timp este cald dar foarte bun este si dupa ce s-a racit. Alte retete cu dovleac si aici sau alte retete de deserturi aici
Pofta Buna!
Dovleac copt cu susan retete culinare,

Dovleac la cuptor cu seminte de susan retete culinare,