1 decembrie 2018

Macrou la grill cu rosii si ardei copti


Macrou la grill cu rosii si ardei copti retete culinare,

Pe langa traditionala fasole cu carnati servita cu ocazia zile de 1 Decembrie, cei care tin post au dezlegare la peste si pot manca urmatoarea reteta delicioasa. O mancare de peste rapida si usor de preparat, un gratar de peste cu legume tare gustos preparat in special in timpul postului este urmatoarea reteta cu peste macrou si anume macrou la gratar cu sos de ardei si rosii coapte
Este un alt fel de saramura de peste des intalnita in bucataria romaneasca, este o mancare taraneasca care o sa-ti placa imediat. Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-2 pesti macrou 
-sare, cimbru si piper dupa gust 
-1 borcan mare rosii si ardei copti (800ml) 
-mamaliga sau paine de casa pentru servit 
Peste la grill cu rosii si ardei copti retete culinare,

Mod de preparare
Pestele se curata, se spala bine sub jet de apa si se portioneaza, apoi se condimenteaza cu putina sare, cimbru si piper macinat dupa gust si se pastreaza la rece timp de 15 minute ca sa intre aromele in el. In acest timp se pregatesc celelalte ingrediente, se pune de mamaliga daca se serveste mancarea cu mamaliga, se pune o tigaie sau un grill pe aragaz, iar intr-o craticioara potrivit de mare se pune un borcan de rosii si ardei copti
Sos de rosii si ardei copti retete culinare,

Daca inca nu avem rosii si ardei copti la borcan atunci facem rapid cateva legume coapte, o reteta de sos pentru gratar foarte simpla este si aici. Se pun pe gratarul incins sau pe grill 4 ardei capia, 5-6 rosii bine coapte si 1 ardei iute, se intorc periodic pana cand sunt bine coapte apoi se scot pe o farfurie. Ardeii se curata de coaja si cotor si se taie fasii iar rosiile se curata de coaja si cotor si se paseaza cu o furculita. Se amesteca rosiile pasate cu ardeii copti si ardeiul iute si gata sosul, la final se potriveste gustul de sare si consistenta lui picurand putina apa daca sosul este prea gros. 

Cand toate ingredientele sunt gata se pune pestele pe grill si se frige pe ambele parti pana cand este gata. Cand pestele este facut se ia de pe grill si se pune in craticioara cu sos cald si se se amesteca usor introducandu-l bine in sos
Retete cu peste si legume la gratar retete culinare,

Preparate din peste retete culinare,

Se pune craticioara putin pe foc sa se incalzeasca bine apoi se serveste, se pun bucati de peste in farfurii, alaturi se pun bucati de ardei copti si mult sos de rosii coapte, dar sa nu uitam de mamaliguta calda si o bautura buna alaturi. Macrou la gratar cu rosii si ardei copti o mancare romaneasca, gustoasa si sanatoasa foarte potrivita de Centenar si de Ziua Natioanala a tuturor romanilor. "La multi Ani Romania!Alte retete de peste si aici
Pofta Buna!
Mancare romaneasca retete culinare,

Saramura de peste retete culinare,

Retete de peste,

30 noiembrie 2018

Peste in sos tomat la cuptor


Peste in sos tomat la cuptor retete culinare,

Un peste cu carnea dulce care merge foarte bine preparat si la cuptor este pestele caras. Cum se face peste caras la cuptor incearca urmatoarea reteta de peste in sos tomat la cuptor. Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-2 pesti carasi 
-150 ml vin alb sau rosu 
-150 ml apa 
-1 lingura cu varf bulion 
-1 lamaie 
-2 catei de usturoi 
-1 foaie de dafin 
-1 lingurita piper boabe 
-sare, boia, cimbru dupa gust 

Mod de preparare 
Pestele proaspat se curata mai intai de solzi, apoi de intestine si branhii. Se spala bine sub jet de apa rece, se scurge si se sareaza cu putina sare atat in interior cat si la exterior. Se lasa 15 minute sa intre sarea in el, timp in care se pregatesc celelalte ingrediente. Pestii se pot lasa intregi, dar daca se face si ciorba atunci se pot portiona pastrand capetele si cozile pentru ciorba iar restul pentru acest peste la cuptor

Pasta de tomate se dizolva in putina apa. Lamaia se taie pe jumatate, jumatate se feliaza iar cealalta jumatate se stoarce. Usturoiul se curata si se taie rondele. Se ia o tava de cuptor mica cat sa incapa bucatile de peste in ea, se asaza pestele si se pun feliute de lamaie in burtile lor, se stropesc cu zeama de lamaie, se pun condimente dupa gust: cimbru, dafin, boia si piper, se adauga usturoiul, se stropesc cu vin si se adauga sosul tomat. 
Preparare peste in sos tomat la cuptor retete culinare,

Reteta peste in sos tomat la cuptor retete culinare,

Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 220-250 grade, in acast timp se stropesc constant bucatile de peste cu sosul format in tava, pana cand pestele este gata si se rumeneste usor. Pestele in sos tomat se serveste cald cu mamaliguta sau paine de casa si binenteles cu un pahar de vin bun alaturi. Alte retete cu caras si aici sau alte preparate din peste aici
Pofta Buna!
Peste la cuptor in sos tomat retete culinare,

Caras in sos tomat la cuptor retete culinare,

Peste caras in sos tomat la cuptor retete culinare,