7 decembrie 2018

Biscuiti dietetici cu ovaz fara zahar


Biscuiti cu ovaz fara zahar de post retete culinare,

Daca esti la dieta si vrei ceva bun si sanatos de rontait care o sa-ti suplineasca necesarul zilnic de fibre, vitamine si minerale, incearca urmatoarea reteta de post cu fulgi de ovaz, seminte si banane si anume biscuit de ovaz, sau fursecuri cu ovaz
Reteta este foarte simpla si rapida, pentru 8-9 biscuiti rotunzi mari sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-250g fulgi fini de ovaz 
-2 banane mari bine coapte 
-1 lingura cu varf mieji de nuca 
-1 lingura mieji de seminte de floarea soarelui 
-1 lingura nuca de cocos 
-1 lingura seminte de susan 
-1 lingurita scortisoara macinata 
Biscuiti cu fulgi de ovaz retete culinare,

Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca fulgii de ovaz cu semintele de susan si floarea soarelui, nuca de cocos, miezul de nuci zdrobit grosier, scortisoara macinata si bananele bine pasate. 
Fulgi de ovaz si seminte retete culinare,

Fulgi de ovaz cu seminte retete culinare,

Compozitie fulgi de ovaz cu banane retete culinare,

Dupa ce compozitia biscuitilor este gata se lasa zece minute timp in care se pregateste o tava de cuptor care se tapeteaza cu hartie de copt. In compozitia biscuitilor se mai pot pune dupa gust stafide, merisoare, vanilie sau orice altceva ne place. Este ceva de mancare indispensabil intr-o alimentatie sanatoasa, in cure si diete, sau in timpul postului. 
Compozitie biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte retete culinare,

Se ia cu o lingura din compozitie si se modeleaza biscuitii in forma dorita, rotunzi, ovali, ca niste fursecuri sau diferite forme geometrice. Se asaza in tava si se dau la cuptor timp de 20 minute la 200 grade sau pana cand sunt copti dupa gustul fiecaruia. 
Preparare biscuiti cu ovaz retete culinare,

Biscuiti cu ovaz la cuptor retete culinare,

Biscuiti cu ovaz si banane retete culinare,

Cand sunt gata se scot pe farfurii si se servesc calzi sau dupa ce s-au racit. Biscuiti cu ovaz si banane, o gustare si un desert foarte bun, consistent si hranitor, o reteta de biscuit de casa fara zahar cu multe seminte care chiar tin de foame, alte retete cu ovaz si aici sau retete de biscuit aici
Pofta Buna!
Biscuiti cu ovaz de post retete culinare,

Biscuiti cu ovaz si seminte retete culinare,

Fursecuri crocante de rontait retete culinare,

Fursecuri dietetice cu ovaz retete culinare,

6 decembrie 2018

Turte de hrisca cu pasta de masline


Turte de hrisca cu pasta de masline retete culinare,

Turte de hrisca la cuptor, un fel de mancare foarte sanatos, hranitor si gustos care se prepara dupa o reteta simpla si rapida dar foarte gustoasa. Pentru prepararea acestei retete de turte de hrisca coapte la cuptor avem nevoie de 300g faina de hrisca bio, 50g faina neagra, 300ml apa calduta, 2 linguri susan alb, sare de mare dupa gust. 
Turte de hrisca retete culinare,

Cum facem noua turte de hrisca, punem hrisca intr-un castron si turnam deasupra apa calduta, amestecam pana cand obtinem un terci potrivit de moale pe care-l lasam la inmuiat 40-60 minute. In acest timp preparam pasta de masline sau crema de masline dietetica

Pasta de masline dietetica este o reteta de mancare naturala, gustoasa si consistenta. Pasta de masline dietetica se prepara foarte rapid si avem nevoie doar de doua ingrediente: 200g masline kalamata sau masline negre, zeama de la o lamaie, rosii chery pentru ornat. Maslinele se curata de samburi si se pun in vasul de la blender apoi se adauga zeama de lamaie. Cu ajutorul blenderului se paseaza maslinele pana cand se obtine o pasta, dupa care se asaza pasta intr-un castronel si se orneaza cu rosii chery. Pasta de masline este foarte gustoasa, dietetica si hranitoare. Se poate servi cu turte de hrisca calde sau cu paine proaspata, paine prajita, fiind un preparat reusit, simplu si usor pentru oricine. 
Pasta de masline dietetica retete culinare,

Dupa acest timp adaugam faina neagra peste terciul de hrisca, amestecam si incepem sa framantam pana cand se obtine un aluat potrivit de moale. Rulam aluatul sub forma unui sul si il taiem in 9 bucati. Din fiecare bucata modelam o bila pe care presaram deasupra putin susan si apoi o presam usor pana cand obtinem o turta de 1 cm grosime. Continuam la fel si cu celelalte bucati. 
Asezam turtele intr-o tava si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30 minute pana cand sunt coapte. Le scoatem din cuptor si le infasuram intr-un prosop sa se mentina calde si moi pana cand le mancam

Turte de hrisca, gustoase si hranitoare, dar mai ales sanatoase, un deliciu culinar in perioadele de post sau pentru cei care mananca sanatos, o alternativa reusita la produsele de panificatie care contin gluten. Sunt foarte pufoase, in poze sunt taiate cu cutitul, sfatul meu este sa fie rupte cu mana. Se pot servi cu pasta de masline sau simple, avand un gust placut, si o textura usor crocanta la exterior dar moale la interior. Dar incearca si turte de hrisca cu guacamole aici, alte retete cu hrisca si aici sau retete de post aici
Pofta Buna! 
Turte de hrisca la cuptor retete culinare,

Turte retete culinare,

Retete dietetice,

Retete cu hrisca,

Turte de hrisca la cuptor cu pasta de masline dietetica retete culinare,